O τελικός του Bacardi Legacy στην Αθήνα ανέδειξε τους 3 νικητές του! (pics)

Gazzetta team
O τελικός του Bacardi Legacy στην Αθήνα ανέδειξε τους 3 νικητές του! (pics)
To Bacardi Legacy, ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους διαγωνισμούς bartending παγκοσμίως, έλαβε χώρα την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στο Estate Music Hall.

To Bacardi Legacy, ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους διαγωνισμούς bartending παγκοσμίως, έλαβε χώρα την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στο Estate Music Hall. Η ελληνική πρωτεύουσα φιλοξένησε για πρώτη φορά, το Regional τελικό, στον οποίο αναδείχθηκαν οι 3 πιο ταλαντούχοι Mixologists από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Η Αθήνα, φιλοξένησε τους 9 συνολικά διαγωνιζόμενους, οι οποίοι κατέφθασαν στις 26 Φεβρουαρίου, έτοιμοι να διεκδικήσουν μία θέση στον παγκόσμιο τελικό του Μεξικού. Ακολούθησε ένα διήμερο πλούσιο σε δράσεις, workshop και tips για τον απαιτητικό τελικό. Στις 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο σκέλος του διαγωνισμού όπου τρείς κριτές, η Sandra Lawrence (συνιδιοκτήτρια στο ‘The cocktail lovers’), ο Moe Ajaff (συνιδιοκτήτης των δύο Schmucks στη Βαρκελώνη) και η Manuela Kemlin (Marketing Manager Bacardí) έκριναν και βαθμολόγησαν τους διαγωνιζόμενους βάσει του πλάνου προώθησης που αφορούσε το cocktail.

Η αγωνία, όμως, κορυφώθηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, όπου οι 9 finalists κλήθηκαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό τόσο στους κριτές όσο και στο κοινό.

Ο Dickie Cullimore (Bacardi Global Brand Ambassador), ο Naren Young (αρθρογράφος στο Imbibe.com, head στο “Dante” bar του Manhattan) και η Sandra Lawrence καθώς και ένας επιπλέον κριτής ανά χώρα, βαθμολόγησαν όλα τα cocktails και ανέδειξαν τους 3 καλύτερους bartenders, βασισμένοι σε κριτήρια όπως η τεχνική, η πρωτοτυπία, το άρωμα, η εφευρετικότητα και φυσικά η γεύση και το τελείωμα, όσα απαιτούνται δηλαδή, για να γίνει ένα cocktail classic, σύμφωνα με τις αρχές του BACARDÍ.

Οι μεγάλοι νικητές της ημέρας ήταν ο Κωνσταντίνος Καζέλης από το Lost & Found Drinkery, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, η Irene Benjamin από το Zalame για το Ισραήλ και τέλος o Aντώνης Μαντζαρίδης από το Theory bar, για την Ελλάδα.

Σειρά τώρα έχει το Μεξικό, όπου οι 3 νικητές θα ταξιδέψουν στις 26 Απριλίου για να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του Bacardi Legacy. Εκεί, θα κληθούν να παρουσιάσουν το cocktail τους και να συναγωνιστούν τους κορυφαίους bartenders από όλο τον κόσμο, διεκδικώντας τον τίτλο του BACARDÍ® Legacy Global Champion!

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός