10 καθημερινά πράγματα που μπορείς να κάνεις αλλιώς και να πετύχεις

Gazzetta team
10 καθημερινά πράγματα που μπορείς να κάνεις αλλιώς και να πετύχεις
H λίστα με τις μικρές αλλαγές που μπορούν ν' ανεβάσουν την ποιότητα της καθημερινότητάς σου.

Σ' ένα βράχο στα Ιμαλάια, στη διαδρομή προς το Έβερεστ, υπάρχει χαραγμένο στα σανσκριτικά το εξής ρητό: «Για ν' αποκτήσεις αυτό που δεν είχες μέχρι εχθές, πρέπει να κάνεις κάτι που δεν έκανες μέχρι εχθές».

Χωρίς να είμαστε φιλόσοφοι, ούτε να γνωρίζουμε τι ακριβώς είχε στο μυαλό του όποιος το έγραψε, είμαστε σίγουροι πως η αλήθεια της παραπάνω φράσης μπορεί να εφαρμοστεί στη ζωή μας, χωρίς να κάνουμε ακραίες αλλαγές τις οποίες μπορεί να «κλωτσήσει» η καθημερινότητά μας.

Μπορούμε ν' αποκτήσουμε καλύτερη φυσική κατάσταση, να μειώσουμε το στρες και να βελτιώσουμε την ποιότητα του φαγητού που τρώμε βασιζόμενοι μεν σ' αυτό που κάναμε μέχρι χθες, αλλά κάνοντάς το δε λίγο διαφορετικά.

Να, για παράδειγμα όπως κάνουν οι The Eaters σχετικά με ένα φαγητό που θες να ετοιμάσεις για μια ειδική περίσταση. Θες να κάνεις ένα ρομαντικό δείπνο στην κοπέλα σου; Θες να εντυπωσιάσεις μ' ένα νέο πιάτο τους γονείς σου; Μπορείς να προτείνεις στους The Eaters τις θες να μαγειρέψεις. Εκείνοι θα δουν την ιδέα σου αλλιώς και παρέα με μία AΛΦΑ Weiss θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου. Στη συνέχεια τους στέλνεις μια φωτογραφία με το πιάτο σου όπως τελικά το μαγείρεψες, ώστε να νιώσουν κι εκείνοι περήφανοι για τη βοήθεια που προσέφεραν.

Παρακάτω θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για το «καν' το αλλιώς» των The Eaters κι άλλα 9 πράγματα που μπορείς να κάνεις αλλιώς στην καθημερινότητά σου και να πετύχεις την βελτίωση της ποιότητας της ζωής σου.

10. Να παίζεις περισσότερο 5x5 με τους κολλητούς σου

Ξέχασες πόσο καλά περνάς κάθε φορά που μαζεύεστε με τα παιδιά και παίζετε μπάλα; Ε τότε γιατί δεν μαζεύεστε πιο συχνά; Στο χέρι σου είναι να τους οργανώσεις, αφού κάθε γειτονιά έχει το δικό της 5x5.

Τι να κάνεις αλλιώς: Ένα από τα δύο ραντεβού που δίνετε τον μήνα προκειμένου να παίξετε Pro, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 5x5.

Τι θα πετύχεις: Θα συσφίξεις τη σχέση με τους φίλους σου και θα βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση.

9. Να μπαίνεις λιγότερο στο ίντερνετ

Είσαι 8 (τουλάχιστον) ώρες online στο γραφείο. Δεν χάθηκε ο κόσμος, να περιορίσεις το σερφάρισμα το υπόλοιπο 24ωρο. Ακόμα και ο πρωθυπουργός να είσαι, όλο και λίγο χρόνο θα μπορέσεις να ξεκλέψεις προκειμένου να είσαι offline.

Τι να κάνεις αλλιώς: Μην μπαίνεις στο ίντερνετ στη διαδρομή από και προς τη δουλειά. Έτσι κι αλλιώς μόλις γυρίσεις σπίτι, πάλι το pc θα ανοίξεις.

Τι θα πετύχεις: Θα καθαρίσει το μυαλό σου και θα νιώθεις ότι πραγματικά σχόλασες από την στιγμή που απενεργοποίησες τον υπολογιστή στο γραφείο.

8. Να περπατάς περισσότερο

Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις παντού με το αυτοκίνητό σου. Ειδικά σε διαδρομές που κάνεις καθημερινά ή όταν κυκλοφορείς στο κέντρο.

Τι να κάνεις αλλιώς: Δύο φορές την εβδομάδα επέλεγε να πηγαίνεις και να γυρνάς από τη δουλειά με τα ΜΜΜ.

Τι θα πετύχεις: Θα γυμνάζεσαι, ενώ θα αδειάζει και το κεφάλι σου από τις στρεσογόνες σκέψεις της καθημερινότητάς.

7. Να διαβάζεις ένα βιβλίο το μήνα

Όχι. Ούτε το αγαπημένο σου site, ούτε το αγαπημένο σου περιοδικό θεωρούνται βιβλία. Επίσης, δεν γίνεται να μην υπάρχει κάποιου είδους βιβλίου που να σου αρέσει. Είναι σαν τις ταινίες. Κάποια είδη θα σ' αρέσουν και κάποια όχι.

Τι να κάνεις αλλιώς: Ξεκίνα μ' ένα βιβλίο τον μήνα. Μπορείς να το διαβάζεις μέσα στα ΜΜΜ, στο δρόμο για τη δουλειά. Μ' ένα σμπάρο, τρία bullets (βλ. 1 και 2).

Τι θα πετύχεις: Θα χαλαρώνεις, ενώ ένα βιβλίο βελτιώνει τον τρόπο σκέψης και αυξάνει τη φαντασία.

6. Ν' αποταμιεύεις για ένα μεγάλο ταξίδι

Το ξέρω πως τα οικονομικά σου είναι πολύ ζόρικα, ωστόσο με μια αποταμίευση της τάξης των 50 ευρώ το μήνα, στο τέλος της σεζόν θα μπορείς να πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι που μέχρι χθες δεν μπορούσες να κάνεις.

Τι να κάνεις αλλιώς: Χρησιμοποίησε περισσότερο τα ΜΜΜ, μειώνοντας τα έξοδα της βενζίνης και του ταξί.

Τι θα πετύχεις: Θα πας σε μια χώρα μιας ηπείρου την οποία δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ και θα ανοίξεις τους ορίζοντες σου.

5. Να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου όλα όσα έχεις πετύχει

Ένα ρητό -ίσως χαραγμένο κάτω από αυτό της πρώτης παραγράφου- λέει πως «ο σημαντικότερος διάλογος που κάνεις στην καθημερινότητά σου είναι αυτός με τον εαυτό σου, για αυτό πρόσεχε τι του λες».

Όσοι άνθρωποι και να σ' αγαπούν, μόνο εσύ -άντε και ο ψυχολόγος σου- είστε αυτοί που θα σου υπενθυμίσουν τα πλεονεκτήματά σου.

Τι να κάνεις αλλιώς: Σταμάτα να σου λες τι έκανες λάθος. Πίστεψέ με, υπάρχουν μπόλικοι εκει έξω που δεν θα σταματούν να στα υπενθυμίζουν.

Τι θα πετύχεις: Θα βελτιώσεις την ψυχολογία και θα ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου.

4. Να βλέπεις πιο συχνά την αγαπημένη σου ομάδα από κοντά

Καλή η συνδρομητική, η μάζωξη στην καφετέρια και το online streaming, ωστόσο σαν την αίσθηση του γηπέδου δεν έχει. Θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγες στο γήπεδο για να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου ομάδα;

Τι να κάνεις αλλιώς: Μην γκρινιάζεις για το κρύο και την κίνηση, πάρε ένα εισιτήριο και την επόμενη Κυριακή πήγαινε στο γήπεδο.

Τι θα πετύχεις: Θα νιώσεις πιο ζωντανός, θα αγαπήσεις ξανά το ποδόσφαιρο και θα αρχίσεις να βγαίνεις περισσότερο από το σπίτι.

3. Να έρθεις σε επαφή με τη φύση

Δεν χρειάζεται να μετακομίσεις στη Γαύδο ούτε να γίνεις βοσκός. Φύση υπάρχει ακόμα και λίγα λεπτά από το κέντρο της πρωτεύουσας. Το θέμα είναι να ξεκουνηθείς και ν' αποκτήσεις ξανά επαφή μαζί της.

Τι να κάνεις αλλιώς: Δες μια σειρά λιγότερη την εβδομάδα. Έτσι θα δημιουργήσεις όσο χρόνο χρειάζεσαι για ένα 3ωρο στον Υμηττό ή την Πεντέλη.

Τι θα πετύχεις: Θα πάρεις λίγο καθαρό αέρα και θα αφήσεις πίσω σου τις σκοτούρες.

2. Να κάνει κοιλιακούς πριν σηκωθείς από το κρεβάτι

Από το να μην κάνεις καθόλου γυμναστική μέχρι να ξεκινήσεις γυμναστήριο υπάρχει μια τεράστια απόσταση. Για να την γεφυρώσεις μπορείς ν' αρχίσεις με μικρά βήματα από το σπίτι.

Τι να κάνεις αλλιώς: Πριν σηκωθείς από το κρεβάτι, τέντωσε τα πόδια και κάνε 4 σετ κοιλιακών.

Τι θα πετύχεις: Θα σφίξει η κοιλιά σου, ενώ θα προετοιμάζεις το έδαφος για να βάλεις πιο εντατικά τη γυμναστική στη ζωή σου.

1. Να μαγειρέψεις το αγαπημένο σου πιάτο με μεράκι

Όλοι μπορούμε να μαγειρέψουμε. Ακόμα κι αν δεν ξέρουμε να μαγειρεύουμε μπορούμε ν' ανοίξουμε έναν τσελεμεντέ και να τα καταφέρουμε. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά στο πιάτο μας, δεν είναι τα μπαχαρικά, αλλά το μεράκι.

Τι να κάνεις αλλιώς: Να στείλεις στους The Eaters και την AΛΦΑ Weiss το πιάτο που ξέρεις να φτιάχνεις καλύτερα και την περίσταση για την οποία χρειάζεσαι την βοήθεια τους ώστε να συμμετέχεις στον διαγωνισμό.

Τι θα πετύχεις: Με τις πολύτιμες συμβουλές των The Eaters θα δημιουργήσεις το πιάτο που θέλεις και θα πετύχεις το στόχο σου.