ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ 20 ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΙΣΙ 15:17» (UPDATE - ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ)

TV & MOVIES

Διεκδικήστε 20 διπλές προσκλήσεις για την ταινία «Αναχώρηση για Παρίσι 15:17» (update - οι νικητές)

Η πραγματική ιστορία και οι αληθινοί ήρωες πίσω από τη νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ.

Μετά τις επιτυχημένες ταινίες «Ελεύθερος Σκοπευτής» και «Sully», ο βετεράνος και βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός, Κλιντ Ίστγουντ, ενορχηστρώνει μία ακόμη αληθινή ιστορία και ανεβάζει τον πήχη πιο ψηλά, επιλέγοντας να σκηνοθετήσει τους πραγματικούς ήρωες ενός συγκλονιστικού  περιστατικού που αναμεταδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το σενάριο της Ντόροθι Μπλίσκαλ διασκευάζει για τη μεγάλη οθόνη το βιβλίο «The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes» των Άντονι Σάντλερ, Άλεκ Σκαρλάτος, Σπένσερ Στόουν και Τζέφρι Ι. Στερν, που ξετυλίγει τα γεγονότα όπως προηγήθηκαν και διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στο τρένο Thalys #9364 στις 21 Αυγούστου του 2015 με προορισμό το Παρίσι.

Πλάι στους  αληθινούς ήρωες των γεγονότων, τον σπουδαστή κολλεγίου Άντονι Σάντλερ , τον Άλεκ Σκαρλάτος της Εθνοφρουράς του Όρεγκον και τον αεροπόρο της πολεμικής αεροπορίας Σπένσερ Στόουν, που υποδύονται τους εαυτούς τους, εμφανίζονται  οι Τζούντι Γκριρ («Ο πλανήτης των πιθήκων: Η σύγκρουση»), Τζένα Φίσερ («The Office»), Ρέι Κορασάνι  («The Long Road Home»), Τόμας Λένον («Transformers 4: Εποχή αφανισμού») και ο Τόνι Χέιλ («Veep»).

Λίγα λόγια για την ταινία

Στις 21 Αυγούστου του 2015, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε καθηλωμένος την είδηση ότι μια τρομοκρατική επίθεση στο τραίνο Thalys #9364 με προορισμό το Παρίσι είχε αποτραπεί  χάρη σε τρεις θαρραλέους νεαρούς Αμερικάνους που ταξίδευαν στην Ευρώπη.

Όλη η πορεία της κοινής τους ζωής, από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση, και πολλά απίθανα περιστατικά τους οδήγησαν σ’ αυτή τη στιγμή ηρωισμού.  Μέσα από αυτή την τρομαχτική δοκιμασία, η φιλία τους αποδείχτηκε το μεγαλύτερο όπλο, που τους επέτρεψε να σώσουν τις ζωές παραπάνω από 500 ανθρώπων.

Μια πράξη παράδειγμα προς μίμηση

Ενώ η ταινία αναφέρεται σε μία ηρωική στιγμή στην πρόσφατη ιστορία, ο Ίστγουντ ένιωσε ότι κάνοντας την ταινία και διηγούμενος την ιστορία αυτών των ηρώων, είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει κάτι ακόμα.

«Ήταν μια αξιοθαύμαστη πράξη και συνέβη σε μια στιγμή που αναρωτιόμασταν πώς μπορούμε να αντιδρούμε στις δυσκολίες» λέει ο δημιουργός. «Αυτό που έκαναν τα παιδιά ήταν να δείξουν ότι ο απλός άνθρωπος μπορεί όχι μόνο να έχει φοβερά ένστικτα, αλλά και να λειτουργεί με βάση αυτά. Σίγουρα ήταν έτοιμοι γιατί είχαν στρατιωτική και ιατρική εκπαίδευση, αλλά δεν ήταν στο πεδίο της μάχης και δεν ήταν προετοιμασμένοι για αυτό το περιστατικό. Είδαν απλώς κάτι να συμβαίνει και συνεργάστηκαν για να σώσουν οι τρεις τους πολλές ζωές. Αν μπορούν αυτοί, μπορούμε κι εμείς».

***Η ταινία κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Φεβρουαρίου από την Tanweer.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στον Κινηματογράφο Αθήναιον (Βασ. Σοφίας 124), στις 20:30. Παρακαλείστε να είστε στον κινηματογράφο στις 20:00 μαζί με την ταυτότητά σας.

Οι νικητές των 20 διπλών προσκλήσεων είναι οι:

1. Γεωρνταμιλή Ανδρομάχη

2. Πανταζής Αντώνιος

3. Ψαραύτη Ματούλα

4. Κνιθάκης Ηλίας

5. Παπαγιαννίδη Μάρω

6. Κανακαράκης Μιχάλης

7. Μοτσιοπούλου Χριστίνα

8. Νικολακόπουλος Ανδρέας

9. Φιλιππάκη Καλλιόπη

10. Κόκκαλης Σωκράτης

11. Γρίβα Πηνελόπη

12. Φανουράκης Νίκος

13. Τσούμα Αγγελική

14. Αρτακιανός Δημήτρης

15. Φράσσαρη Πέπη

16. Σοφός Σπυρίδων

17. Τεντέσκι Γιώργος

18. Στρούγκου Βικτωρία

19. Χαράλαμπος Λαδόπουλος

20. Μελικόκη Μαρία

Best of internet