Ονειροπαγίδα: Μια παράσταση για καλό σκοπό

Gazzetta team
Ονειροπαγίδα: Μια παράσταση για καλό σκοπό
Η Ονειροπαγίδα αποτέλεσε το θεατρικό έργο που έγραψε η Μαρία Κορωνέλλου και πλαισίωσε μέσα από πλήρη δραματολογική ανάλυση το αντικείμενο της πτυχιακής της. Ως αποκορύφωμα ήταν η παράσταση του έργου από τη θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Ηλιούπολης « Οι Ονειροπαρμένοι», μια ομάδα που σκηνοθέτησε αφιλοκερδώς η ίδια. Κοντά τους βρέθηκαν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, ο σύλλογος διδασκόντων κι η λυκειάρχης κ. Χατζή, καθώς και πολλοί σημαντικοί χορηγοί.

Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας ο Galaxy fm κι ακολουθούν o Γλυφάδα Metropolitans, το Like woman και ο Sunshine web radio του Δήμου Ηλιούπολης. Οι επιχειρήσεις που στήριξαν αφιλοκερδώς την ομάδα ήταν οι εξής: Ιωάννα Κουρμπέλα και Sessile τα ενδύματα, το Νέο Ωδείο Αλίμου την μουσική επένδυση του έργου με το μουσικό Σπύρο Παπαθεοδώρου, η σχολή χορού Αλεξάνδρας Στριφτόμπολα την κινησιολογική επένδυση του έργου, το κομμωτήριο Ak Konstantina’s creations τις κομμώσεις των παιδιών, το I love glam τα κοσμήματα των κοριτσιών, η Θεοδώρα Μάζη το make up, ο παιδικός σταθμός Καραμέλα την μεγάλη ονειροπαγίδα, η Δέσποινα Ασβεστά του emotional craftmanship κι ο Δημήτρης Ασβεστάς την ξύλινη ονειροπαγίδα, τα έπιπλα είναι του Θεάτρου «Κάρολος Κουν», η Μαριάννα Καλκαβούρα, ψυχολόγος τα σκηνικά βιβλία της παράστασης, το στεγνοκαθαριστήριο Plystario το art design της αφίσας και της πρόσκλησης, το ψητοπωλείο Υμηττός, το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ στην Α. Γλυφάδα, το Copies Land το στήσιμο του βιβλίου της παράστασης και η κ. Δέσποινα Καραγκούνη τις ιατρικές στολές. Το βιβλίο- πρόγραμμα της παράστασης προλογίζουν οι πανεπιστημιακοί κ. Καίτη Διαμαντάκου Αγάθου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας Ε.Κ.Π.Α., η κ. Αλεξία Αλτουβά Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας Ε.Κ.Π.Α., ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας κ. Μάνος Κοντολέων, το Νέο Ωδείο Αλίμου κι η εικαστικός- εκπαιδευτικός κ. Γιούλη Γκικοπούλου, που επιμελήθηκε και το εξώφυλλο του βιβλίου με έναν εικαστικό πίνακα που αντικατοπτρίζει το έργο.

Η παράσταση και η συναυλία τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, θα πραγματοποιηθούν στις 19/1/2019 στις 18:30 στη θεατρική σκηνή Αλίμου «Κάρολος Κουν», μια καλλιτεχνική σύμπραξη του 2ου Λυκείου Ηλιούπολης και του Νέου Ωδείου Αλίμου. Τα παιδιά μαζί με τη θεατρολόγο τους και τη διευθύντρια του Νέου Ωδείου Αλίμου αποφάσισαν να παίξουν χωρίς εισιτήριο αλλά με ελεύθερη συνεισφορά για την Πνοή Αγάπης που θα παραβρίσκεται με εκπροσώπους της την ημέρα της παράστασης.

Η θεατρική ομάδα έδωσε μια παράσταση για το ειδικό σχολείο Αθηνών στις 19/12/2018 και η μεγάλη παράσταση στις 22/12/2018 στην Ηλιούπολη στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς το θέατρο ήταν κατάμεστο και την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους πολιτικοί και δημοτικοί φορείς, πανεπιστημιακοί καθηγητές και πλήθος κόσμου. Οι μαθητές έπαιξαν κι εκεί με ελεύθερη συνεισφορά για την ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Η θεατρική ομάδα των παιδιών κι η θεατρολόγος τους εύχονται να πραγματοποιούνται όλα τα όνειρα των ανθρώπων και οι « ονειροπαγίδες» του καθενός να φυλακίζουν όλους τους εφιάλτες τους. Keep dreaming, μην εγκαταλείπετε τα όνειρά σας!!!