10 στοιχεία που κάνουν το φετινό Messinia Pro-Am να ξεχωρίζει (pics)

Gazzetta team
10 στοιχεία που κάνουν το φετινό Messinia Pro-Am να ξεχωρίζει (pics)
Από τους διάσημους συμμετέχοντες μέχρι τα βραβευμένα γήπεδα, το 3ο διεθνές τουρνουά γκολφ, που θα πραγματοποιηθεί στην Costa Navarino, αναμένεται συναρπαστικό.

Το Messinia Pro-Am πλέον δεν χρειάζεται συστάσεις.

Το 3ο διεθνές τουρνουά γκολφ έρχεται στην Costa Navarino στις 20 - 23 Φεβρουαρίου και επαγγελματίες μαζί με ερασιτέχνες γκολφέρ από περισσότερες από 20 χώρες έχουν ήδη δημιουργήσει 31 ομάδες.

Πριν φορτώσουμε κι εμείς τα μπαστούνια στο buggy, όμως, ας δούμε τα 10 στοιχεία που θα κάνουν το φετινό τουρνουά να ξεχωρίσει.

The Bay Course. Photo: Elias Lefas.

1. Τα βραβευμένα γήπεδα

Τα δύο εντυπωσιακά βραβευμένα signature γήπεδα 18 οπών The Dunes Course και The Bay Course θα φιλοξενήσουν ξανά αθλητές και ερασιτέχνες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους με θέα τη θάλασσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Costa Navarino έχει λάβει τον τίτλο του «Καλύτερου Προορισμού Γκολφ της Ευρώπης για το 2017», σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Golf Tour Operators (IAGTO).

2. Το μέγεθος του τουρνουά

Το 3ο Messinia Pro-Am διοργανώνεται σε συνεργασία με τους PGAs of Europe και τελεί υπό την αιγίδα της PGA of Greece και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις τι σημαίνει κάτι τέτοιο.

O Ιταλός Emanuele Canonica θα δώσει το «παρών». Photo: Mike Tsolis.

3. Το υψηλό επίπεδο

Ανάμεσα στους 30 επαγγελματίες γκολφέρ που συμμετέχουν ξεχωρίζουν, ο Ιταλός Emanuele Canonica (πρωταθλητής του European Tour 2005), ο Ιταλός Alessandro Tadini (κάτοχος 4 Challenge Tour, 2 PGA και 3 National Open, έχοντας εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα), o Ιταλός Federico Elli (κάτοχος του 1ου Messinia Pro-Am), ο Σουηδός Henrik Engdahl (PGA Greece, κάτοχος δύο Aegean Pro-Am 2007 & 2018), ο Βρετανός Stuart Boyle (PGA Great Britain & Ireland, κάτοχος των 2 πρώτων Messinia Pro-Am σε ομαδικό επίπεδο), ο Σλοβάκος Peter Svajlen, (κάτοχος 4 τίτλων PGA Σλοβακίας), ο Πορτογάλος Thomas Gouveia (κάτοχος πρωταθλήματος και κυπέλλου Πορτογαλίας), η Βελγίδα Valérie Van Ryckeghem (κάτοχος 1 Ladies European Tour), ο Ισραηλινός Asaf Cohen (2ος στο Messinia Pro-Am 2018), καθώς και κορυφαίοι Έλληνες pro όπως οι Αδάμ Κρητικός, Ευγένιος Παπαδόπουλος και Χρύσανθος Διάκου.

O Stuart Boyle στο The Bay Course. Photo: Vassilis Sfakianopoulos.

4. Οι προσωπικότητες

Ανάμεσα στις σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού που θα βρίσκονται στο 3ο Messinia Pro-Am, είναι ο Μάικ Τίνταλ, πρώην διεθνής παίκτης του ράγκμπι που εκπροσώπησε την Αγγλία 75 φορές και 5 φορές ως αρχηγός της ομάδας, με 17 χρόνια καριέρας.

Peter Finch.

Το καλύτερο; Για πρώτη φορά θα βρεθεί στην Costa Navarino και ο διάσημος Άγγλος pro του γκολφ της Quest Golf Academy, Peter Finch. Ο Finch, που διαθέτει ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια στο YouTube στον κόσμο για να δίνει συμβουλές και να μοιράζεται ασκήσεις για το γκολφ (περισσότεροι από 170 χιλιάδες συνδρομητές), θα αγωνιστεί ως pro στο τουρνουά, ενώ θα είναι και ο βασικός παρουσιαστής στην απονομή βραβείων την τελευταία ημέρα διεξαγωγής του Messinia Pro-Am. Δεν χάνεται.

The Bay Course. Photo: Elias Lefas.

5. Ο σκοπός

Καλές οι συμμετοχές και τα μεγάλα ονόματα, αλλά όταν ένα τουρνουά γίνεται για καλό σκοπό όλα τα άλλα μένουν στην άκρη. To 3ο Messinia Pro-Am θα ενισχύσει για ακόμη μια χρονιά το έργο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, μέλους του διεθνούς οργανισμού SOS Children’s Villages International, που δημιουργεί οικογένειες για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Πώς θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Αρχικά μέσω της φιλανθρωπικής βραδιάς “A good cause to STRIKE”, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά στις 22 Φεβρουαρίου, αλλά και online, μέσω της ιστοσελίδας του Messinia Pro-Am, όπου όσοι επιθυμούν μπορούν να στηρίξουν το έργο των Παιδικών Χωριών SOS με δωρεά.

6. Το πρόγραμμα

Εντός και εκτός γηπέδων, οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν ένα πλήρες πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει 6 social events και πολλές εκπλήξεις που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον τους καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στην Costa Navarino.

Federico Elli. Photo: Babis Giritziotis.

7. Ο καιρός

Με την Costa Navarino να αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου, οι γκολφέρ αναμένεται να απολαύσουν το εξαιρετικό μεσσηνιακό κλίμα και να εκτιμήσουν τον ήπιο χειμώνα της χώρας.

8. Ο τουρισμός

Οι 31 ομάδες θα αγωνιστούν σε ένα μοναδικό τοπίο με ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών με εκπληκτική θέα στο Ιόνιο πέλαγος και στον ιστορικό κόλπο του Ναυαρίνου κάτω από τον μεσσηνιακό ήλιο. Οι συμμετέχοντες που θα ταξιδέψουν στην Costa Navarino τον Φεβρουάριο, θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και θα μοιραστούν με τους followers τους όλα τα καλά που μπορεί να προσφέρει η περιοχή ακόμη και μέσα στον χειμώνα.

The Bay Course. Photo: Vassilis Sfakianopoulos.

9. Το γκολφ στην Ελλάδα

Το Messinia Pro-Am θα συμβάλλει για ακόμα μια χρονιά στην προώθηση του αθλήματος του γκολφ στην Ελλάδα. Το γκολφ άλλωστε αποτελεί και πάλι ολυμπιακό άθλημα (έχει συμπεριληφθεί από το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1900 και 1904).

10. Το έπαθλο

Last but not least: η μεγάλη επιβράβευση. Οι επαγγελματίες γκολφέρ του τουρνουά θα διεκδικήσουν το συνολικό χρηματικό έπαθλο των 31.000 ευρώ.

Έτοιμοι για το Messinia Pro-Am;

Περισσότερες πληροφορίες:

Website: messiniaproam.costanavarino.com

Facebook: NavarinoGolfMessiniaProAm

Instagram: messiniaproam

Youtube: Messinia Pro-Am

Twitter: Messiniaproam

Hashtag: #messiniaproam