Αυτό που θέλει να αλλάξει ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν στο τηλεοπτικό «Game of Thrones»

Gazzetta team
Αυτό που θέλει να αλλάξει ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν στο τηλεοπτικό «Game of Thrones»
Όταν το «Game of Thrones» μπήκε στις ζωές μας πριν από ακριβώς επτά χρόνια (17 Απριλίου 2011 προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο στο HBO), ήταν αρκετά πιστό στη σειρά μυθιστορημάτων του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου».

Καθώς όμως οι σεζόν προχωρούσαν, όλο και περισσότερα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν, και κάποιοι χαρακτήρες των βιβλίων να μένουν εκτός οθόνης.

Ο ίδιος ο Μάρτιν αρχικά είχε ενεργή ανάμιξη, αλλά σταδιακά άρχισε να ασχολείται όλο και λιγότερο με τη σειρά για να προχωρήσει τα επόμενα βιβλία του. Μοιραία η σειρά τον έφτασε και τον προσπέρασε, καθώς θα τελειώσει το 2019, πριν εκείνος κυκλοφορήσει τα δύο τελευταία βιβλία.

Ο ίδιος ο συγγραφέας δηλώνει φαν του τηλεοπτικού «Game of Thrones» και του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκαν την ιστορία οι δημιουργοί του, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις. Υπάρχει όμως κάτι που τον «τρώει», ένας σημαντικός χαρακτήρας που έμεινε εκτός οθόνης προς απογοήτευση του ίδιου αλλά και των φαν των βιβλίων.

Πρόκειται για τη Lady Stoneheart (ή Αρχόντισσα Σκληρόκαρδη στην ελληνική μετάφραση). Για όσους δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία, πρόκειται για την Κάτλιν Σταρκ, που δολοφονήθηκε στον Κόκκινο Γάμο – «The Lannisters send their regards»... – αλλά αναστήθηκε τρεις ημέρες μετά όταν η Αδελφότητα Δίχως Λάβαρα βρήκε το πτώμα της σε ένα ποτάμι. Ο αρχηγός της Μπέρικ Ντοντάριον (που στη σειρά είναι ακόμη ζωντανός) έδωσε τη ζωή του για τη δική της και η Κάτλιν επανήλθε στη ζωή αλλά όχι και στα… καλύτερά της.

Οι μέρες που πέρασε στο νερό του ποταμού (με τα ψάρια να… τσιμπολογούν) άλλαξαν το δέρμα και τα μαλλιά της, ενώ ο λαιμός της παρέμεινε σχισμένος και δεν μπορούσε να μιλήσει. Καμία σχέση με τον αναστημένο Τζον Σνόου, δηλαδή, εδώ μιλάμε για ένα ον βγαλμένο από τη «Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών».


Κάπως έτσι θα ήταν η ηθοποιός Μισέλ Φέρλι ως Lady Stoneheart

Μιλώντας στην κινεζική έκδοση του περιοδικού «Esquire» ο Μάρτιν είπε για τη Lady Stoneheart: «Στο έκτο βιβλίο, συνεχίζω να γράφω για εκείνη. Είναι σημαντικός χαρακτήρας για τα βιβλία. Το να την κρατήσω στη σειρά θα ήταν η αλλαγή που θα ήθελα να κάνω περισσότερο απ’ όλες».

Βέβαια είναι πλέον απίθανο να πραγματοποιηθεί η αλλαγή που επιθυμεί ο Μάρτιν, καθώς η Κάτλιν πέθανε στην τρίτη σεζόν της σειράς και τώρα ετοιμαζόμαστε για την όγδοη… Ενώ στα βιβλία, τελευταία φορά που τη συναντήσαμε είχε διατάξει την εκτέλεση της Μπριέν του Ταρθ, επειδή θεωρούσε ότι είχε σπάσει τον όρκο να προστατέψει τις κόρες της. Βιβλία και σειρά πλέον βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικούς δρόμους, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό. Έτσι ο Μάρτιν εξασφαλίζει ότι δεν θα χάσει αναγνώστες όταν τελειώσει η σειρά και εκείνος κυκλοφορήσει – επιτέλους – τα δύο τελευταία βιβλία.

Πηγή: reader.gr