To "Rampage" είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία ταινία (vids)

Gazzetta team
To "Rampage" είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία ταινία (vids)
Αυτές τις ημέρες ο Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον τα βάζει με τρία τέρατα – έναν γορίλα α λα Κινγκ Κονγκ, έναν αντίστοιχου μεγέθους λύκο και έναν... Γκοτζίλα – στην ταινία «Rampage» που προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Πίσω από την ταινία, όμως, υπάρχει ένα καλύτερο και διασκεδαστικότερο video game που εμφανίστηκε στα «ουφάδικα» το 1986 και στη συνέχεια σε όλους σχεδόν τους υπολογιστές και τις παιχνιδομηχανές.

Στο παιχνίδι «Rampage», όπου μπορούσαν να συμμετέχουν μέχρι τρεις παίκτες ταυτόχρονα, είχες να επιλέξεις ανάμεσα σε τρία τέρατα με χαριτωμένα ονόματα: τον γορίλα Τζορτζ, τον λυκάνθρωπο Ραλφ και τον δεινόσαυρο Λίζι. Και τα τρία ήταν κάποτε άνθρωποι που μεταμορφώθηκαν και έγιναν γιγάντια σε διαστάσεις χάρη σε ανθρώπινες επεμβάσεις στη Φύση (το οικολογικό μήνυμα του παιχνιδιού): ο Τζορτζ από μια πειραματική βιταμίνη, ο Ραλφ από πρόσθετα τροφίμων και η Λίζι από μια ραδιενεργή λίμνη.

Αφού διάλεγες το τέρας που ήθελες, μπορούσες να σπείρεις τον πανικό σε μια σειρά από διαφορετικές πόλεις – πίστες. Ο σκοπός του παιχνιδιού ήταν να σκαρφαλώνεις σε κτίρια και να χτυπάς μέχρι να καταρρεύσουν. Είχες να αντιμετωπίσεις ελικόπτερα, τανκ, αστυνομικούς και στρατιώτες τους οποίους μπορούσες να κάνεις μια... χαψιά.

Το ίδιο και με τους ανθρώπους μέσα στα κτίρια. Για κάποιο περίεργο λόγο, ο Τζορτζ άρπαζε μόνο γυναίκες, ο Ραλφ επιχειρηματίες και η Λίζι μεσήλικους άνδρες.

Κέρδιζες ενέργεια τρώγοντας ανθρώπους, φαγητά και χρήματα που έβγαιναν από τα κτίρια. Έχανες ενέργεια τρώγοντας βόμβες, ηλεκτρικές συσκευές και τσιγάρα (τα οποία προφανώς δεν βλάπτουν μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα γιγάντια τέρατα). Η ενέργεια τελείωνε, μαζί με το παιχνίδι, δεν πέθαινες αλλά ξαναγινόσουν άνθρωπος και έτρεχες γυμνός να απομακρυνθείς από την οθόνη.

Το παιχνίδι απέκτησε πολλά σίκουελ και εξελίχθηκε σε γραφικά, διατηρώντας το ίδιο απλοϊκό gameplay (που ίσως παραείναι απλοϊκό για τους σημερινούς gamers). Τελευταίο παιχνίδι της σειράς, το «Rampage: Total Destruction» που κυκλοφόρησε το 2006 για PlayStation 2, GameCube και Wii.

Πηγή: reader.gr