Οι TOP-5 εναλλακτικές συνταγές για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι (pics & vids)

Γιάννης Κονταξής
Οι TOP-5 εναλλακτικές συνταγές για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι (pics & vids)
Ποιος είπε ότι το κοτόπουλο δεν μπορεί να πρωταγωνιστεί στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι; Βρήκαμε τις 5 καλύτερες συνταγές και σας τις παρουσιάζουμε.

Επιτέλους! Έφτασαν εκείνες οι μέρες του χρόνου που μπορούμε να τρώμε όλη μέρα και να μην μας νοιάζει. Από την ώρα που θα ξυπνάμε μέχρι την ώρα που θα κοιμόμαστε, θα σκεφτόμαστε ένα μόνο πράγμα: «Τι θα φάμε το μεσημέρι;». Αυτή είναι και η πιο συχνή ερώτηση που θα ακούγεται μέσα στο σπίτι.

Πάνω κάτω, όλοι ξέρουμε τι τρώμε τις γιορτές και κυρίως τι περιμένουμε να δούμε στο τραπέζι είτε αυτό θα είναι στο σπίτι μας είτε κάπου αλλού που θα μας έχουν καλέσει. Φέτος όμως, ήρθε η ώρα να κάνουμε την έκπληξη σε όλους όσους έχουμε καλέσει σπίτι μας.

Φέτος, οι γιορτές θα είναι φουλ του κοτόπουλου! Ναι ναι, καλά ακούσατε. Κοτόπουλο Αγγελάκης σε κάθε πιθανό συνδυασμό, με απίθανες γεύσεις που θα λυγίσουν ακόμα και τον πιο αυστηρό κριτή: την πεθερά σας.

Για αυτό και εμείς εδώ στο Gazzetta ψάξαμε και βρήκαμε 5 υπεργευστικές συνταγές για να κάνετε όλους τους καλεσμένους σας να μιλάνε για εσάς, να μνημονεύουν για χρόνια το τραπέζι που τους κάνατε και κυρίως για να σας αντιγράψουν την επόμενη χρονιά. Ξεκινάμε!

Κοτόσουπα

Ποιος είναι ο βασικός κανόνας των γιορτών; Να ξεκινάμε πάντα με σούπα. Όχι απλώς επειδή μια ωραία σούπα σε κάνει να ανυπομονείς για το κυρίως πιάτο, αλλά και επειδή σίγουρα το προηγούμενο βράδυ θα έχεις ξενυχτήσει και άρα το στομάχι σου θα θέλει να του συμπεριφερθείς καλά πριν αρχίσεις να κατεβάζεις ό,τι βρίσκεις στο τραπέζι. Για αυτό, μια ωραία σούπα είναι το τέλειο ορεκτικό για όλους τους καλεσμένους σας που θα ξεκινήσουν να συζητούν με το τι έκαναν χθες το βράδυ. Να δείτε που θα σας ευγνωμονούν.

Συστατικά: 1 τμχ. Ελαιοπουλάκι ολόκληρο κομμένο σε 8 μέρη || Αλάτι || Πιπέρι || Γλυκιά πάπρικα || 2 Πατάτες || 2 Πιπεριές Φλωρίνης || 1 σκελίδα σκόρδο || Μουστάρδα

Εκτέλεση: Βάζετε το Ελαιοπουλάκι σε ένα πυρέξ || Του ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύετε ελαφρώς για να πάει παντού || Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το Ελαιπουλάκι μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα || Ρίχνετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες || Ανακατεύετε και μετά από λίγο ρίχνετε τη σκελίδα σκόρδο, μια κ.σ. μουστάρδα, λίγη πάπρικα και είναι έτοιμο.

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με κόκκινη σάλτσα

Δεν υπάρχει άνθρωπος σε ολόκληρη τη χώρα που να ακούσει τη λέξη «κοκκινιστά» και να μην θέλει αμέσως να βουτήξει στο πιάτο και να εξαφανίσει ό,τι βρίσκεται πάνω σε αυτό. Τα κοκκινιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα μόλις τα βάλετε πάνω στο τραπέζι. Ο συνδυασμός της κόκκινης σάλτσας με το ρύζι και τις λαχταριστές μπουκιές θα κάνει τους καλεσμένους σας να «καθαρίζουν» τα πιάτα τους με ψωμί για να μην πάει χαμένη ούτε μια στάλα σάλτσας. Καλού κακού φτιάξτε ένα τόνο κεφτεδάκια να σας βρίσκονται.

Συστατικά: 1 τμχ. κεφτεδάκια κοτόπουλου Αγγελάκη δισκάκι συσκευασμένο || 1/3 κούπα λάδι || 3 τμχ. φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες || 2 σκελίδες σκόρδο || 1 τμχ. κρεμμύδι μεγάλο || 1 τμχ. δάφνη φύλλο || 1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος || 1/2 κούπα κρασί λευκό || 1 κουτ. γλυκού μέλι || 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο (προαιρετικά) || αλάτι || πιπέρι

Εκτέλεση: Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου || Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι || Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη δάφνη και το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Τip: Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό || Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις || Τα σερβίρουμε με μακαρόνια, ρύζι ή τηγανιτές πατάτες. Καλή σας όρεξη!

Φτερούγες κοτόπουλου πανέ τηγανιτές

Πάντα στο γιορτινό τραπέζι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας τον αστάθμητο παράγοντα που ακούει στη λέξη «παιδιά». Τα παιδιά είναι πάντα δύσκολο να ευχαριστηθούν με το φαγητό. Άλλες φορές κάτι τους αρέσει πολύ και άλλες φορές στο άκουσμα και μόνο της λέξης δυσανασχετούν και μουτρώνουν. Κάπως έτσι συμβαίνει συνήθως με τις φτερούγες, αλλά μην σας φοβίζει αυτό. Θα τις φρυγανίσετε, θα τις κάνετε πανέ, θα γίνουν μικρές λαχταριστές μπουκίτσες, θα τις αφήσετε πάνω στο τραπέζι και θα δείτε πως θα εξαφανιστούν μέσα σε νανοσεκόντ.

Συστατικά: 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου Αγγελάκη || 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις || 2 1/2 ποτήρια νερό || φρυγανιά τριμμένη || αλάτι || πιπέρι

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις φτερούγες και αφαιρούμε το τελευταίο από τα τρία μέρη τους || Τις νεροβράζουμε με λίγο αλάτι, για 15΄ λεπτά και τις στραγγίζουμε || Ετοιμάζουμε κουρκούτι με το αλεύρι και το νερό και του βάζουμε και λίγο αλάτι (ή προαιρετικά τυρί τριμμένο) || Τις αλατοπιπερώνουμε, τις βουτάμε στο κουρκούτι και έπειτα στη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε σε κατσαρολάκι με αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Burger κοτόπουλου

Και μιας και είπαμε για το πόσο σημαντικό είναι να κερδίσεις τα παιδιά. Να σας δώσουμε και μια ακόμα συνταγή για να τα ξετρελάνετε. Burger. Δεν υπάρχει παιδί (μικρό ή... μεγάλο) που να πει «όχι» σε ένα burger. Και εδώ το κέρδος είναι διπλό. Αφενός κερδίζεις αμέσως τους μικρούς μας φίλους που δεν θα παραπονεθούν για το φαγητό και αφετέρου κάνεις την απόλυτη έκπληξη στο τραπέζι γιατί ποτέ κανείς δεν περιμένει burger την Πρωτοχρονιά.

Συστατικά: 1 τμχ. μπιφτέκια κοτόπουλου Μυστικές Συνταγές της Οικογένειας Αγγελάκη || Κρεμμύδι || Τομάτες || Μαρούλι || Μπέικον

Εκτέλεση: Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά || Καραμελώνουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε το μπέικον || Ψήνουμε ελάχιστα τα ψωμάκια || Αλείφουμε το ψωμάκι με μουστάρδα dijonaise mild και προσθέτουμε μια φέτα τομάτα, ένα φύλλο μαρούλι, το μπιφτέκι κοτόπουλου, μία φέτα τσένταρ, δύο φέτες μπέικον, τα κρεμμύδια, μία κουταλιά BBQ sauce.

Μαριναρισμένο κοτόπουλο στο φούρνο με ρύζι

Απλά πράγματα. Κοτόπουλο στο φούρνο. Το μυστικό υπερόπλο κάθε ανθρώπου που σέβεται την κουζίνα. Μαριναρισμένο με αρώματα που σπάνε τη μύτη, κάθε μπουκιά να λιώνει στο στόμα, ρύζι που να απορροφά το ζουμί και να συνοδεύει τέλεια την κάθε μπουκιά. Με λίγα λόγια, φτιάχνεις αυτό το φαγητό, το βάζεις στο κέντρο του γιορτινού τραπεζιού και βλέπεις πως γουρλώνουν τα μάτια όλων των καλεσμένων σου στη θέα του.

Συστατικά: 1 τμχ. κοτόπουλο μαριναρισμένο Μυστικές Συνταγές της Οικογένειας Αγγελάκη || 2 κούπες ρύζι

Εκτέλεση: Αφαιρούμε τη χάρτινη συσκευασία || Τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη σακούλα του σε ένα ταψί και ανοίγουμε 3 τρύπες με μια καρφίτσα || Προθερμαίνουμε το φούρνο για 15' στους 200ºC, τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 90' στους 190ºC || Βράζουμε το ρύζι || Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ανοίγουμε προσεκτικά τη σακούλα για να μη χυθεί ο ζωμός || Σερβίρουμε περιλούζοντας το ρύζι με το ζωμό του κοτόπουλου.

Σταματήστε να γλείφετε τα δάχτυλά σας και βουρ στην κουζίνα για να τα φτιάξετε όλα! Καλή σας όρεξη!

Περισσότερες πληροφορίες και συνταγές με κοτόπουλα Αγγελάκη:

Website: aggelakis.gr

Facebook: Aggelakis.gr

Instagram: aggelakissa

Youtube: Κοτόπουλα Αγγελάκης

Twitter: Aggelakis_SA

Linkedin: aggelakis-sa