To Avengers έσπασε ταμεία και ρεκόρ στις δύο πρώτες ημέρες προβολής (vids)

Gazzetta team
To Avengers έσπασε ταμεία και ρεκόρ στις δύο πρώτες ημέρες προβολής (vids)
Η θερινή κινηματογραφική σεζόν ξεκίνησε και επίσημα με το μπλοκμπάστερ «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» (Avengers: Infinity War) που χάρισε στη Disney το μεγαλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η επική ταινία που συγκεντρώνει όλους τους υπερήρωες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, άνοιξε με εισπράξεις 630 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 250 εκατ. σε κινηματογράφους των ΗΠΑ και του Καναδά. Το εξωπραγματικό ποσό θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο αν η ταινία είχε κάνει πρεμιέρα και στην Κίνα, αλλά αυτό θα συμβεί στις 11 Μαΐου.

Στη Βόρεια Αμερική η ταινία δεν είχε ανταγωνισμό, καθώς προβλήθηκε σε 4.470 κινηματογράφους, αριθμός ρεκόρ για ταινία με ήρωες της Marvel, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Box Office Mojo. Τα υπόλοιπα κινηματογραφικά στούντιο φρόντισαν να βγουν από το δρόμο της Disney και να μην κυκλοφορήσουν νέες ταινίες το περασμένο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να μην τις ισοπεδώσει ο στρατός των υπερηρώων.

Η Disney φέτος είναι ήδη ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους της, χάρη στο «Black Panther» που ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε εισπράξεις και πριν από το άνοιγμα των νέων «Avengers» κατείχε ήδη μερίδιο 26% στο αμερικανικό box office.

Η συνέχεια προβλέπεται ακόμη καλύτερη, καθώς ακολουθεί μία ακόμη ταινία με ήρωες της Marvel – «Ο Ant-Man και η Σφίγγα» στις 5 Ιουλίου – και, φυσικά, το πολυαναμενόμενο «Solo: A Star Wars Story» στις 24 Μαΐου (οι ημερομηνίες αφορούν τις ελληνικές πρεμιέρες).

Στις ΗΠΑ η Disney κατέχει το απίστευτο ρεκόρ των 8 ταινιών στη λίστα με τα 10 μεγαλύτερα ανοίγματα όλων των εποχών. Πίσω από το «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» που βρίσκεται στην πρώτη θέση, ακολουθεί το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει».

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg Intelligence, η νέα περιπέτεια των «Εκδικητών» κόστισε 300 εκατ. δολάρια για να γυριστεί, και αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ακόμη για να διαφημιστεί σε όλο τον κόσμο. Οι πρώτες κριτικές δεν ήταν πολύ ενθαρρυντικές, καθώς υστερούσαν σε σχέση με τις αντίστοιχες για το «Black Panther» και το αρχικό «Avengers» του 2012.

Μετά από τα 250 εκατ. της Βορείου Αμερικής, το καλύτερο άνοιγμα της ταινίας έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο (42,2 εκατ. δολάρια). Ακολούθησε η Κορέα με 39,3 εκατ., το Μεξικό με 25,2 εκατ. και η Αυστραλία με 23 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Variety.

Πηγή: reader.gr