Στο Salty Pig θα φας το πιο ψαγμένο street food της Αθήνας (pics)

Gazzetta team
Στο Salty Pig θα φας το πιο ψαγμένο street food της Αθήνας (pics)
Στο 36 της Ιπποκράτους δοκιμάσαμε από καπνισμένο κρέας μέχρι τηγανητές πατάτες με κόκκινα φασόλια και jalapeños.

Τρεις ήταν οι βασικές μου σκέψεις μόλις έφυγα από το The Salty Pig: α) Ευτυχώς που βρίσκεται τόσο μακρυά από τα γραφεία του Gazzetta, β) Αδικεί κατάφωρα τον εαυτό του και γ) Γιατί δεν είχα σκεφτεί να το ανοίξω εγώ πρώτος; Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Ένα μεσημέρι καθημερινής ξεκινήσαμε με την Μίνα (τη φωτογράφο) από τα γραφεία του Gazzetta στη Λεωφόρο Ηρακλείου με προορισμό το 36 της Ιπποκράτους. Αν και σκοπός μας ήταν να βρισκόμαστε στο μαγαζί στις 16:00, φύγαμε από το Ηράκλειο στις 15:40. Πολύ καλή ιδέα αν είχε εφευρεθεί η τηλεμεταφορά. Με τα μέχρι στιγμής, όμως, επιστημονικά δεδομένα καταφέραμε να φτάσουμε και να παρκάρουμε στα Εξάρχεια στις 16:40. Κοινώς, είχαμε αλληθωρίσει από την πείνα.

Κάτι που κατάλαβαν αμέσως ο Βασίλης Ακρίβος (ιδιοκτήτης των «Γίδι», «Ψάριστον», «Αιόλου 68» και «Umami») και ο Δημήτρης Παντελεάκης, ιδιοκτήτες του μαγαζιού, οι οποίοι πριν προλάβουμε να καθίσουμε άρχισαν να μας σερβίρουν.

Η πρότασή τους, στην οποία δεν φέραμε καμία αντίσταση, περιλάμβανε: Μία μερίδα Chilli & Cheddar Poutine, ένα The Porker, ένα Pig Burger, ένα Steak Bomb Submarine και για «γλυκό» μία μερίδα BBQ Baby Pack Pork Ribs. Το «να δούμε το πώς θα τα φάτε» του Βασίλη, ακούστηκε σαν γκονγκ που όριζε την έναρξη του τελετουργικού.

Έντονος προβληματισμός

Chilli & Cheddar Poutine: Τσίλι με βοδινό κρέας, κόκκινα φασόλια, γλυκές και καυτές πιπεριές & μπαχαρικά μαζί με τυρί τσένταρ πάνω σε φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες

The Porker

The Big Burger

Αν εξαιρέσεις μια κωλυσιεργία της τάξης των 3'' προκειμένου ν' αποφασίσουμε ποιος θα φάει το The Porker και ποιος το The Pig Burger, η οποία λύθηκε με το να πάρει ο καθένας όποιο του ήταν πιο κοντά -εγώ πήρα το The Porker- το τελετουργικό συνεχίστηκε σε σχεδόν απόλυτη ησυχία, την οποία έσπασαν μόνο μερικά μουγκανητά απόλαυσης και ατάκες του τύπου:

«Μμμ ρε συ πολύ αφράτο το ψωμάκι του burger».

«Νομ νομ, δεν ξέρω τι καίει στις πατάτες, αλλά μ' αρέσει».

«Αυτό που μοιάζει με hot dog είναι το αγαπημένο μου».

«Έμεινε ένα παϊδάκι το θες;».

«Ρε συ, θα είμαστε πολύ λιγούρηδες αν ζητήσουμε κι άλλα;».

«ΝΑΙ».

Αφού ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία -του Βασίλη και δική μας- τρώγοντας όλα όσα βρέθηκαν στο διάβα μας και συγκρατηθήκαμε από το να παραγγείλουμε κι άλλα, μου ήρθαν στο μυαλό οι σκέψεις της πρώτης παραγράφου.

Κόλαση ακόμα και οι πίκλες κρεμμύδι

α) Θα ξημεροβραδιαζόμασταν στο The Salty Pig και τα live του Gazzetta θα ξεκινούσαν και θα έληγαν χωρίς περιγραφή και σχόλια.

β) Ξεκινώντας για την Ιπποκράτους, το τελευταίο που περίμενα ήταν ότι θα συναντούσα μια κουζίνα τόσο ψαγμένη όσο αυτή του The Salty Pig. Ίσως φταίω εγώ που είμαι αρνητικά προκατειλημμένος με τα μαγαζιά της περιοχής, ωστόσο δεν περίμενα ότι θα έβρισκα στο κέντρο εστιατόριο (δεν έχω βρει ακόμα την λέξη που θα περιγράφει ακριβώς το The Salty Pig), το οποίο μεταξύ άλλων διαθέτει κρέας καπνισμένο σε ειδικά κατασκευασμένο καπνιστήριο από 2 έως 8 ώρες, limited edition burgers (που αλλάζουν ανά περίοδο) και μεξικάνικες, καναδέζικες και αμερικάνικες «βρωμιές».

γ) Προφανώς γιατί δεν έχω ιδέα από εστίαση. Ωστόσο, όσο έτρωγα στο The Salty Pig σκεφτόμουν ότι πρόκειται για την ιδέα που συνήθως οι άντρες άνω των 30 ψάχνουμε προκειμένου να επενδύσουμε πάνω της και να κάνουμε τη διαφορά. Ένα μαγαζί με διαφορετικά είδη street food που όλοι λιγουρευόμαστε, αλλά δεν βρίσκουμε σχεδόν πουθενά.

Πριν χαιρετίσουμε τον Δημήτρη και τον Βασίλη και τους ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία, τούς κάναμε την κομβικότερη ερώτηση της βραδιάς. «Delivery στο Παγκράτι και στα Ιλίσια (στις περιοχές δηλαδή που μένουμε) κάνετε;». Μάς ζήτησαν τις ακριβείς διευθύνσεις κι αφού μάς έδωσαν το τελικό οκ, με έκανα εικόνα να τρώω Steak Bomb Submarine παρακολουθώντας τους επόμενους αγώνες του Champions League από τον καναπέ μου.

The Salty Pig: Ιπποκράτους 36, Αθήνα. Τηλ: 210 3675445, Facebook, Instagram