10 λόγοι για να συγκατοικήσεις με την κοπέλα σου από Σεπτέμβρη

Gazzetta team
10 λόγοι για να συγκατοικήσεις με την κοπέλα σου από Σεπτέμβρη
Ένας συντάκτης του Gazzetta σου εξηγεί ήρεμα και ωραία γιατί πρέπει να κάνεις το μεγάλο βήμα.

Πάει το καλοκαίρι πέρασε, οι επόμενες ανέμελες διακοπές σου θα είναι περίπου σε 340 ημέρες. Σκληρό αλλά είναι η αλήθεια, τι να κάνουμε. Οπότε ξέχνα τις θάλασσες και τα καλοκαίρια και τα καλαμαράκια και τα τσίπουρα και πάμε να δούμε τι θα κάνουμε για να βγει... αναίμακτα και η νέα σεζόν.

Η λύση είναι μια: πρέπει να συγκατοικήσεις. Και δεν εννοούμε με τον κολλητό σου, ξέχνα τα αυτά, δεν είσαι (δυστυχώς) 25, είσαι ενήλικος, με ευθύνες και πρέπει να τις αντιμετωπίσεις.

Είπαμε, θα είμαστε σκληροί.

Πρέπει να συγκατοικήσεις με την κοπέλα σου. Ναι, με αυτήν που κάνατε μαζί διακοπές, που όλη τη χρονιά την έβγαλες και την έβγαλε με ένα σακβουαγιάζ στον ώμο γυρνώντας από το σπίτι της στο σπίτι σου και τούμπαλιν. Με αυτήν που όταν καιγόσουν στην παραλία σου έβαζε αντιηλιακό, που όταν έπινες λίγο παραπάνω οδηγούσε πίσω για το δωμάτιο, με εκείνη που όταν ήθελες να ρίξεις ένα ακόμα σίγουρο στο Euro σου έλεγε να μη το κάνεις δεν σε πάει σήμερα. Και εσύ την άκουγες γιατί κατά βάθος (και κατά ύψος), ξέρεις ότι θέλει το καλό σου.

Και σου έχουμε 10 λόγους που πρέπει να το κάνει από αυτόν τον Σεπτέμβρη κιόλας.

Θα κάνεις οικονομία

Δεν είμαστε πεζοί, η ίδια η ζωή μας έκανε. Φαντάσου μισό το νερό, μισό το ενοίκιο και το Internet, μισό το Netflix. Όσα μένουν θα τα κάνετε ταξίδια ή νέα smartphones. Δεν το λες και άσχημο ε;

Θα τρως σαν άνθρωπος

Θυμάσαι που στο εργένικο σπίτι σου στο ψυγείο σου είχες μια μουστάρδα και ένα μπουκάλι νερό και ένιωθες ότι ήταν και παραφορτωμένο; Πάνε αυτά! Έχεις δοκιμάσει ποτέ να μην φας σερί 5 ημέρες ντελίβερι; Αλήθεια είναι εκπληκτικό. Η κοπέλα σου θα σου μάθει τα βασικά (μάλλον) και από ένα σημείο και μετά θα μαγειρεύετε μαζί, κάτι το οποίο μπορεί να σου φαίνεται κάπως... lame αλλά πίστεψέ μας, θα είναι από τα πιο ωραία πράγματα της συγκατοίκησης.

Θα σε προσέχει

Πλέον πάει το ένα σαμπουάν για μαλλιά, πρόσωπο, πόδια, πάτωμα και ζάντες αυτοκινήτου. Πλέον δεν θα κάνεις συμβιβασμούς στην προσωπική σου περιποίηση. Θα γίνεις άνθρωπος. Και μάλιστα θα μάθεις να χρησιμοποιείς προϊόντα αγνά αλλά αποτελεσματικά, όπως τα προϊόντα 0% που χρησιμοποιεί η κοπέλα σου. Γιατί η κοπέλα σου ξέρει! Θα έχεις πάντα στο σπίτι όλα τα προϊόντα της σειράς Noxzema Sensi Pure 0%. Θα μάθεις να χρησιμοποιείς το αποσμητικό με 0% άλατα αλουμινίου που σου προσφέρει 48 ολόκληρες ώρες προστασία από την κακοσμία και το υποαλλεργικό αφρόλουτρο Noxzema 0%. Και θα σου αρέσουν! Και δεν θα ξεμένεις ποτέ γιατί εκείνη τα αγοράζει τρία-τρία και αυτό θα σου αρέσει ακόμα περισσότερο!

Θα έχεις έναν άνθρωπο να μιλήσεις

Γυρνάς σκασμένος από το γραφείο; Έχασε η ομάδα σου εντός έδρας; Πήγες κουβά το ΣΚ; Δεν είναι ανάγκη για ατέλειωτες αναλύσεις στο messenger και στο Skype με τους κολλητούς. Θα βάζεις ένα κρασάκι, θα αράζετε στον καναπέ και θα τα λέτε. Δοκίμασέ το μια φορά, θα δεις τι όμορφο που είναι.

Θα σε βάλει σε μια σειρά

Θα γίνεις άνθρωπος. Πάει και τελείωσε, δεν μπορεί να κάνεις αλλιώς. Και δεν είναι ότι δεν θες να γίνεις, προς Θεού, αυτό που σου λείπει είναι ένα μικρό push που θα σε κάνει να το αποφασίσεις. Και αυτό το μικρό push πλέον θα το έχεις σπίτι. Οι γυναίκες το έχουν αυτό. Είναι οργανωτικές, αποφασιστικές και ώριμες. Το ακριβώς αντίθετο με εμάς δηλαδή.

«Στρίβειν διά του αρραβώνος»

Παλιά (και εννοούμε πολύ πολύ παλιά), όταν δεν ήθελες να παντρευτείς... αρραβωνιαζόσουν και έτσι «κέρδιζες χρόνο» από οικογένεια και συγγενείς και λοιπά στοιχεία. Πλέον, το νέο «στρίβειν διά του αρραβώνος» είναι η συγκατοίκηση. «Πότε θα παντρευτείς τη Μαρία;» η μάνα σου; «Προς το παρόν θα συγκατοικήσουμε» εσύ και γλίτωσες. Για λίγο, αλλά γλίτωσες.

Θα έχει πάντα ζεστό νερό

Μη γελάς, μη γελάς. Γυρνάς από το 5Χ5 και το μόνο που θες είναι να κάνεις ένα μπάνιο και να βγάλεις από πάνω σου την ντροπή της ήττας από μια παρέα πιτσιρικάδων. Ποιον θα πάρεις να σου ανοίξει το θερμοσίφωνα; Το Τζακ Ράσελ σου; Αν το κάνει μπράβο, να το πας στον νέο κύκλο «Ελλάδα έχεις ταλέντο», αλλά επειδή πιθανώς δεν θα το κάνει, θα μείνεις τουλάχιστον με 20 λεπτά με καρφωμένο το βλέμμα στην κλειστή τηλεόραση περιμένοντας να ζεστάνει το νερό αναπολώντας το 8-2 από τα 20χρονα που τους πληρώσατε και το γήπεδο μάλιστα.

Crash Test

Σκέφτεσαι να το πας σοβαρά; Σου πέρασε από το μυαλό να κάνεις το επόμενο βήμα, το μεγάλο; Πώς θα το τεστάρεις ότι μπορείτε να μείνετε μαζί σε μια καμαρούλα μια σταλιά 2 επί 3 και δεν θα καταλήξετε νέα σειρά true crime του Netflix; Μα ασφαλώς περνώντας κάποιους μήνες/χρόνια συγκατοικώντας.

Δεν είσαι πια 25

Θυμάσαι που μικρός άκουγες τους μεγαλύτερους να λένε ότι πρέπει να «νοικοκυρευτούν» και γέλαγες και έλεγες τι μικροαστικά είναι όλα αυτά και ότι εσύ θα ζήσεις ελεύθερο πουλί και Υπέροχος Γκάτσμπυ και κάτι τέτοια; Ε λοιπόν, η πραγματική ζωή δεν είναι έτσι, δυστυχώς. Δεν πειράζει όμως, προχωράμε.

Θα σου κάνει καλό

Πέρα από τον χαβαλέ, η συγκατοίκηση είναι μια μεγάλη απόφαση που σε πάει ένα βήμα παραπάνω στη ζωή σου. Γιατί οι γυναίκες, και ας μη θέλουμε κατά βάθος να το παραδεχθούμε, έχουν τον τρόπο τους να μας δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω, αυτό το κάτι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, να εκφράσουμε και που μας κάνει καλύτερους σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Για αυτό τις αγαπάμε άλλωστε.

Καλό χειμώνα.