Oι Γερμανοί ροκάδες που ονομάζονται "Κalamata" έρχονται Ελλάδα για να γνωρίσουν την «πατρίδα» τους (pics & vids)

Gazzetta team
Oι Γερμανοί ροκάδες που ονομάζονται "Κalamata" έρχονται Ελλάδα για να γνωρίσουν την «πατρίδα» τους (pics & vids)
Οι Kalamata είναι ένα ορχηστρικό rock trio με ήχο που συνδυάζει ψυχεδελικές stoner rock μελωδίες με space rock στοιχεία βγαλμένα από τα 70s.

Το γνωρίζατε ότι υπάρχει... Καλαμάτα και στη Γερμανία; Κάτι μας λέει πως όχι και επειδή τώρα θα αναρωτιέστε, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Η «Kalamata» της Γερμανίας δεν είναι κάποια μικρή πόλη όπως πιθανότατα νομίζετε, αλλά μια... ροκ μπάντα! Συγκεκριμένα λοιπόν, οι Kalamata είναι ένα ορχηστρικό rock trio με ήχο που συνδυάζει ψυχεδελικές stoner rock μελωδίες με space rock στοιχεία βγαλμένα από τα 70s. Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά το όνομα πώς προέκυψε, εύστοχα θα ρωτήσετε. Ας αφήσουμε τους Kalamata να μας διηγηθούν τη ιστορία που κρύβεται πίσω από το όνομά τους το οποίο δικαιολογημένα κεντρίζει την περιέργεια του ελληνικού κοινού:

«Κάποια φορά, στο χώρο που κάναμε πρόβες και τον οποίο μοιραζόμασταν με άλλες μπάντες, άφησαν ένα βάζο με ελιές από την Καλαμάτα. Εκείνη την περίοδο ψάχναμε όνομα και το «Καλαμάτα» ακούστηκε εύηχο στα αυτιά μας.

Το ψάξαμε, μάθαμε ότι είναι πόλη της Ελλάδας και παρόλο που δεν την είχαμε επισκεφθεί ποτέ φανταστήκαμε ότι θα είναι ένα όμορφο και φιλόξενο μέρος όπου μπορείς να διασκεδάσεις και να περάσεις καλά. Ό,τι ακριβώς θέλαμε να πετύχουμε με τη μουσική μας».

Όταν οι Kalamata επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τη χώρα μας και έπαιξαν live σε Αθήνα και Καλαμάτα ήταν πραγματικά ενθουσιασμένοι τόσο με τις πόλεις όσο και με το ελληνικό κοινό. Σε συνέντευξή τους έχουν δηλώσει σχετικά: «Και οι δυο συναυλίες μας ήταν καταπληκτικές εμπειρίες. Οι Έλληνες είναι πολύ φιλικοί και ζεστοί, νοιάζονται πολύ για τους φιλοξενούμενούς τους.

Δεν είχαμε να ανησυχούμε για τίποτα άλλο πέρα από το να δώσουμε δυο αξέχαστες συναυλίες. Στην Καλαμάτα μάλιστα ήταν πραγματικό τρελό γιατί δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα παίζαμε στην πόλη που έδωσε το όνομά μας. Έτσι, ενώ κάποτε κάναμε πλάκα μεταξύ μας ότι μια μέρα θα παίζαμε στην Καλαμάτα, τελικά συνέβη στα αλήθεια! Ήταν ένα τέλειο Σαββατοκύριακο για εμάς, σαν διακοπές και φυσικά αγοράσαμε και ελιές Καλαμάτας!».

Οι Kalamata δημιουργήθηκαν στο Χιλντεσχάιμ της Γερμανίας στα τέλη του 2013 και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δυο δίσκους, το «You» και το πρόσφατο «Disruption». Αποτελούνται από τους Peter Jaun στην κιθάρα, Maik Blümke στο μπάσο και Olly Opitz στα ντραμς. Για το γεγονός ότι δεν έχουν τραγουδιστή εξηγούν: «Το είδος της μουσικής που παίζουμε, το ορχηστρικό ψυχεδελικό stoner rock δεν είναι εύκολα το αγαπημένο είδος μουσικής κάποιου που ζει σε μια μικρή πόλη όπως το Χιλντεσχάιμ».

Όσον αφορά τον ήχο του δεύτερου άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο «Disrumption», θα πρέπει να πούμε ότι έχει λιγότερα heavy rock στοιχεία και περισσότερο ψυχεδελική space-rock ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με το συγκρότημα αυτό οφείλεται στο λόγο ότι τα μέλη γνωρίζονται πλέον καλά μεταξύ τους σε σχέση με τον πρώτο δίσκο που έπαιζαν μόλις 6 μήνες μαζί. «Πλέον έχουμε παίξει σε πολλές συναυλίες, έχουμε περάσει καιρό στο δρόμο μαζί και έχουμε γίνει φίλοι. Για αυτό και ο δεύτερος δίσκος μάς πήρε περισσότερο χρόνο. Δεν βιαζόμασταν να γράψουμε τα τραγούδια και δεν πιέσαμε καταστάσεις. Το δεύτερο άλμπουμ είναι αποτέλεσμα εμπειριών των τελευταίων χρόνων, καθώς και το πώς θέλουμε τώρα πια να ακουγόμαστε».

Oι Kalamata επιστρέφουν στη χώρα μας για μια μίνι περιοδεία στις 21-25 Φεβρουαρίου 2018, κάνοντας στάση σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα και Σέρρες.

Πηγή: reader.gr