Πιάσε το τηλεκοντρόλ και πέτα τη φριτέζα

Gazzetta team
Πιάσε το τηλεκοντρόλ και πέτα τη φριτέζα
Γιάννης Μπέζος και Φάνης Μουρατίδης ανακατεύουν στις κατσαρόλες τους διαπροσωπικές σχέσεις, lifestyle και παράδοση και σερβίρουν προσθέτοντας μία πρέζα γέλιου. Στον ΑΝΤ1.

Τι γίνεται όταν ένας διάσημος σεφ που περπατά και πέφτουν από τις τσέπες του τα αστέρια Μισελέν, συναντά έναν ταβερνιάρη. Μία σύγχρονη τραγωδία. Ή μάλλον, κωμωδία.

Η σχέση πατέρα- γιου είναι μια όχι και τόσο πολυσυζητημένη σχέση μπορεί όμως εν μέσω συγκρούσεων να γίνει γλυκιά και τρυφερή αν την «ανακαλύψουν» και της δώσουν χώρο και οι δύο πλευρές. Ένας από τους βασικούς λόγους που περιμένουμε υπομονετικά μέχρι το «Πέτα τη φριτέζα» να ξεκινήσει τις προβολές του στη μικρή οθόνη είναι και αυτή η ιδιαίτερη σχέση και η αποτύπωσή της.

Ένας ακόμη λόγος που θα πατάμε τον αριθμό του τηλεκοντρόλ που οδηγεί στον ANT1 από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου (και για κάθε Δευτέρα και Τρίτη) είναι το φαγητό. Όχι αυτό που θα φάμε ή θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε μόνοι στο σπίτι αλλά εκείνο για το οποίο θα γίνει μάχη. Αποδομημένος μουσακάς και χωριάτικη με αφρό φέτας θα ανταγωνιστούν τους παραδοσιακούς εαυτούς τους. Ποιος θα κερδίσει; Η αγάπη. Εκτός αν πρώτα βγουν τα κουζινομάχαιρα και γίνει της «φριτέζας».

Ποιος θα (πρωτο) πετάξει τη φριτέζα;

Όπως έλεγε και η θρυλική Ρίτα Σακελλαρίου «ο νέος είναι ωραίος μα όμως ο παλιός, είναι αλλιώς». Μία σειρά που βάζει στο ίδιο κόσκινο τις τάσεις της μόδας και την παράδοση έρχεται στο prime time του ANT1 για να μας κάνει να γελάσουμε αλλά και να προβληματιστούμε πάνω στο κατά πόσο καταφέρνουμε στην πράξη να συνδυάσουμε καριέρα και προσωπική ζωή. Από την άλλη, ερωτήματα όπως το «πόσο εύκολα σήμερα μπορεί κάποιος να κλείσει τα μάτια στην εξέλιξη και να ακολουθήσει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής;» ή το «πώς χτίζεται μία σχέση πατέρα γιού» ή το «πότε θα δούμε την Πηνελόπη Πλάκα με μαγιό» έρχονται για να μας ταλανίσουν. Και, να «κλείσουν» τα ραντεβού της Δευτέρας και της Τρίτης στον ANT1. Ένα κανάλι που πιστεύει διαχρονικά στην ποιότητα των ελληνικών σειρών και που βάλθηκε φέτος να μας θυμίσει εκείνες τις εποχές, τις επονομαζόμενες ως «χρυσές», που επιλέγαμε την τηλεόραση για τη χαλάρωση μας.

Γιάννης Μπέζος, ο παραδοσιακός. Φάνης Μουρατίδης, ο chef. Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο ΕΣΠΑ lover, Τζένη Μπότση, η ψαρού (θα μπορούσε να είναι και της Μυκόνου) και Πηνελόπη Πλάκα η «χαλαρώστε λίγο με την υψηλή γαστρονομία» ερωτεύονται, μαλώνουν, τα βρίσκουν, αγαπιούνται, αγχώνονται, ζουν μέσα σε ένα κόσμο που προσπαθεί να μείνει ακέραιος στο δρόμο προς την αγάπη έχοντας για εμπόδια το lifestyle και τους ασφυκτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας που επιτάσσει η επιτυχία. Τι θα υπερισχύσει στο τέλος; Θα το μάθουμε φέτος το χειμώνα. Γι αυτό, συντονίστε φριτέζες και τηλεκοντρόλ.

Το στόρι

O ελληνικής καταγωγής Κίμωνας Ορλώφ (Φάνης Μουρατίδης) είναι ένας διεθνούς φήμης σεφ, βραβευμένος με πολλά αστέρια Michelin. Αυστηρός, υπερόπτης και χωρίς φίλους έχει επιλέξει τη μοναχική ζωή. Ξαφνικά, θα ανακαλύψει ότι πραγματικός του πατέρας δεν είναι ο άνδρας που τον μεγάλωσε αλλά, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, «Η Λαγουδέρα», η οποία βρίσκεται σε ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, το Φτασμένο. Ο Ανδρέας Μπασκιάς (Γιάννης Μπέζος) ο ξεροκέφαλος αλλά καλόψυχος ιδιοκτήτης της «Λαγουδέρας» αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η ταβέρνα του κινδυνεύει να κλείσει. Τότε, εμφανίζεται ο Κίμωνας που θα του προτείνει να εξαγοράσει την ταβέρνα του αλλά δεν του αποκαλύπτει πως είναι γιος του. Οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν αν ο Ανδρέας θέλει να σώσει την επιχείρησή του. Οι συγκρούσεις τους θα είναι μεγάλες και κάθε επεισόδιο συναρπαστικά απολαυστικό! Άλλωστε ποιος είπε ότι είναι εύκολη η προσαρμογή από τα sous vide στις φριτέζες και τις γάστρες; Η σειρά «Πέτα τη Φριτέζα», βασισμένη στο τηλεοπτικό σίριαλ «El Chiringuito de Pepe», που έκανε θραύση στην Ισπανία, έρχεται στην Ελλάδα και τον ΑΝΤ1 με σπαρταριστούς διαλόγους και ένα δυναμικό καστ καταξιωμένων και νέων ηθοποιών.