TOP-10: Αυτές είναι οι καλύτερες σκηνές από βραβευμένες ταινίες (vid)

Gazzetta team
TOP-10: Αυτές είναι οι καλύτερες σκηνές από βραβευμένες ταινίες (vid)
Όλες εκείνες οι σκηνές που μας έκαναν να σηκωθούμε όρθιοι, να φωνάξουμε, να κλάψουμε, να γελάσουμε, να ανατριχιάσουμε

Ποιος είναι ο λόγος που βλέπουμε σινεμά;

«Για διασκέδαση» θα πούνε κάποιοι που δεν τους νοιάζει και πολύ. «Για να περνάμε την ώρα μας» κάποιοι ποιο κυνικοί. «Για να γράφουμε spoilers στο Facebook» κάποιοι πιο σπαστικοί.

Σε όποια κατηγορία όμως και αν ανήκετε (ελπίζουμε όχι στην 3η), η καλύτερη απάντηση είναι «βλέπουμε σινεμά για τα συναισθήματα».

Για εκείνη τη φορά που κλείσαμε την τηλεόραση δακρυσμένοι, για εκείνο το τσιγάρο που ανάψαμε μόλις βγήκαμε από την αίθουσα και δεν μπορούσαμε να το κρατήσουμε καλά καλά στα χέρια μας από την αδρεναλίνη, για τη φορά εκείνη που κοιτάξαμε δίπλα μας το έτερον ήμισυ να γελάει και νιώσαμε οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο.

Σινεμά βλέπουμε για να ταυτιστούμε με τον ήρωα, να τσαντιστούμε με την πρωταγωνίστρια, να μείνουμε εκστασιασμένοι από την σκηνοθεσία, να... μιλήσει μέσα μας το σενάριο.

Αλλά πάνω από όλα, σινεμά βλέπουμε για τη στιγμή.

Για τη στιγμή εκείνη που θα σηκωθούμε όρθιοι από την χαρά μας, που θα κλάψουμε, που θα φωνάξουμε, που θα γελάσουμε, που θα ανατριχιάσουμε, που που που...

Διαλέξαμε μερικές σκηνές από βραβευμένες ταινίες που μας προκάλεσαν όλα τα παραπάνω συναισθήματα και σας τις παρουσιάζουμε.

Είτε επειδή ταυτιστήκαμε με κάποια ατάκα, είτε επειδή μας συνεπήρε η μουσική και ατμόσφαιρα, είτε επειδή νιώσαμε λυτρωμένοι μαζί με τους πρωταγωνιστές όταν επιτέλους ήλθε η Νέμεσις.

Όλες τους είναι βραβευμένες ταινίες και όλες είναι στη Nova. Μάλιστα, αν έχεις Nova On Demand μπορείς να τις απολαμβάνεις όποτε εσύ θέλεις.

ΣΗΜ: Οι επιλεγμένες σκηνές είναι τελείως υποκειμενικές, καθώς η μαγεία του σινεμά επιδρά στον καθένα μας διαφορετικά.

Οπότε ασφαλώς και περιμένουμε τις δικές προτάσεις-παρατηρήσεις-προσθήκες στα σχόλια.

(Και όσο μπορούμε χωρίς spoilers γιατί δεν θέλουμε να είμαστε στην 3η κατηγορία που γράψαμε λίγο πιο πάνω).

1) The Thin red Line

«Όλο αυτό το κακό στον κόσμο μας, από που προέρχεται; Ποιος φύτεψε τον σπόρο»; Ρητορικά ερωτήματα, πιο επίκαιρα από ποτέ.

2) Whiplash

«Βιαζόσουν ή σερνόσουν; Απάντα διάολε». Συγκλονιστική από την αρχή ως το τέλος της.

3) Arrival

«Για όσο καιρό με θυμάμαι, κοιτούσα ψηλά στον ουρανό τα αστέρια και ξέρεις τι με εντυπωσίασε περισσότερο; Όχι που τα συνάντησα, αλλά που συνάντησα εσένα». Ίσως ό,τι πιο γλυκό μπορεί να πει ποτέ ένας άνδρας σε μια γυναίκα.

4) La La Land

Η μαγική βόλτα στο πλανητάριο. Μια λυρική γεμάτη μαγεία σκηνή.

.

5) Midnight Express

Η σκηνή της σύλληψης στο αεροδρόμιο. Η αρχή του εφιάλτη.

6) The Last king Of Scotland

Γιατί αρκετές είναι φορές εκείνες που «αναστατωνόμαστε» περισσότερο με το θάνατο ενός ζώου παρά με ενός ανθρώπου.

7) Silence

Η προετοιμασία και η «εκτέλεση» ενός μαρτυρικού θανάτου όπως μόνο ο Μάρτιν Σκορσέζε θα μπορούσε να αποτυπώσει. Δέος, ανατριχίλα και εν τέλει οργή.

8) Black Swan

"I was perfect".

9) Sully

Ασφαλώς και είναι η στιγμή της προσγείωσης του αεροπλάνου στον ποταμό Χάντσον. (Μην γκρινιάζετε ότι κάναμε spoiler, είναι γνωστή η αληθινή ιστορία του Sully).

10) Lion

Όταν ο μικρός που έχει χαθεί και παλεύει να επιβιώσει ολομόναχος στην Καλκούτα, βρίσκει ένα κουτάλι στην χωματερή.