Τα πρώτα βίντεο του «Assassin's Creed Odyssey» και οι αποστολές στην... αρχαία Μύκονο (vids & pics)

Gazzetta team
Τα πρώτα βίντεο του «Assassin's Creed Odyssey» και οι αποστολές στην... αρχαία Μύκονο (vids & pics)
Οι προσδοκίες ήταν υψηλές, και με κάποιο μαγικό τρόπο κατάφερε να τις ξεπεράσει...

Η πρώτη γεύση από το video game «Assassin's Creed Odyssey» που έδωσε η κατασκευάστρια Ubisoft στη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, την Ε3 στο Λος Άντζελες, άφησε όλα τα στόματα ανοιχτά. Και θυμηθείτε μας, αυτό το παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου θα διαφημίσει την Ελλάδα στο εξωτερικό περισσότερο από 10 «Mamma Mia!» και άλλα τόσα «300» μαζί!

Δεν είναι μόνο οι πανέμορφες εικόνες που γεμίζουν την οθόνη, τα εκπληκτικά τοπία και η αναπαράσταση της αρχαίας Ελλάδας με μια λεπτομέρεια (εντάξει, και κάποιες δημιουργικές ελευθερίες) που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ μέχρι τώρα. Το ίδιο το παιχνίδι θεωρείται πως είναι το καλύτερο μιας σειράς που ξεκίνησε το 2007, έχει μεταφερθεί σε βιβλία, κόμικ και ταινίες, και έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Οι πρώτες κριτικές από όσους έπαιξαν το demo που ήταν διαθέσιμο στην Ε3 ήταν ενθουσιώδεις και στάθηκαν στη δυνατότητα επιλογής ανδρικού ή γυναικείου χαρακτήρα, τα στοιχεία role playing game που είναι εντονότερα από ποτέ (επιλέγετε διαλόγους, φίλους, εχθρούς, εραστές και αλλάζετε το σενάριο), τις εντυπωσιακές ναυμαχίες και τον εξελιγμένο μηχανισμό της μάχης ένας εναντίον ενός που δίνει τη δυνατότητα για ειδικές κινήσεις όπως η σπαρτιάτικη κλωτσιά (από την κλασική «This is Spartaaaa!» σκηνή της ταινίας «300»). Απολαύστε το πρώτο τρέιλερ:

Πανέμορφο, έτσι; Ο νεαρός Σπαρτιάτης που τον πετάνε από τον Ταΰγετο αλλά επιζεί και γίνεται μισθοφόρος, είναι ο Αλέξιος (εντάξει, με τα ονόματα θα υπάρχει ένα θέμα, μέχρι και το... Νικόλαος ακούμε στο βίντεο). Αλλά ο παίκτης μπορεί αντί για εκείνον να επιλέξει την Κασσάνδρα, που έχει την ίδια ιστορία. Και οι δύο είναι απόγονοι του Λεωνίδα (του γνωστού) και έχουν για όπλο το δόρυ του, το οποίο καθώς προχωράει το παιχνίδι αναβαθμίζεται και κάνει... παπάδες.

Βρισκόμαστε στο 431 π.Χ, χρονιά που ξεσπάει ο Πελοποννησιακός Πόλεμος. Η Δηλιακή Συμμαχία (υπό την ηγεσία της Αθήνας) συγκρούεται με την Πελοποννησιακή Συμμαχία (υπό την ηγεσία της Σπάρτης) και ο παίκτης ως μισθοφόρος μπορεί να λάβει μέρος στις μάχες και τις ναυμαχίες, αλλά και να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο. Όλο το Αιγαίο είναι στη διάθεσή του, και μπορεί να το οργώσει με το πλοίο του και ένα έμπιστο πλήρωμα. Όπως έχει γίνει σε όλους τους τίτλους της σειράς μέχρι σήμερα, γνωστές ιστορικές μορφές εμφανίζονται στο παιχνίδι και αλληλεπιδρούν ή όχι με τον παίκτη. Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε ποιοι επιλέχθηκαν για το «Assassin's Creed Odyssey». Επίσης, εκτός από Ιστορία μπορούμε να περιμένουμε και γερές δόσεις μυθολογίας, καθώς τέτοια επικά video games χωρίς τέρατα είναι σαν φαγητό χωρίς αλάτι.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Σκοτ Φίλιπς, σκηνοθέτης του παιχνιδιού, μας ξεναγεί στην αρχαία Μύκονο, όπου η Κασσάνδρα καταφθάνει για να βοηθήσει μια ομάδα Μυκονιατών να πολεμήσει τους Αθηναίους και τον δυνατότερο μαχητή τους, τον Θεοκλή. Πρώτα όμως θα πρέπει να γλιτώσει από έναν άλλο μισθοφόρο, που θέλει να πάει το κεφάλι της στον εργοδότη του. Δείτε το μέχρι το τέλος, όταν σκάει μύτη ο... Μινώταυρος.

Πηγή: reader.gr