10 τραγούδια από το Join Radio που θα μας ταξιδέψουν πριν από τις διακοπές (vids)

Gazzetta team
10 τραγούδια από το Join Radio που θα μας ταξιδέψουν πριν από τις διακοπές (vids)
O Γιάννης Ντάρδης διαλέγει τα τραγούδια κι εμείς ήδη βρισκόμαστε σε κάποια παραλία μακριά.

Είναι ο Γιάννης Ντάρδης και τον ακούς κάθε Δευτέρα - Πέμπτη (16:00-18:00)
στο Join Radio.


Αυτά είναι μερικά από τα κομμάτια που παίζει συχνά (το λες και εμμονή) τον τελευταίο μήνα στην εκπομπή του.

Goldfrapp ft Dave Gahan - Ocean

Το είχες ακούσει και πέρσι τέτοια εποχή, αλλά να που τώρα η Alison αποφάσισε να το ηχογραφήσει ξανά με την φωνή του Dave και να του δώσει λίγο παραπάνω DM mood, που είχε ήδη ούτως ή άλλως αφ' εαυτού του. Αυτά είναι τα ντουέτα τα σωστά. Δύο φωνές που έχουν μπλεχτεί γλυκά και στο παρελθόν - αριστουργηματικό το remix των Goldfrapp στο "Halo" - ενώνονται ξανά με σκοτεινές διαθέσεις.

Το έβδομο album των Goldfrapp, επανακυκλοφορεί στις 7 Ιουλίου σε deluxe edition, και αυτό είναι το πρώτο single.

Chromatics - Black Walls

Πόσο καιρό περιμένουμε να κυκλοφορήσουν το νέο τους το άλμπουμ; "Dear Tommy" θα λέγεται και φήμες λένε ότι θα βγει προς τα έξω κάπου τον Σεπτέμβριο. Παράπονο δεν έχουμε βέβαια, γιατί όπως φαίνεται μέχρι τότε οι Chromatics κάθε μήνα θα κυκλοφορούν και ένα διαμαντάκι. Όπως το "Black Walls". Έρωτας με την πρώτη ακρόαση - σπάνιο στις μέρες μας - νωχελικά τρυφερό και ελαφρώς δυσοίωνο. Ό,τι πρέπει για να σε ρίξει πιο γρήγορα στην κατάθλιψη του καλοκαιριού. Την ποια;

LUMINAR - Massive Attack Meets Sigur Ros

Αυτά τα γλυκύτατα Ολανδάκια μασαπάρουν ζωντανά Massive Attack με Sigur Ros και μας παίρνουν λίγο τα μυαλά. Το "Teardrop" και το "Svefn-g-englar" είναι δύο από τα αγαπημένα τους κομμάτια και γι' αυτό αποφάσισαν να τα ενώσουν.

Αυτά τα δυο-σε-ενα πειράματα, δεν είναι και τόσο του γούστου μου (ειδικά όταν αφορούν αριστούργηματα) αλλά άκου τώρα πόσο ταιριάζουν μπερδεμένα μεταξύ τους.

Jono McCleery - Ingenue (Emotional Remix)

Τι έχουμε εδώ; To remix της διασκευής. Ο αγαπητός Jono κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα άλμπουμ γεμάτο διασκευές σε τραγούδια που αγαπάει. Μία από αυτές, είναι και στο κομμάτι του Thom Yorke / Atoms For Peace, "Ingenue".

Ζωή, σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Γεννημένος κωφός, κατάφερε να ακούσει για πρώτη φορά στα πέντε του. Έφηβος, πιάνει την κιθάρα στα χέρια του, τρέχει από gig σε gig και με τις ευλογίες της Vashti Bunyan κυκλοφορεί το 2008 το πρώτο του άλμπουμ, "Darkest Light".

Δέκα χρόνια και αρκετά άλμπουμ αργότερα, ο Μιλανέζος παραγωγός, που κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο Emotional, πειράζει με επιτυχία την ενζενύ του Jono και μας κολλάει τη βελόνα.

Kiasmos & Högni - Zebra

Οι Kiasmos, το σχήμα των αγαπημένων Ισλανδών Ólafur Arnalds και Janus Rasmussen, συμπράττουν με τον επίσης Ισλανδό Högni για να γιορτάσουν τα 10 χρόνια της δισκογραφικής εταιρείας τους και φτιάχνουν το υπέροχο "Zebra".

Ατμοσφαιρικό, μελαγχολικό, ταξιδιάρικο, ηλεκτρονικό τόσο όσο και ακουστικό, με την τρυφερή φωνή του Högni (πως βγαίνει μια τέτοια φωνή από έναν τύπο που μοιάζει λες και πήδησε από την σειρά Vikings;) να ψιθυρίζει στο αυτί σου στίχους για το βόρειο σέλας.

Aisha Badru -Fossil Fuels

Τον Μάρτιο, η Aisha κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ της, με τίτλο "Pendulum", και δύο μήνες μετά ένα ΕP με ακουστικές διασκευές 5 κομματιών από αυτό το άλμπουμ.

Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνεύτρια παράτησε τις σπουδές της για να ακολουθήσει το όνειρο της. Το "Fossil Fuels" είναι ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια στο "Pendulum", το οποίο ακολουθεί folk/indie μονοπάτια με φωνητικά που μοιάζουν πιο πολύ με μια ήρεμη-και-με-σωστή-άρθρωση Bjork, παρά με μια Missy Elliott όπως θα πίστευε κάποιος ότι ταιριαζει στον τόνο του χρώματος του δέρματός της.

Active Child - Johnny Belinda (Pablo Bolivar Celtic Soul Remake)

O Pat Grossi a.k.a Active Child, κυκλόφορησε το ντεμπούτο άλμπουμ του το 2011. Θες φαλτσέτο; Ο Pat το κάνει καλύτερα από όλους. Εισήγαγε την άρπα στην ποπ κουλτούρα, την οποία μπερδεύει έξυπνα με ηλεκτρονικούς ήχους εμπνευσμένους από συγκροτήματα των '80's, όπως οι New Order. Τούτο είναι ένα καινούριο remix σε παλιότερο κομμάτι του, ιδανικό να σε κάνει να λικνίσεις το κορμί σου στο ρυθμό του.

Pablo Nouvelle feat. Lulu James- Wired

Toν Μάρτιο του 2018, ο Ελβετός, πρώην αρχιτέκτονας νυν μουσικός παραγωγός, Pablo Nouvelle, κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ, με τίτλο Wired. Με συμμετοχές από Andreya Triana, Conrad, Effie και άλλους, έχει καταφέρει κατά διαστήματα να κολλήσουμε και με ένα διαφορετικό τραγούδι από αυτό το άλμπουμ. Τον τελευταίο καιρό ακούς συχνά αυτό εδώ, με την συμμετοχή της Lulu James στα φωνητικά.

Fever Ray- Mustn't Hurry (Dinamarca Remix)

Η Karin Dreijer, το ένα μισό των The Knife,ακούει και στο όνομα Fever Ray που είναι το solo project της.

Δύο άλμπουμ μετά, αρχίζουν και σκάνε remix κομματιών από το "Plunge", το δεύτερο της άλμπουμ. Ένα από αυτά είναι και το"Mustn't Hurry" το οποίο ανέλαβε ο συμπατριώτης της, Dinamarca και το οδήγησε σε άλλα μονοπάτια. Αυτό που πρέπει να κάνει δηλαδή ένας σωστός remixer.

Γεωργία Νταγάκη- Πετροπέρδικα (Harri Agnel remix)

Γεωργία Νταγάκη, Ψαραντώνης και Harri Agnel σε ένα. Δηλαδή, κρητική μουσική παράδοση σε ένα ηλεκτρονικό twist δια χειρός Agnel.

To αποτέλεσμα έχει την κλιμάκωση που μας αρέσει- δηλαδή ένα υπνωτικό κομμάτι στην αρχή, ικανό να σε φέρει σε έκσταση στον επίλογο.

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου κάνοντας κλικ εδώ