«Δέκα Μικροί Μήτσοι» η επιστροφή (vids)

Gazzetta team
«Δέκα Μικροί Μήτσοι» η επιστροφή (vids)
Οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι» επιστρέφουν στην ελληνική τηλεόραση...

Τις δυνάμεις του ανασυντάσσει το κανάλι του Αμαρουσίου, που μετά το Πάσχα ετοιμάζεται να «χτυπήσει» με νέα προγράμματα και με την επιστροφή παλιών και αγαπημένων. Ένα από αυτά και οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι» με τον Λάκη Λαζόπουλο.

Ο ηθοποιός-παρουσιαστής βρισκόταν, από τις αρχές της σεζόν, σε συζητήσεις με το κανάλι του Αμαρουσίου και πλέον αποφάσισαν από κοινού να ανοίξουν πλώρη για πρώτη επίσημη. Αυτή την περίοδο, προετοιμάζεται το remake της σατιρικής κωμωδίας των 90’ς που τρέλαινε τα μηχανάκια της Nielsen και έβγαλε στην επιφάνεια μεγάλα ταλέντα, όπως τους Χριστόφορο Παπακαλιάτη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν προγραμματισθεί οκτώ επεισόδια και αν οι αποδόσεις έχουν θετικό πρόσημο, θα υπάρξει και συνέχεια.

Τις επόμενες εβδομάδες, μάλιστα, θα ξεκινήσουν και οι πρώτες επαφές με γνωστούς κωμικούς ηθοποιούς προκειμένου να κάνουν γκεστ εμφάνιση, ενώ σχεδόν βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν ξανά και κάποιοι από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες των τότε επεισοδίων, όπως ο Τζίμης, η Μισέλ.

Όσα πρέπει να ξέρετε για τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους»

  • Τη σατιρική κωμωδία, που παιζόταν από το 1992 έως το 2004, σε αραιά διαστήματα προβολής, έως και ετήσια, με συνολικά 48 επεισόδια, έγραφε ο Λάκης Λαζόπουλος, ενώ τη σκηνοθεσία υπέγραφε η Αθηνά Αϊδίνη.
  • Μέσα από 20 συνολικά βασικούς χαρακτήρες, που υποδυόταν ο ίδιος ο Λαζόπουλος, η σειρά αυτή επιχείρησε να σατιρίσει και να σχολιάσει τα κακώς κείμενα της κοινωνίας εκείνης της εποχής.
  • Αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιδιωτικής τηλεόρασης, καθώς η αρχική τηλεθέαση της άγγιξε μέχρι και το 50%. Έγινε, ίσως, η μακροβιότερη μη καθημερινή ή εβδομαδιαία τηλεοπτική σειρά, καθώς μετά την ολοκλήρωση του βασικού κύκλου επεισοδίων (1992 - 1995), ο Λάκης Λαζόπουλος επέστρεφε μία φορά το χρόνο με ένα έκτακτο επεισόδιο που σχολίαζε τα σημαντικότερα γεγονότα της εποχής.
  • Τα ποσοστά τηλεθέασης των τελευταίων επεισοδίων δεν ήταν και τόσο ικανοποιητικά, οπότε το κανάλι αποφάσισε το 2004 να διακόψει τη συνεργασία του με τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος έχει μέχρι και σήμερα τα δικαιώματα της σειράς. Τη σεζόν 2004 – 2005, παρουσίασε μικρά νέα αποσπάσματα με τους χαρακτήρες του, στα πλαίσια της νέας εκπομπής του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ».
  • Στις 22 Δεκεμβρίου του 2009, ο Alpha πρόβαλλε ένα εορταστικό δίωρο αφιέρωμα στη σειρά, με αποσπάσματα από κάθε κύκλο. Το ίδιο έκανε και το Mega, το οποίο πρόβαλλε αποσπάσματα στη σειρά μέσα στις εκπομπές «Mega Σάτιρα 1&2», στα πλαίσια των ολονύχτιων αφιερωμάτων Mega Friday All Nighters.

Πηγή: reader.gr