Το «Walking Dead» δεν θα... τελειώσει ποτέ: Μας περιμένουν ακόμα 10 χρόνια

Gazzetta team
Το «Walking Dead» δεν θα... τελειώσει ποτέ: Μας περιμένουν ακόμα 10 χρόνια
Τι κι αν η θεαματικότητα του «The Walking Dead» έχει πλέον πέσει σχεδόν στα μισά σε σχέση με το ζενίθ της πριν από αρκετά χρόνια;

Η σειρά εξακολουθεί να φέρνει τριπλάσια έως πενταπλάσια τηλεθέαση από κάθε άλλη του δικτύου AMC, το οποίο έχει σκοπό να την κρατήσει στον αέρα για τουλάχιστον 10 χρόνια ακόμη!

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του δικτύου Τζος Σάπαν σε συνέδριο της Goldman Sachs, «το “The Walking Dead” είναι ένα σύμπαν. Και έχουμε σχέδιο διαχείρισής του για μία δεκαετία και ακόμη παραπάνω. Ένα σχέδιο προσεχτικό, με σεβασμό προς τον κόσμος της σειράς και τους φαν της».

Όσοι λοιπόν νόμιζαν ότι η αποχώρηση του πρωταγωνιστή Άντριου Λίνκολν θα ήταν η αρχή του τέλους για τη σειρά, μάλλον είναι γελασμένοι. Ποιο θα μπορούσε όμως να είναι το σχέδιο του AMC για τα επόμενα χρόνια;

Όσον αφορά το ίδιο το «The Walking Dead», σε κάθε σεζόν προστίθενται νέοι χαρακτήρες. Κάποιοι δεν κάνουν «κλικ» και σκοτώνονται, άλλοι λατρεύονται από το κοινό και συνεχίζουν (ή σκοτώνονται και πάλι, η σειρά δεν λυπάται κανέναν). Κάποιοι από τους πιο νέους χαρακτήρες θεωρούνται ήδη «παλιοί» και η σύνδεση με τα πρώτα χρόνια της σειράς μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια ακόμη.

Υπάρχουν όμως και τα spin-offs. Το «Fear The Walking Dead» που ξεκίνησε το 2015 πολλές φορές είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής εκπομπή του AMC. Ακόμη κι αν δεν καταφέρει να ξεπεράσει το πρωτότυπο και βρεθεί εκτός αέρα, μπορεί να βρεθεί κάποιο άλλο spin-off, που θα πάρει τη σκυτάλη.

Πάντως το υλικό από τα κόμικς «The Walking Dead» του Ρόμπερτ Κέρκμαν, που κυκλοφορούν από το 2003 και δεν λένε να σταματήσουν, είναι άφθονο και οι σεναριογράφοι δεν πρόκειται να ξεμείνουν από ιδέες.

Η 9η σεζόν του «The Walking Dead» θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 7 Οκτωβρίου. Στην Ελλάδα προβάλλεται από το Fox, που είναι διαθέσιμο μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV και Wind Vision.

Πηγή: reader.gr