10 ΦΑΓΗΤA «WITH A TWIST» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚAΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ (VIDS)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

TOP 10

10 φαγητά «with a twist» για την κάθε περίσταση (vids)

Από το πιο τέλειο επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι μέχρι τη διαφορετική μακαρονάδα για του Αγίου Βαλεντίνου, έχουμε τις συνταγές και τη σωστή παρουσίαση του πιάτου από τους  The Eaters για να εντυπωσιάσετε τους πάντες.

Πέρασαν τα Χριστούγεννα και ήδη νιώσαμε πως σιγά σιγά ο καιρός των διακοπών, των γιορτών, των φαγητών και των ξενυχτιών συρρικνώθηκε. Έπειτα, ήρθε η Πρωτοχρονιά και κάπως αναθαρρήσαμε. Πάλι φάγαμε μέχρι του σκασμού, ξενυχτήσαμε, βρήκαμε φίλους και συγγενείς, πήραμε off από το γραφείο και γενικώς, ζήσαμε όπως θέλαμε αυτές τις μέρες.

«Η ειλικρίνεια είναι το άνοιγμα της καρδιάς, που μας δείχνει όπως είμαστε», έγραψε κάποτε ο Γάλλος συγγραφέας Φρανσουά ντε Λα Ροσφουκώ και οι γιορτές τον επιβεβαιώνουν απόλυτο. Ανοίγουμε την καρδιά μας σε όποιον μας δίνει ένα τέλειο πιάτο φαγητό, ένα μελομακάρονο που λιώνει, μια «ευφυή» σαλάτα, μια ωραία παγωμένη μπίρα για να γεμίσει αρώματα το στόμα μας. Είμαστε απλοί άνθρωποι. Δεν θέλουμε πολλά για να χαρίσουμε την καρδιά μας σε κάποιον. Άσε που όταν μαγειρεύουμε εμείς, νιώθουμε ακόμα καλύτερα, ακόμα πιο όμορφα, ακόμα πιο... δοτικά. Και τώρα που πέρασαν οι αυστηρώς γιορτινές μέρες, ήρθε η ώρα να ντυθούμε σεφ και να αναλάβουμε την κουζίνα για πάρτη μας και να κάνουμε θαυματάκια.

Και ευτυχώς, υπάρχουν κι άλλοι που νιώθουν έτσι σαν εμάς και θέλουν να μαγειρεύουν για τους φίλους τους, για την οικογένειά τους, για την κοπέλα τους. Να, για παράδειγμα οι The Eaters που μας μαθαίνουν τα πάντα σχετικά με ένα φαγητό που θες να ετοιμάσεις για μια ειδική περίσταση. Θες να κάνεις ένα ρομαντικό δείπνο στην κοπέλα σου; Θες να εντυπωσιάσεις μ' ένα νέο πιάτο τους γονείς σου; Μπορείς να προτείνεις στους The Eaters τις θες να μαγειρέψεις. Εκείνοι θα δουν την ιδέα σου αλλιώς και παρέα με μία AΛΦΑ Weiss θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου. Στη συνέχεια τους στέλνεις μια φωτογραφία με το πιάτο σου όπως τελικά το μαγείρεψες, ώστε να νιώσουν κι εκείνοι περήφανοι για τη βοήθεια που προσέφεραν.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να σου παρουσιάσουμε τις 10 συνταγές που θα σε κάνουν τον απόλυτο σεφ των γιορτών, το απόλυτο boyfriend του Αγίου Βαλεντίνου, τον απόλυτο τύπο για κάθε παρέα που μαζεύεται σε ένα σπίτι.

The Ram Burger με noodles

Όποιος δεν τρώει burger, να σηκώσει το χέρι. Κανείς. Ωραία. Αναμενόμενο. Εδώ όμως θέλουμε να σας παρουσιάσουμε ένα γαστριμαργικό όνειρο. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο. Αλήθεια. Απλώς δείτε τι σας προτείνουμε.

Υλικά: 1 πακέτο noodles || 170 γρ μοσχαρίσιο κιμά με γυρω στα 25% λίπος - πείτε στον χασάπη σας || 2 μεγάλα αβγά - το ένα θα τα χρησιμοποιησουμε στα noodles, το ενα θα το τηγανήσουμε || 1 κ/σ καυτερή κέτσαπ || 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα || 2 κ/σ αραβοσιτέλαιο || Αλάτι || Πιπέρι

Εκτέλεση: Βάζουμε τα Noodles σε ένα μεσαίο μπολ. Βράζουμε 3 ποτήρια νερό σε ένα βραστήρα. Ρίχνουμε το νερό στο μπολ και βράζουμε τα Νoodles για 3-4 λεπτά. Στραγγίζουμε τα Νoodles καλά και σε ένα νέο μπολ ρίχνουμε το Νoodles και ένα αβγό. Ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε τα Νoodles σε δυο μεσαία πυρεξάκια - αυτά του σουφλέ δουλεύουν τέλεια. Πατικώνουμε τα Νoodles καλά, τους βάζουμε σελοφάν από πάνω τους και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά. Ζυμώνουμε ελάχιστα τα κιμά μόνο με αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε τoν κιμά μας σε ένα burger. Σε ένα με μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο και ρίχνουμε με προσοχή τα Νoodles από τα πυρεξάκια. Δεν τα κουνάμε στο τηγάνι. Τα ψήνουμε γύρω στα 3 λεπτά. Και μετά με μια σπάτουλα τα γυρίζουμε από την άλλη για άλλα τρία λεπτά. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε στην άκρη. Ανεβάζουμε την φωτιά στο τηγάνι και βάζουμε το burger μας και το ψήνουμε 3 λεπτά από την μια μεριά και 3 λεπτά από την άλλη για medium rare. Στη άκρη του τηγανιού σπάμε και ένα αβγό και το ψήνουμε και αυτό. Συνθέτουμε το burger μας. Βάζουμε το ένα Νoodle bun μας σε ένα πιάτο. Κέτσαπ, φρέσκο κρεμμυδάκι , μπιφτέκι, αβγό, κρεμμυδάκι ξανά. Κλείνουμε με το άλλο noodle bun

Αστραπο-παέγια

Παέγια. Φτιάχνεται γρήγορα. Τρώγεται γρηγορότερα. Φτιάχνεις και δεύτερη ακόμα πιο γρήγορα. Την τρως και αυτή ακόμα γρηγορότερα. Και πάει λέγοντας. Μην θεωρείται την παέγια «εναλλακτικούρα» και «καλοκαιρινό πιάτο». Είναι ένα γεύμα που εντυπωσιάζει τους πάντες. Γιατί παρότι έχει θαλασσινά, σε χορταίνει. Γιατί ενώ όλη νομίζουν ότι τα θαλασσινά δεν μπορεί να είναι εμπνευσμένα γεύματα, αλλάζουν αμέσως άποψη. Άσε που μπορείς να εντυπωσιάσεις και την πεθερά σου με τις ικανότητές σου σε κάτι δύσκολο όπως τα θαλασσινά. Αυτό μην το αμελείς ποτέ.

Υλικά: 4 κούπες νερό || 3 κουταλάκια αλάτι || 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο || 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο || 4 μπουτάκια κοτόπουλου || 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα || 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες || 2 κούπες ρύζι || ½ κ/σ καπνιστή πάπρικα || 1 ντομάτα, με τους σπόρους της, κομμένη σε μικρούς κύβους || 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200ο αντίσταση ή στους 180ο στην λειτουργία αέρα. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζουμε νερό και ρίχνουμε το κύβο. Τοποθετούμε ένα μεγάλο, ευρύχωρο τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λάδι. Καρυκεύουμε το κοτόπουλο με πιπέρι και αλάτι. Μόλις το λάδι μας είναι αρκετά καυτό, βάζουμε το κοτόπουλο μας στο τηγάνι μέχρι  να πάρει αυτό το όμορφο καφέ χρώμα σε όλες του τις πλευρές (5 λεπτά περίπου). Μετά βγάζουμε το τηγάνι με το κοτόπουλο, μειώνουμε τη δύναμη της φωτιάς, και ξαναβάζουμε το τηγάνι μας στο μάτι Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2 λεπτά, μέχρι να  μαλακώσουν.  Προσθέτουμε το ρύζι, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει το τηγάνι και όλο το ρύζι να είναι καλυμμένο με λάδι. Προσθέτουμε το ζωμό μας και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, ισομερώς, στο τηγάνι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις το ρύζι με τα συστατικά του βράζει τελείως, το βγάζουμε από  τη φωτιά και το γαρνίρουμε με τομάτα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ύστερα το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε, χωρίς σκέπασμα, για 25 με 30 λεπτά, ή για όσο χρειάζεται μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και το κοτόπουλο να ψηθεί και στο εσωτερικό του. Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με κομμένο σε ροδέλες φρέσκο κρεμμυδάκι και μικρά κομμάτια λεμονιού. Μια καλή paella φαίνεται από τις άκρες της. Tip: Τραγανό ρύζι στις γωνίες του τηγανιού είναι πάντα ένα καλό σημάδι.

Tuna / Avocado σαλάτα

Φαγητό στο γραφείο. Τρεις λέξεις που συχνά μοιάζουν με εφιάλτη γιατί υπάρχουν στιγμές που δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις στο σπίτι, στιγμές που πραγματικά δεν ξέρεις τι να φτιάξεις και στιγμές που βαριέσαι πολύ. Για αυτό σου βρήκαμε κάτι απλό, γρήγορο στην εκτέλεση και κυρίως θρεπτικό και γευστικό. Σαλάτα με τόνο. Μην βιαστείς να πεις ότι δεν είναι και τόσο special. Το μυστικό κρύβεται στο αβοκάντο. Για check.

Υλικά: 200γρ. τόνο κονσέρβας στραγγισμένο || 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια || φύλλα σαλάτας || 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες || 2 πιπεριές κομμένες σε κυβάκια. Για τη βινεγκρέτ λεμονιού: 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο || 2 κουτ. ξύδι || χυμό από μισό λεμόνι || αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τη σαλάτα. Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ λεμονιού σε άλλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Pancakes γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού

Έφτασε η μεγάλη στιγμή. Θα έρθει το «πρόσωπο» στο σπίτι για πρωινό. Καφέ έχεις, φρούτα για φρεσκοστυμμένο χυμό έχεις, έχεις καθαρίσει και τα έχεις κάνει όλα λαμπίκο. Τι σου μένει; Ένα ωραίο πιάτο για να την κερδίσεις. Βάζεις όλη την τέχνη σου για να φτιάξεις τα καλύτερα pancakes που θα έχει φάει ποτέ. Μάλλον θα είναι και τα καλύτερα που θα έχεις φάει και εσύ. Γιατί όλο το μυστικό κρύβεται στα φουντούκια.

Υλικά: 6 κουτ. σούπας πραλίνα φουντούκιου || 44γρ. αραβοσιτέλαιο || 170γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις || 1 μεγάλο αβγό || 250γρ. ξινόγαλα || 40γρ. ζάχαρη || 1 κουτ. γλυκού baking powder || 1 κουτ. γλυκού baking soda || άχνη ζάχαρη || λίγα φουντούκια (θρυμματισμένα)

Εκτέλεση: Σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί «ρίχνετε» κουταλιές πραλίνα φουντουκιού με κενά ανάμεσα τους και τα τοποθετείτε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Λαδώνετε με λίγο αραβοσιτέλαιο ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε ανά 2 δόσεις το μίγμα. Μόλις δείτε φουσκάλες στο πάνω μέρος τους ρίχνετε 1 «δισκάκι» πραλίνας φουντουκιού (μπορείτε και 2) στην πάνω επιφάνεια του ενός και ενώνετε τα 2 πάνκεικς. Ψήνετε για περίπου 1-2 λεπτά ακόμα γυρνώντας για να μην καεί. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και σκορπώντας τα φουντούκια.

Παγωτό μπανάνα - φυστικοβούτυρο

Το μόνο πράγμα που μπορεί να νικήσει ένα ολόκληρο γιορτινό τραπέζι είναι το σωστό επιδόρπιο. Αν κάνεις τη μαγική κίνηση και έχεις ετοιμάσει μια τρομερή λιχουδιά για το τέλος, τότε αυτόματα θα ανακηρυχθείς και ο Master των γιορτών. Μην διστάσεις επειδή θα σου προτείνουμε παγωτό. Κανείς δεν λέει όχι σε παγωτό. Να το θυμάσαι αυτό. Κανείς. Ιδίως σε παγωτό με φυστικοβούτυρο.

Υλικά: 4 μεγάλες πολύ ώριμες μπανάνες || 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση: Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες. Τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε το ταψί στη κατάψυξη για μία με δύο ώρες. Ρίχνουμε τις μπανάνες στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πάρουν τη μορφή κρέμας. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Απλώνουμε το μίγμα σε φόρμα για cake και παγώνουμε για μια ώρα. Σερβίρουμε με λίγο φυστικοβούτυρο ακόμα.

Amatriciana στο μπαμ

Εσύ μπορεί να γελάς που το λέμε από τώρα, αλλά μην νομίζεις ότι ο Άγιος Βαλεντίνος είναι πολύ μακριά. Έτσι κάνεις, γελάς, θα το ξεχάσεις και θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Για αυτό άκου προσεκτικά. Την καλείς σπίτι σου για να μαγειρέψεις. Πρώτο γκολ. Άντρας που μαγειρεύει, πάντα κερδίζεις τις εντυπώσεις. Επειδή όμως η μέρα είναι ξεχωριστή, θα φτιάξεις μια ελαφρώς καυτερή μακαρονάδα γιατί τα καυτερά ως γνωστόν είναι και αφροδισιακά φαγητά. Δεύτερο γκολ. Κέρδισες ήδη από τα αποδυτήρια. Προσοχή στο τσίλι μόνο.

Υλικά: 4 φέτες μπέικον ή πανσέτα ψιλοκομμένη || 1/2 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο || 400γρ. ντομάτα κονκασέ || 1 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη || 250γρ. μακαρόνια || 1 κουτ. γλυκού λάδι || αλάτι

Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μπέικον και το τσίλι και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Τρίβουμε παρμεζάνα και σερβίρουμε στο μπαμ.

Wow πίτσα με λευκή σάλτσα

Έχετε δει τι γίνεται στην Premier League, έτσι; Έπεσε τρίτη η Σίτι, πέρασε δεύτερη η Τότεναμ, ξαναπαίζει επιθετικά η Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ βλέπει για τα καλά τον τίτλο. Τα ρεπόμενα Σαββατοκύριακα θα είναι τρομερά συναρπαστικά και όλοι θα βλέπουμε αγγλική μπαλίτσα. Μαζεύεις τους κολλητούς, βιδώνεστε στον καναπέ και ξεκινάτε μαραθώνιο μπάλας κάθε ΣουΚου. Κάτι λείπει όμως... Μα φυσικά, μια πίτσα!

Υλικά: Για τη ζύμη: 150 γρ. Βούτυρο || 2 κούπες χλιαρό νερό || 1 κουτ. σούπας μαγιά, ξερή || ½ κουτ. σούπας αλάτι || 1 κουτ. σούπας ζάχαρη || 5 κούπες αλεύρι || 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Για τη σάλτσα: 150 γρ. Βούτυρο || 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα || 2 σκόρδα, λιωμένα || 1 κρέμα γάλακτος || 2 κ.σ. Flair Cottage Cheese || Θυμάρι || Αλάτι - Πιπέρι. Για από πάνω (sic!): 8 φέτες Bacon || 200 γρ Mozzarella τριμμένη ||2 κόκκινες πιπεριές σε καρέ

Εκτέλεση: Ξεκινάμε με την ζύμη. Ανακατεύουμε το νερό και τη μαγιά και την αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2,5 κούπες αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα μπολ για 10-20 λεπτά. Κόβουμε την ζύμη στη μέση, σχηματίζουμε δύο μπάλες και τις ανοίγουμε με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πίτσας. Φτιάχνουμε την σάλτσα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το flair, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει. Μόλις πήξει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Συνθέτουμε την πίτσα. Τοποθετούμε τη ζύμη της πίτσας σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε από επάνω τη σάλτσα και βάζουμε το bacon, ρίχνουμε την mozzarella, και τη πιπεριά. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 210c

Chips γλυκοπατάτας

Όσοι περάσαμε ένα δύσκολο 2018, περιμένουμε το 2019 για να πάνε τα πράγματα λιγάκι καλύτερα. Σε όλα τα επίπεδα. Όμως, το 2019 έχει και μια ακόμη ιδιαιτερότητα. Είναι η χρονιά που θα δούμε τον τελευταίο κύκλο «Game of Thrones», νέους κύκλους από «Peaky Blinders» και «Stranger Things» και δεκάδες ακόμα σειρές που θα μας κάνουν να μην θέλουμε να βγαίνουμε από το σπίτι. Πώς θα περάσουμε τόσες ώρες μπροστά στην οθόνη χωρίς να τσιμπολογάμε το κατιτίς; Και μια τόσο σπέσιαλ τηλεοπτική χρονιά, θέλει και σπέσιαλ λιχουδίτσες.

Υλικά: 2 μεσαίες γλυκοπατάτες || 1 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο || 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ || 2 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή || 1 κουτ. σούπας σκόνη μουστάρδας || 2 κουτ. σούπας αλάτι || ½ κουτ. σούπας πιπέρι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αφού έχουμε αφαιρέσει την φλούδα και έχουμε κόψει τις άκρες από τις γλυκοπατάτες τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά στις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες και τις ψήνουμε για 30-35 λεπτά. 

Bolognese απλά

Ή αλλιώς μακαρόνια με κιμά. Το πιάτο που μας ενώνει όλους. Από τον Έβρο ως την Κρήτη, από την Κέρκυρα ως τη Ρόδο, από την ομογένεια της Αυστραλίας μέχρι την ομογένεια των ΗΠΑ. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην απαντάει «μακαρόνια με κιμά», όταν τον ρωτάς το αγαπημένο του φαγητό. Αν δεν απαντήσει κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν είναι φίλος σου. Ούτε δικός μας. Το πιο απλό, το πιο γευστικό, το πιο «νικηφόρο» πιάτο σε περιμένει για κάθε μέρα, για όλο το χρόνο. Για κάθε μέρα, ναι. Το μυστικό είναι στο πόση ώρα θα τσιγαρίσεις κρεμμύδι και σκόρδο.

Υλικά: ¼ κούπα παρθένο ελαιόλαδο || 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο || 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο ||1 ματσάκι σέλερι, ψιλοκομμένο || 1 καρότο, ψιλοκομμένο || 450 γραμμ. μοσχαρίσιου κιμά ||1 κουτάκι τοματοπελτέ || ¼ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό || 8 φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένο || Αλάτι και μαύρο πιπέρι || ¼ κούπα τυρί Πεκορίνο τριμένο

Εκτέλεση: Τα ζυμαρικά μιας μπολονέζ είναι μια προσωπική υπόθεση. Εμείς θα σου δείξουμε εδώ πως θα φτιάξεις τον κιμά που θα ομορφύνει όποιο είδος ζυμαρικού κι αν επιλέξεις. Για αρχή, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο. Όταν πάρει θερμοκρασία ρίχνεις με αυτοπεποίθηση και στυλ το κρεμμύδι και το σκόρδο σου. Τσιγαρίζεις υπομονετικά σε μεσαία φωτιά μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να σου κάνουν γλύκες. Οι ερευνητές μας στα Eaters HQ πιστεύουν ότι 8 λεπτά είναι αρκετά. Μετά προσθέτεις το σέλερι και το καρότο, τσιγαρίζοντας (αλήθεια τι γαμάτη λέξη) για ακόμη 5 λεπτά. Ανέβασε θερμοκρασία και βάλε τον κιμά για σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 10 λεπτά. Ξεφορτώσου το ροζ χρώμα. Σπάσε όποια μεγάλα κομμάτια σου αντιστέκονται για να έχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Εντάξει, το ‘χουμε περάσει, η μυρωδιά σου σπάει τη μύτη, τα αυτιά και όλη σου την ύπαρξη αλλά πρέπει να αντέξεις. Ρίξε τον τοματοπελτέ, το μαϊντανό και τον βασιλικό και ανακάτεψε σε μεσαία φωτιά για περίπου μισή ωρίτσα μέχρι το θαύμα που συντελείται στο τηγάνι σου να σφίξει. Στο ενδιάμεσο ρίχνεις φυσικά αλάτι και πιπέρι. Βάλε την τελευταία πινελιά πασπαλίζοντας
ευτυχισμένος νιφάδες Πεκορίνο.

Cake με μαύρη ζάχαρη και γιαούρτι

Αν βάλουμε ως όριο των γιορτών, την έβδομη μέρα του Ιανουαρίου, τότε ξέρουμε πάνω κάτω ότι από εκείνη τη μέρα και έπειτα ξεκινάμε να τρώμε σχεδόν κανονικά. Κουραμπιέδες και μελομακάρονα έχουν τελειώσει, ξαναρχίζουν οι δουλειές και σιγά σιγά μπαίνουμε σε προ-εορταστικό πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι το πρωινό αποκτά ξανά την κυριολεκτική σημασία του καθώς θα ξυπνάμε νωρίς πλέον και είναι απαραίτητο να ξεκινάμε με το καλύτερο γεύμα: Με κέικ της μαμάς. Δηλαδή, εσύ θα το φτιάξεις, αλλά θα είναι σαν να το έχει φτιάξει η μαμά σου.

Υλικά: 200γρ. Βούτυρο ανάλατο || 300γρ. μαύρη ζάχαρη || 4 αυγά || 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(κοσκινισμένο) || 1 κ/γ baking powder || 120γρ. Γιαούρτι πλήρες || 1 1/2 κ.τ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 185 C. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε πρώτα το βούτυρο το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking powder και το εκχύλισμα βανίλιας και τέλος το γιαούρτι. Χτυπάμε για λίγο. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα(περασμένη με βούτυρο)και ψήνουμε για 45λεπτα μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα πάνω και βυθίζοντας ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το ξεφορμάρουμε.

Και για το τέλος: Λίγη αυτοπεποίθηση

Όλοι μπορούμε να μαγειρέψουμε. Ακόμα κι αν δεν ξέρουμε να μαγειρεύουμε, μπορούμε ν' ανοίξουμε έναν τσελεμεντέ και να τα καταφέρουμε. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά στο πιάτο μας, δεν είναι τα μπαχαρικά, αλλά το μεράκι. Και αν πραγματικά το «πιστέψεις» και το «αγαπήσεις» το πιάτο σου, να δεις που θα ανταμειφθείς.

Τι να κάνεις αλλιώς: Να στείλεις στους The Eaters και την AΛΦΑ Weiss το πιάτο που ξέρεις να φτιάχνεις καλύτερα και την περίσταση για την οποία χρειάζεσαι την βοήθεια τους ώστε να συμμετέχεις στον διαγωνισμό.

Τι θα πετύχεις: Με τις πολύτιμες συμβουλές των The Eaters θα δημιουργήσεις το πιάτο που θέλεις και θα πετύχεις το στόχο σου.