5 ταινίες για να δεις στις διακοπές σου

Gazzetta team
5 ταινίες για να δεις στις διακοπές σου
Το καλοκαιρινό άραγμα της άδειας βρίσκεται προ των πυλών και εμείς, διαλέγουμε τα έργα που θα εκτοξεύσουν την απόλαυσή του.

Το καλοκαιρινό άραγμα της άδειας βρίσκεται προ των πυλών και εμείς, διαλέγουμε τα έργα που θα εκτοξεύσουν την απόλαυσή του.

Το καλοκαίρι είναι από εκείνες τις εποχές που δεν χρειαζόμαστε και πολλά πράγματα για να είμαστε ευτυχισμένοι. Μία παραλία το πρωί, μερικούς ωραίους μεζέδες μπροστά της το μεσημέρι, λίγη δροσιά το απόγευμα και μία ταινία να παίζει μόλις σουρουπώσει.

Είναι πολλοί αυτοί που έχουν γράψει ότι η «ευτυχία κρύβεται στα μικρά απλά πράγματα» ωστόσο όσες φορές και αν ειπωθεί αυτή η ατάκα, κανείς δεν πρόκειται να την κοντράρει ή να παραδεχθεί πως έχει βαρεθεί να την ακούει. Γιατί, ας το κάνουμε λίγο εικόνα: Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το «λιώνεις» παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα σε μία παραλία, να τσαλαβουτάς, να τρως, να πίνεις; (Ρητορική ερώτηση)

Και τώρα, ας το φτιάξουμε ακόμη περισσότερο το σκηνικό και εκεί στην αμμουδιά, μόλις ο ήλιος αφήσει την τελευταία του ακτίνα να βουτήξει στη θάλασσα, ας προσθέσουμε τη δυνατότητα ενός προσωπικού θερινού σινεμά. Και ας υποθέσουμε ότι εσύ θα είσαι αυτός που θα στήσει το όλο σκηνικό χάρη στο Nova Go Extra το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις μαζί σου τη Nova (και κατ’επέκταση τα κανάλια Novacinema) οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι και μάλιστα, σε δύο φορητές συσκευές.

Είχαμε μείνει όμως σε εκείνο το σημείο που πατάς το κουμπί και ανοίγεις τη Nova. Στην παραλία, στον κήπο σου, στο μπαλκόνι με θέα το πέλαγος (καλή επιλογή ξενοδοχείου, εύγε). Μία από τις ταινίες που ακολουθούν, μπορούν να είναι αυτές που θα προβάλεις στην παρέα.

Ας δούμε όμως τώρα και ποιες μπορεί να είναι αυτές.

5: Η Μάχη των Φύλων

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία της διεξαγωγής ενός από τους διασημότερους και αντισυμβατικότερους αγώνες τένις όλων των εποχών στην Αμερική, μεταξύ, ενός άντρα και μιας γυναίκας, η «Μάχη των Φύλων» συζητήθηκε από πολλούς κριτικούς ενώ έχρησε τους πρωταγωνιστές του υποψήφιους για Χρυσή Σφαίρα. Έμα Στόουν και Στιβ Καρέλ σε High Definition, και σε ήχο Dolby Digital Surround 5.1 και τι άλλο θέλεις από ένα καλοκαιρινό βράδυ;

Ένα μοχίτο ίσως είναι το ιδανικό κοκτέιλ για να συμπληρώσει την τελειότητα της βραδιάς. Και μερικές βεντάλιες, γιατί πιθανότατα, θα κάνει ζέστη.

Πλοκή: Ο αγώνας, ο οποίος εξελίχθηκε σε μία πραγματική «μάχη των φύλων», διεξήχθη το 1973 στο Χιούστον, μεταξύ της τότε 29χρονης Μπίλι Τζιν Κινγκ, κατόχου εννέα τίτλων (από τους συνολικά 12) σε τουρνουά Grand Slam και κορυφαία τενίστρια στον κόσμο την τελευταία οκταετία και του 55άρη Μπόμπι Ριγκς, πρώην πρωταθλητή και γνωστού σωβινιστή της εποχής.

4: Το Αυτό

Στη ζώνη «Bloody Fridays» μπορείτε να απολαύσετε με την παρέα σου μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες τρόμου. Η κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου, ομώνυμου, best seller του Στίβεν Κινγκ, «Το Αυτό», σε σκηνοθεσία Άντι Μουστσιέτι είναι ό,τι πρέπει για να ζήσεις την αμερικανιά σου όσο πιο καλοκαιρινά γίνεται και μάλιστα, σε ήχο Dolby Digital Surround 5.1 και σε High Definition.
Ενδεικτικά, προτείνουμε ο ερασιτέχνης μπαρτέντερ της παρέας να φτιάξει μερικά «bloody marys» να υπάρχουν.

Πλοκή: Ντέρι, 1989. Εφτά περιθωριοποιημένα παιδιά ενώνουν τις δυνάμεις τους κι έρχονται αντιμέτωπα με μία διαβολική οντότητα, με τη μορφή κλόουν και με ιστορικό φόνων και βίας που γυρίζει αιώνες πίσω στο παρελθόν.

3: Το Βουνό Ανάμεσά μας

Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Τσάρλς Μάρτιν, το «Βουνό Ανάμεσά μας» με πρωταγωνιστές τους βραβευμένους Κέιτ Γουίνσλετ (Όσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου) και Ίντρις Έλμπα (βραβευμένος και υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα) είναι μία από τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις πίνοντας γρανίτα και τρώγοντας ποπ κορν.
Εναλλακτικά, και το ουζάκι δεν είναι κακή ιδέα, παρέα με ένα δύο μεζεδάκια (όχι παραπάνω, θα βαρύνετε).

Πλοκή: Δύο άγνωστοι αναγκάζονται να συνεργαστούν μετά την τραγική πτώση του αεροπλάνου στο οποίο επενέβαιναν, προκειμένου να επιβιώσουν μέσα στα ακραία καιρικά, και όχι μόνο, φαινόμενα ενός απομονωμένου, χιονισμένου βουνού. Όταν συνειδητοποιούν ότι κανείς δεν πρόκειται να τους βοηθήσει, ξεκινάνε ένα τρομακτικό ταξίδι εκατοντάδων μιλίων μέσα στην αφιλόξενη και άγρια φύση, πιέζοντας ο ένας τον άλλο να αντέξουν, ενώ σύντομα δημιουργείται μία απρόσμενη έλξη ανάμεσά τους.

2: Και οι 7 ήταν Υπέροχοι

Το remake του κλασικού γουέστερν «Και οι επτά ήταν υπέροχοι» κάνει πρεμιέρα στο κανάλι Novacinema3HD και φέρνει τους Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρις Πρατ, Ίθαν Χοκ και Βίνσεντ Ντ'Ονόφριο στην καλοκαιρινή μας παρέα. Το αριστούργημα του Αντουάν Φουκουά μπορείς να το δεις σε ήχο Dolby Digital Surround 5.1 και σε High Definition.

Το κοκτέιλ της συγκεκριμένης βραδιάς καλό θα ήταν να έχει τεκίλα. Οπότε μία μαργαρίτα, θα είναι ό,τι πρέπει.

Πλοκή: Στην Άγρια Δύση του 1879, μία ομάδα παρανόμων, τζογαδόρων, κυνηγών επικηρυγμένων και πιστολέρο αναλαμβάνει να απαλλάξει μία μικρή πόλη από τον αδίστακτο ιδιοκτήτη του τοπικού ορυχείου.

1: Ben Hur

Το έπος με τους 8000 κομπάρσους έρχεται για να κάνει το καλοκαίρι μας λίγο πιο κλασικό και πολύ πιο ξεκούραστο μιας και σε αυτές τις ταινίες, πηγαίνει τρομερά να τις βλέπουμε όσο πιο ξαπλωμένοι και αραχτοί γίνεται.
Το κοκτέιλ εδώ, θα μπορούσε να είναι και μία απλή μπύρα. Ή και δύο.

Πλοκή: Ο Ιουδαίος αριστοκράτης Τζούντα Μπεν-Χουρ, κατηγορημένος άδικα από τον υιοθετημένο αδερφό του Σέβερους Μεσάλα, Ρωμαίο αξιωματικό πλέον, επιστρέφει έπειτα από χρόνια στην Ιερουσαλήμ αναζητώντας εκδίκηση.