Call of Duty: Όσα είδα από κοντά στον τελικό (pics)

Βασίλης Τσίγκας
Call of Duty: Όσα είδα από κοντά στον τελικό (pics)
Ο Βασίλης Τσίγκας παρακολούθησε από κοντά το τουρνουά Call of Duty του Gameathlon και καταγράφει τις εμπειρίες του από ένα event, διαφορετικό απ' αυτά που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα.

Του Βασίλη Τσίγκα

Είναι στιγμές, που περνάς τις πύλες ενός χώρου και νομίζεις ότι έχεις τηλεμεταφερθεί σε έναν άλλο κόσμο. Μία τέτοια, μου συνέβη την τελευταία ημέρα του Gameathlon στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο.

Έξω, ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος, το προηγούμενο βράδυ έβρεχε καταρρακτωδώς κι αν τυχόν κοιμόσουν και είχες χάσει τους κεραυνούς και τις αστραπές, οι λάσπες και οι βούρκοι στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού, στέκονταν ως αποδείξεις του τι είχε προηγηθεί!

Ήταν μεσημέρι, γύρω στις 2 κι αφού πάρκαρα και ξεκίνησα να περπατάω προς την κεντρική πύλη, αρχικά σάστισα. Δεν είχα πιει τόσο πολύ το Σαββατόβραδο που είχε προηγηθεί, όμως μπροστά μου έβλεπα έναν Captain America να κρατάει την ασπίδα του. Προτού προλάβω να ξύσω τα μάτια μου για να τσεκάρω την όρασή μου, λίγο πιο μπροστά εμφανίστηκε ένας Ash Ketchum. Ακόμα δεν είχα μπει στο κλειστό, όμως ήμουν βέβαιος ότι αυτή η εμπειρία θα ήταν διαφορετική…

Ομολογώ, ότι δεν είμαι hardcore gamer. Μεγάλωσα με Game Boy και SNES, έκανα την μετάβαση στο PlayStation και το XBOX, ακόμα και σήμερα περνάω αρκετές ώρες την εβδομάδα, παίζοντας video games, όμως έχω μια περισσότερο επιφανειακή σχέση μαζί τους. Γι’ αυτό και όταν προσκλήθηκα από την Steelseries να παρακολουθήσω από κοντά το τουρνουά Call of Duty του Gameathlon, δέχθηκα με χαρά. Ήθελα να δω από κοντά τι θα μπορούσα να είχα απογίνει, αν έβλεπα τα video games λίγο πιο σοβαρά. Και δεν απογοητεύτηκα…

Η εμπειρία ήταν απολαυστική από τα πρώτα δευτερόλεπτα μέσα στο κλειστό του Φαλήρου. Μία τεράστια σκηνή ήταν στην μέση, με γιγαντοοθόνες που έδειχναν live ένα τουρνουά Counter Strike, που γινόταν εκείνη την ώρα. Γύρω από την σκηνή, υπήρχαν εκατοντάδες υπολογιστές και κονσόλες, στους οποίους ο καθένας μπορούσε να κάτσει και να παίξει ό,τι ήθελε. Από Fortnite και FIFA, μέχρι 2K, Call of Duty και League of Legends! Και στον εξωτερικό δακτύλιο, υπήρχαν τα περίπτερα των χορηγών. Σ’ αυτό της Steelseries συνάντησα τον Μπάμπη Γιαλαμά, ambassador της εταιρίας και Youtuber.

«Το Gameathlon είναι η Μέκκα του gaming στην Ελλάδα», μου είπε, όταν του εκμυστηρεύθηκα την έκπληξη και τον θαυμασμό μου για το πόσο κόσμο είχε έρθει μεσημέρι Κυριακής σε ένα event για το gaming στην Αθήνα. «Έπρεπε να είχες έρθει χθες! Πέρασαν πάνω από 10.000 άνθρωποι μέσα στην ημέρα! Ήταν εκπληκτικό!».

Ο Μπάμπης είναι Youtuber (το κανάλι του είναι το Lamagames TV), εξειδικευμένος στα reviews παιχνιδιών και πρόσφατα έγινε ambassador της Steelseries. «Έχω έρθει σε όλα τα Gameathlon. Θυμάμαι ότι τα πρώτα είχαν γίνει σε μια μικρή αίθουσα της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης και κοίτα τώρα γύρω σου! Γεμίζουμε ένα ολόκληρο στάδιο!». Πράγματι! Για έναν gamer, το Gameathlon της Αθήνας είναι ό,τι κοντινότερο στα εντυπωσιακά πλάνα που βλέπουμε από το εξωτερικό, όπου είκοσι και τριάντα χιλιάδες άνθρωποι κατακλύζουν κλειστά στάδια για να παρακολουθήσουν τουρνουά LoL και CoD! «Είναι μια ωραία ευκαιρία να μαζευτούμε στον ίδιο χώρο όλοι μαζί! Και οι εταιρίες και οι παίκτες και οι Youtubers. Να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες, να γιορτάσουμε αυτό που αγαπάμε να κάνουμε».

Στο περίπτερο της Steelsseries υπήρχαν τέσσερις υπολογιστές. Ο Μπάμπης έπαιζε Overwatch, όταν τον βρήκα και του έπιασα την κουβέντα. «Αυτό που γίνεται στο Gameathlon είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Δεν είναι τυχαίο πως όλες οι εταιρίες που φέρνουν παιχνίδια στην Ελλάδα είναι εδώ. Έχει μεγαλώσει, έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια!», μου είπε, ενώ εγώ χάζευα σαν μικρό παιδί τις γιγαντοοθόνες. Δίπλα μου, σε απόσταση δέκα μέτρων, υπήρχαν οι δύο σχολιαστές, που έκαναν την μετάδοση στο τουρνουά του Counter Strike!

Έπειτα από μια μικρή βόλτα τριγύρω, όμως, είχε έρθει η ώρα για το τουρνουά Call of Duty. Σε μια γωνία του γηπέδου, είχαν μαζευτεί όλοι οι παίκτες κι άκουγαν τις τελευταίες οδηγίες από τους υπεύθυνους. Οι υπολογιστές ήταν σεταρισμένοι, οι κληρώσεις είχαν γίνει και όλα ήταν έτοιμα. Έχω βρεθεί αρκετές φορές σε αποδυτήρια ομάδων ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, λίγο πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο και η αλήθεια είναι ότι τα βλέμματα των παικτών δεν είχαν κάποια διαφορά. Η ίδια προσήλωση, η ίδια συγκέντρωση, το ίδιο πάθος. Αντί για παπούτσια και φανέλες, όμως, αυτοί οι παίκτες ετοίμαζαν τα ακουστικά, τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια Steelseries για τον δικό τους αγώνα.

Λίγες ώρες μετά, νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Κατσουρίνης. Ένας πρώην casual παίκτης Call of Duty, που τα τελευταία τρία χρόνια έχει γίνει επαγγελματίας. «Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται προπόνηση κι επιμονή. Εγώ κάνω προπόνηση 3-4 ώρες την ημέρα», μου είπε. «Συνολικά έχω συμμετάσχει σε πάνω από 20 τουρνουά Call of Duty σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Το επίπεδο εδώ είναι πιο χαμηλό, όμως βοηθούν τέτοιες διοργανώσεις, όπως το Gameathlon».

Όταν ήρθε η ώρα να φύγω από το κλειστό του Ταε Κβον Ντο, κοίταξα μια τελευταία φορά πίσω μου. Μπροστά από μια οθόνη καθόταν ένα πιτσιρίκι 7-8 ετών κι έπαιζε Super Smash Bros! Άθελά μου, έκανα ένα flashback στον οκτάχρονο εαυτό μου, όταν έλιωνα μπροστά στην τηλεόραση για να παίξω Super Mario στο SNES. Ευτυχώς, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν…

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την SteelSeries: Facebook, Instagram