10 τραγούδια που αξίζει να βάλεις στις λίστες σου (vids)

Gazzetta team
10 τραγούδια που αξίζει να βάλεις στις λίστες σου (vids)
Ο Δημήτρης Πάντσος από το Join Radio μας φτιάχνει την ιδανική μουσική επιστροφή από διακοπές.

Είναι ο Δημήτρης Πάντσος και τον ακούς Δευτέρα–Παρασκευή (14:00-16:00) στον Join Radio.

Αυτά είναι μερικά από τα κομμάτια που παίζει συχνά (το λες και εμμονή) τον τελευταίο μήνα στην εκπομπή του.

Tasos P. -Untitled

Πίσω από το P. κρύβεται το όνομα Πέτσας και πίσω από το «Untitled» μια νοσταλγική παρένθεση. Τα δελτία τύπου διατυμπανίζουν το πόσο καλά τα έχει πάει στα ξένα και εγχώρια charts και καλά κάνουν, αυτή είναι η δουλειά τους εξάλλου. Τα μυστικό (και το δώρο) όμως βρίσκεται αλλού. Στην εξέλιξη και στην διαμόρφωση. Στα όνειρα που κάνεις όταν έξω ξημερώνει. Στις σκέψεις που σκάνε από παντού όταν οι πρώτες στάλες ζωγραφίζουν μια καλοκαιρινή μπόρα. Στις εικόνες που αγκαλιάζουν τα φεγγάρια, ένα για κάθε έρωτα, ένα για κάθε απάτη. Το μυστικό (και το δώρο) τελικά κρύβονται σε αυτά που μόνο εσύ σκέφτεσαι, με μία και μόνο μουσική αφορμή! Το βίντεο κλιπ, μια προσομοίωση του ανθρώπινου εγκεφάλου παρέα με τις σκέψεις του, έχει σκηνοθετήσει ο Urs Basteck!

The Blaze -She

Υπήρχε μια υπέροχη στιγμή μέσα στο 2016 που όλοι ψάχναμε να βρούμε τι κρύβεται πίσω από τη λέξη «Virile». Και το βρήκαμε. Νέα αισθητική, νέα γαλλική σκηνή, νέα dance ρυθμική, νέα όλα στο πρώτο μόλις track, ενός νέου γκρουπ φτιαγμένου από δυο! Ο Barry Jenkins σκηνοθέτης του οσκαρικού «Moonlight», θεωρεί πως ο επόμενος μουσικός τόνος ανήκει σε αυτά τα δύο απίθανα ξαδέρφια. Έχει απόλυτα δίκιο. Μετά το «Heaven» και «Territory» σειρά έχει το «She» και ένα άλμπουμ, το «Dancehall», στις 7 Σεπτέμβρη, έτοιμο να προσγειωθεί με συναισθηματική εφηβική αναίδεια στη κορυφή της λίστας με τα καλύτερα της χρονιάς. Συναρπαστικό, βαθιά αισθησιακό και κομψό μέχρι τελικής πτώσεως. Πραγματικά δεν θα άντεχα με κάτι λιγότερο!

Still Corners- Black Lagoon

Synth-pop duo (Greg Hughes/Tessa Murray) νεοΛονδρέζικης κοπής που ετοιμάζει το τέταρτο του άλμπουμ «Slow Air» σε στούντιο της Νέας Υόρκης παύλα Τέξας και μέχρι να δεήσει να το κυκλοφορήσει αμολάει μερικά έξοχα δείγματα ποπ αίσθησης για το καλό και για το «έτσι προμοτάρω εγώ το νέο μου Αμερικάνικο προφίλ»! Και είναι αυτό, αν θες, το πέρα από τον Ατλαντικό νέο attitude που βάζει στον παλιό synth κατά βάση παιδότοπο και άλλα όργανα (βλέπε κιθάρες και ντραμς) που πολύ μ’ αρέσουν. Στο πολύ όμορφο δε roadie homemade clip του «Black Lagoon», μπορείς να δεις το κορίτσι και το αγόρι σε μίνι βακανς (τύπου ψάχνοντας για τη χαμένη Eden ), οι οποίες μάλιστα ξεκινούν από την Αριζόνα και καταλήγουν στην Καλιφόρνια, ίσα-ίσα για να μας κάνουν να γουστάρουμε και να ζηλεύουμε που φέτος εμείς ούτε μέχρι τη Λούτσα δεν θα φτάσουμε !

Hooverphonic- Romantic

Belgium 12 points! Τι κι αν δεν κατάφεραν να περάσουν με την Senek και το «A matter of time» στο τελικό της Eurovision, οι αγαπημένοι Βέλγοι είναι εδώ για να δείξουν για μια ακόμη φορά πως το ξεχωριστό τους muziektop είναι το γλυκό του κουταλιού καρπούζι που πάντα θα θες να έχεις στο τραπεζάκι σου για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου (δίπλα στο Qointreau και το Grand Marnier)! Στο έξοχα ανοιξιάτικο «Romantic» που έσκασε μυτούλα με το πρώτο καλοκαιρινό άγγιγμα, γιορτάζουμε και την δροσερή παρουσία της 17χρονης Luka Cruysberghs στα φωνητικά, νικήτριας του The Voice Of Flanders 2017! Η οποία μάλιστα όπως ανακοινώθηκε από το ίδιο το group θα αποτελεί πλέον και την σταθερή φωνή του.

Villagers- A trick of the light

Πρώτο single από το τέταρτο άλμπουμ «The Art of Pretending» του Ιρλανδού Conor O’Brien a.k.a The Villagers και στιχάκια σαν κι αυτά «Well I've come so far to get here/And I've got so far to go/ So I'll take what I can get/ In matters of the soul» κάνουν αυτό το καλοκαίρι των αγχωμένων ανάδρομων πλανητών και των γκρινιάρικων εκλείψεων λιγότερο μελαγχολικό και περισσότερο ταξιδιάρικο, αφού τι θες τελικά σε αυτή την καλοκαιρινή ζωή , τίποτα πέρα από λίγη παραπάνω καρδιά για να καθοδηγεί τις σκέψεις σου και να ελαφρώνει το θυμικό σου! Ο Bryan Quinn παρεμπιπτόντως, που βλέπεις να κυκλοφορεί με τα ωραία του μούσια στους δρόμους για τις ανάγκες του κλιπ, είναι ηθοποιός, παρουσιαστής, μουσικός και σκηνοθέτης στην Ιρλανδία, κουβαλά στις πλάτες του μεγάλη εκτίμηση κι αν σου θυμίζει έντονα «Game of Thrones» είναι γιατί ήταν εκεί- παρέα με τους Αγρίους που τόσο αγαπούσε!

Poolside- Feel Alright (Falcon Punch Remix)

Θέλω να ξαπλώσω μέσα σε αυτό το remix και να αφήσω το καλοκαίρι να περάσει από πάνω μου! Πίνοντας φριχτά κοκτέιλ με τόνους ζάχαρης και δεκάδες ομπρέλες ουράνια τόξα να τα σκεπάζουν και βλέποντας τα απογευματινά σύννεφα να συνωστίζονται στο βάθος σε καλλιστεία κομψότητας! Το «Feel Alright» των Καλιφορνέζων Poolside που έχουν γεμίσει με remixes τις πισίνες των chart όλου του πλανήτη είναι το anthem του φετινού καλοκαιριού. Κι ας κυκλοφόρησε –πρώτη φορά στα κανονικά του- μέσα στο lp «Heat» του ‘17. Πάνω στην εκπνοή της φετινής άνοιξης όμως, ένα remix Falcon Punch, φτάνει και με το παραπάνω για να το ξαναβάλει στις ράγες! Και να το παρουσιάσει έτσι όπως εξαρχής θα έπρεπε να είναι. Υγρό, ιδρωμένο, χαμογελαστό κι αμετανόητα ερωτικό!

Sofi Tukketr feat. Charlie Barker- Good Time Girl

Το τελευταίο single μέσα από το debut «Treehouse» του Νεοϋορκέζικου ντουέτου (που έγινε διάσημο μέσα σε μια μέρα/ νύχτα με τη συμμετοχή του «Best friend» στην παρουσίαση του iPhone X της Apple), γκρουβάρει έξοχα και στροβιλίζεται με απολαυστική ανεμελιά, την ίδια στιγμή που συστήνει με εφηβικό ταπεραμέντο τη Λονδρέζα σταρ-μοντέλο του instagram και όχι μόνο, Charlie Barker. Τα γυρίσματα εξάλλου για το τόσο «Summer in London» κλιπ πραγματοποιήθηκαν πάνω στο πλωτό σπίτι που διατηρεί η εκκεντρική των social media κάπου στον Τάμεση!

Mura Masa feat Octavian- Move me

Λίγη ιστορία: Πιτσιρικάς, φίλος Κριός, Alex Crossan, ετών 22, γεννημένος στο «μακρινό» νησάκι Guernsey, μπλέκεται με τη μουσική (α.κ.α τραγουδά σε punk, hardcore και gospel! σχήματα του νησιού του), μετακομίζει στο Λονδίνο, βρίσκει τον εαυτό του μέσα σε μια νοητή μουσική γραμμή που στη μία άκρη του συναντάμε τους Gorillaz και στην άλλη τους… Smiths, και ονομάζει το πρώτο alter ego σχήμα του από το αγαπημένο του φημισμένο Γιαπωνέζικο σπαθί Muramasa Sengo! Το ομώνυμο πρώτο άλμπουμ του ’17 (με το anthem «Nuggets» στα σπλάχνα του) χαιρετίστηκε κάπως σαν η εθνική σωτηρία του street ήχου της Μητρόπολης, ενώ πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τον θρύλο Neil Rodgers των Chic το γύρνα ένα εντελώς Studio 54 tune, το «Till the world Falls». Και λίγο στο θέμα μας τώρα: Ο ήχος των αποικιών, οι δρόμοι της περιφέρειας πέρα από την πρώτη και δεύτερη ζώνη, το κύμα πάνω στο μεθυσμένο dub, το κύμα πάνω στο λιγωμένο drum machine beat και η φωνή του local raper Octavian ποτισμένη από τα φώτα και τις σκιές της πόλης να χτυπά κατευθείαν στο συναίσθημα: «Now you’re tryin’ to move me/’Member back then you never knew me?». Όλα μαζί χτυπημένα δυνατά στο σέικερ! Και σερβιρισμένα με μπόλικο πάγο!

Childish Cambino- Feels Like Summer

Όχι ακριβώς η (μουσική) κίνηση με την οποία θα περίμενες να επιστρέψει το «σημείο των καιρών» Childish- Donald Glover- Gambino , είναι όμως τόσο αφοπλιστικά και χουχουλιάρικα ‘90ς που του το συγχωρείς αμέσως. Συνοδευμένο με ένα ακόμη track που το ξεχνάς αμέσως («Summerime Magic»), το Feels like… σε παραγωγή του ίδιου του Glover και του σταθερού συνεργάτη του Ludwing Goransson, δείχνει πως θέλει να ακολουθήσει το δικό του δρομολόγιο. Λιγώνεται και ασθμαίνει πάνω στον αργόσυρτο beat του, κλείνει το μάτι στο «Summertime» των DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince και βάζει πλώρη για την κορυφή των πιο σοφά επιλεγμένων track για τις πιο προσωπικές στιγμές σου πάνω στη δύση του ήλιου. Κοινώς μη του μιλάτε του παιδιού, μόλις καψουρεύτηκε!\

Chaka Khan- Like Sugar

Μπορεί να του πήρε 10 χρόνια, το super girl της αμερικάνικης soul/funk είναι και πάλι όμως εδώ, ακμαιότατο και αειθαλές, στα μόλις 65 του χρόνια! Μια συνεργασία με τον Switch των Major Lazer και μια πιο groovy ‘10s προσέγγιση στο πιο classic δεν έχεις «(Are You Ready) Do The Bus Stop» των The Fatback Band από τα μακρινά 1975, στάθηκε ικανό να επαναφέρει την Chaka (έτσι για τους φίλους, σκέτο) ψηλά στα ιδρωμένα dancefloors. Τα πολλά μας συχαρίκια και στην Αυστραλή Kim Gehrig που έφτιαξε ένα από τα καλύτερα κλιπ σε ένα από τα πιο ζηλευτά πολύχρωμα street πάρτι της χρονιάς. Η Βασίλισσα είναι και πάλι εδώ bitches και σας θέλω όλους προσοχή!

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου κάνοντας κλικ εδώ