Release Athens Festival 2019: Οι Clutch επιστρέφουν στην Ελλάδα (pics & vids)

Gazzetta team
Release Athens Festival 2019: Οι Clutch επιστρέφουν στην Ελλάδα (pics & vids)
Μην κανονίσετε τίποτα για την Τετάρτη 19 Ιουνίου γιατί θα πρέπει να πάτε στην Πλατεία Νερού, στο Φάληρο.

H «παρέλαση» αγαπημένων ονομάτων από το stage του φετινού Release Festival δεν έχει τελειωμό!

Έτσι, την Τετάρτη 19 Ιουνίου έρχεται η σειρά των Αμερικανών Clutch να βρεθούν στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, αποτελώντας τη νέα μεγάλη ανακοίνωση του φεστιβάλ που φέτος μας δείχνει τον πιο ροκ χαρακτήρα του!

To γκρουπ από το Μέριλαντ των Η.Π.Α. έρχεται στη χώρα μας έχοντας στις αποσκευές του το νέο και 12ο άλμπουμ τους «Book of Bad Desicions» το οποίο θα ακούσουμε ζωντανά και στη συναυλία τους στο Φάληρο.

Από το 2009 έως το 2016, χάρη στην ανταπόκριση και τη στήριξη του ελληνικού κοινού, οι Clutch που μετρούν 25 χρόνια επιτυχημένης πορείας, έκαναν τη χώρα μας μόνιμο σταθμό κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων συναυλιών τους. Άλλωστε τα μέλη του συγκροτήματος εκφράζουν την αγάπη που τρέφουν για την Ελλάδα -όπως και για τους Planet of Zeus- σε κάθε ευκαιρία.

Ωστόσο η συναυλία τους στο Release θα είναι η πρώτη μεγάλη ανοιχτή συναυλία που θα δώσουν στην Αθήνα, αφού όλες οι προηγούμενες είχαν γίνει σε κλειστούς χώρους.


«Όταν βρεθήκαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, λίγα χρόνια πριν, δεν ξέραμε τί να περιμένουμε. Η εμπειρία που τελικά βιώσαμε τότε ήταν από τις πιο συγκλονιστικές που είχαμε ζήσει. Δεν ξέραμε καν ότι είχαμε τόσους πολλούς φαν στην Ελλάδα. Δεν ήταν μόνο ότι οι συναυλίες ξεχείλιζαν από κόσμο, αλλά και το ότι οι άνθρωποι ήξεραν όλους τους στίχους όλων των τραγουδιών», έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στην υπογράφουσα, ο frontman της μπάντας, Νιλ Φάλον, προσθέτοντας: «η φιλοξενία, όπως τη ζήσαμε στην Ελλάδα μού άνοιξε τα μάτια για το τί πραγματικά σημαίνει η λέξη. Επίσης, για να σας δώσω να καταλάβετε, πριν επισκεφτώ την Ελλάδα θεωρούσα ότι μισώ το ελληνικό φαγητό. Ωστόσο, το μόνο δείγμα που είχα ήταν το αποκαλούμενο ως ελληνικό φαγητό που σερβίρουν σε αμερικανικά δείπνα. Τι κοροϊδία… Τώρα όμως, ξέρω και το λατρεύω. Και τον φραπέ επίσης. Ωστόσο, οι πολλοί φραπέδες κάτω από τον καλοκαιρινό ελληνικό ήλιο μπορεί να μην αποδειχθεί πολύ καλή ιδέα για υπερευαίσθητους Yankees».

Σύμφωνα με τον Φάλον το μεγαλύτερο όνειρο της μπάντας, όπως το περιγράφει σε εκείνη τη συνομιλία μας, είναι να κάνει την καθημερινότητα κάποιου ευκολότερη μέσω της μουσική τους: «Ξέρω ότι οι Clutch δεν είναι για όλους, αλλά για εκείνους τους λίγους που μπορούν να μας ανακαλύψουν, ωστόσο και μόνο η σκέψη ότι η μουσική μας μπορεί να κάνει μια κακή μέρα κάποιου λίγο ευκολότερη ή μια καλή μέρα, υπέροχη, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που μπορεί να ζητήσει κανείς. Θεωρώ ότι οι χρυσοί δίσκοι και οι εγκωμιαστικές κριτικές δείχνουν λίγο φαιδρά όταν τα συγκρίνεις με την πραγματική χαρά που μπορεί να αποκομίσει κανείς μέσω της μουσικής. Αυτό είναι το Χρυσόμαλλο Δέρας –συγγνώμη, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ σε μία αναφορά στην ελληνική μυθολογία».


Η προπώληση για τη συναυλία των Clutch θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, προς 28 ευρώ (το ένα) και 50 ευρώ (τα δύο), και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Οι επόμενες φάσεις της προπώλησης θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Επίσης, θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων με αρχική τιμή στα 80 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 100 ευρώ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:

  • ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands &stools για όλους
  • οpen bar
  • προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο
  • ιδιωτικό parking
  • ξεχωριστές τουαλέτες
  • αναμνηστικό δώρο του φεστιβάλ.

Διάθεση:
Τηλεφωνικά / στο 11876
Online / www.viva.gr / www.releaseathens.gr
Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Καταστήματα Wind, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00, στην αρχή της Ερμού, το λευκό περίπτερο που αναγράφει redspot) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)


Ποιοι είναι οι Clutch

Οι Clutch σχηματίστηκαν το 1990 στο Maryland, και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 12 ολοκληρωμένα studio albums. Μετά την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, "Transnational Speedway League" (1993) και το ομώνυμο album τους δύο χρόνια αργότερα, οι Clutch άρχισαν να γράφουν την δική τους blues / rock ιστορία εισβάλοντας και σε πιο mainstream μονοπάτια. Το "Elephant Riders" του 1998 κυκλοφόρησε από την πολυεθνική Columbia Records, ενώ το "Pure Rock Fury" (2001) γνώρισε αρκετά μεγάλη επιτυχία, καθώς το single ”Careful with that Mic” παίχτηκε πολύ στους τοπικούς αμερικάνικους κολεγιακούς σταθμούς.

Με έναν ήχο που συνδυάζει επιρροές από stoner, hard rock και heavy metal κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν έναν πολύ ιδιαίτερο και ισχυρό πυρήνα fans. Με τον καιρό, στη μουσική τους βρήκαν εφαρμογή τα blues αλλά και κάποιες ισχυρές δόσεις funk, κάτι που ο μουσικός κόσμος έδειξε να εκτιμάει στις μετέπειτα δουλειές τους. Με το "Blast Tyrant" του 2004 η δημοτικότητα τους ανέβηκε στα ύψη, καθώς το ”The Mob Goes Wild” έκανε μεγάλη επιτυχία στους underground rock κύκλους.

Το 2005, στη σύνθεση της μπάντας προστέθηκε ο οργανίστας Mick Schauer με τον οποίο κυκλοφόρησαν τα επόμενα δύο album τους, "Robot Hive / Exodus" και "From Beale Street To Oblivion". H κριτική αποδοχή υπήρξε καθολική! Το ίδιο συνέβη και με το "Strange Cousins From the West" (2009) που έγινε instant classic και ακούστηκε παντού.

Το "Earth Rocker" (2013) έφτασε στο νούμερο 15 του Billboard Top 200 και αποτέλεσε το πιο επιτυχημένο album της μέχρι τότε καριέρας τους. Εκεί που λέγαμε πόσο σπάνιο είναι αυτό για μία μπάντα με πάνω από 20 χρόνια πορείας στο κοντέρ της, ήρθε το "Psychic Warfare", τον Οκτώβριο του 2015, να τους φτάσει σε νέες... κορυφές τις οποίες άφησαν ήδη πίσω τους, συνεχίζοντας ακάθεκτοι με το, ήδη υπερεπιτυχημένο, "Book of Bad Decisions" (2018), που τους έφερε στο επίσημο Top-20 των albums σε ΗΠΑ και Βρετανία!

Οι Clutch είναι:
Neil Fallon / φωνή, κιθάρα
Jean-Paul Gaster / drums
Dan Maines / μπάσο
Tim Sult / κιθάρα