Γιώργος Θεοφάνους: «Εν ώρα σκοπιάς και κρατώντας το όπλο μου, έκανα απονομή όσκαρ μουσικής στον εαυτό μου!»

Gazzetta team
Γιώργος Θεοφάνους: «Εν ώρα σκοπιάς και κρατώντας το όπλο μου, έκανα απονομή όσκαρ μουσικής στον εαυτό μου!»
Με αφορμή το παιδικό μουζικάλ «Τέρατα» ο Γιώργος Θεοφάνους ανοίγει την καρδιά του και εκτός από το μιούζικαλ που φέρει την υπογραφή του, κάνει ένα flash back στην καριέρα του, ενθυμούμενος μεταξύ άλλων τον… νεαρό Γιώργο Θεοφάνους, που εν ώρα σκοπιάς και κρατώντας το όπλο του, έκανε απονομή Όσκαρ μουσικής στον εαυτό του!

Μιλήστε μας για την πρεμιέρα του μιούζικαλ «Τέρατα», το οποίο φέρει την υπογραφή σας. Για την πρώτη 4D θεατρική εμπειρία παιδικού μιούζικαλ στην Ελλάδα, η οποία κλέβει τις εντυπώσεις, με την πρεμιέρα της παράστασης, μάλιστα, να στέφεται με μεγάλη επιτυχία…

Τα τέρατα δεν είναι τίποτα άλλο από άνθρωποι που μεταλλάχθηκαν μετά τον τελευταίο πόλεμο για το νερό και την εξέλιξη της ανθρωπότητας η όποια ήταν εις βάρος του περιβάλλοντος και του ανθρώπινου γένους. Δεκατέσσερις υπερταλαντούχοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές συνθέτουν την τερατοπαρέα.

Στα χέρια του μοναδικού σκηνοθέτη χορογράφου, Φωκά Ευαγγελινού μέσα σε ένα μαγικό χώρο σκηνικό που έφτιαξε η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου αυτοί μετατρέπουν την σκηνή του σύγχρονου θεάτρου στην πρώτη 4Dθεατρική εμπειρία παιδικού μιούζικαλ στην Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την σκηνή συμβαίνουν πράγματα και τους θεατές αλλά ακόμα και έξω απ’ το θέατρο. Πραγματικά ήταν μια πολύ όμορφη πρεμιέρα αλλά πέρα από αυτό για παράδειγμα η προηγούμενη βδομάδα ήταν sold out. Αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά που βλέπω είναι κατάμεστο θέατρο με παιδιά και γονείς Να τολμήσω να πω όλων των ηλικιών. Το μιούζικαλ «Τέρατα» είναι ένα θέαμα για όλη την οικογένεια.

-Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι λόγοι για τους οποίους τα μικρά παιδιά αλλά και τα μεγάλα παιδιά θα πρέπει να έρθουν στο Σύγχρονο θέατρο για να δουν το μιούζικαλ σας;

Κατ’αρχήν για να γνωρίσουν την τερατοπαρέα από κοντά. Είναι τα πιο αγαπησιάρικα τέρατα της πόλης. Μην παρασύρεστε από το μακιγιάζ του καταπληκτικού Γιάννη Μαρκετάκη και τα κουστούμια της Έλλης. Τα τέρατα είναι λατρεμένα. Πέρα από αυτό, στην ιστορία του έργου, θα βρουν πολλά κοινά με όσους ακούνε γύρω τους στο σχολείο τους για τον εκφοβισμό την βία το bullying.

Αλλά και για την μοναδικότητα του καθενός μας, και τον στόχο που πρέπει να έχει ο καθένας στη ζωή του. Θα ακούσουν πράγματα στο έργο το οποίο ζούμε καθημερινά αλλά δεν κάνουμε και πολλά πράγματα γι’αυτό. Αναφέρομαι στην ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών που θα μπορούσαμε όλοι μας αφού έχουν χρήσιμα υλικά να ανακυκλώσουμε σωστά και στους ειδικούς κάδους. Θα μπορούσαμε να έχουμε Αγάπη για τον πλανήτη μας. Όλα αυτά συμβαίνουν βέβαια μέσα από ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ γεμάτο τραγούδια και χορό και σίγουρα δεν πρέπει να χάσουν και την ξεκαρδιστική εμπειρία του 4D.

-Τα παιδιά σας είναι αυστηροί κριτές στις δουλειές σας;

Τα παιδιά μου είναι η πιο αυστηροί κριτές ειδικά όταν κάνω πράγματα που αφορούν τα παιδιά. Για παράδειγμα τα παιδικά βιβλία που γράφω. Πέρσι κυκλοφόρησε το πρώτο και δεύτερο βιβλίο της παραμυθολογίας και σε λίγες εβδομάδες κυκλοφορεί το τρίτο και τέταρτο. Όλη η σειρά θα ολοκληρωθεί το 2018 με άλλα τρία βιβλία μου. Στην παραμυθολογία τα παιδιά μου παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο ξέρουν τους ήρωες έχουν μεγάλη φαντασία και πολλές φορές με κατευθύνουν και το χαίρομαι πολύ.

Στα τέρατα έχουν αναμειχθεί ακόμη περισσότερο. Τα αγόρια κυρίως με τα τραγούδια hip hop και τα κορίτσια με το styling και τα ρούχα. Και όχι μόνο. Έχουν διαβάσει το κείμενο πριν καν γίνει ανάγνωση τους έκαναν τις παρατηρήσεις τους και όλα αυτά βελτίωσαν πάρα πολύ το αποτέλεσμα.

-Στο παρελθόν σας έχουμε δει να είστε στην κριτική επιτροπή πολλών τηλεοπτικών talent shows που σχετίζονται με τη μουσική. Αν κάποιο από τα παιδιά σας, σας ανακοίνωνε ότι θα πάρει μέρος σε κάποιο ανάλογο talent show ποια θα ήταν η αντίδρασή σας και τι θα τα συμβουλεύατε;

Αν κάποιο από τα παιδιά μου έχει ιδιαίτερο ταλέντο εννοείται θα είμαι ο πρώτος που θα τα στηρίξω. Οποιοδήποτε ταλέντο.

-Ας γυρίσουμε λίγο τον χρόνο πίσω και στην πρώτη σας φορά που ακούσατε τραγούδι σας στο ραδιόφωνο. Σίγουρα θα σας έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό σας αυτή η στιγμή.

Το πρώτο τραγούδι μου που άκουσα στο ραδιόφωνο ήταν ένα τραγούδι που έγραψα για την Ευρυδίκη. Το μόνο που θυμάμαι. Το 1991. 26 χρόνια μετά το ακούω διασκευασμένο από την Ευρυδίκη και την Demy μαζί αυτή την περίοδο και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί απολαμβάνει την ίδια επιτυχία.

Την πρώτη φορά που το άκουσα ήταν στο ραδιόφωνο σε μια εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού με την οποία κρατήσαμε σχέσεις από τότε και έγραψα και πολλά τραγούδια μαζί της. Υπάρχουν κάποια τραγούδια τα οποία έχουν σηματοδοτήσει τη ζωή μου και την καριέρα μου και το θεωρώ σταθμούς σίγουρα το πρώτο τραγούδι το μόνο που θυμάμαι είναι ένας απ’ αυτούς.

-Έχετε κάνει μία μεγάλη και πολύ αξιόλογη καριέρα με πολλές και μεγάλες επιτυχίες. Ξεκινώντας την καριέρα σας πιστεύατε ότι θα φτάσετε σε αυτό το επίπεδο;

Όταν κάνει όνειρα ένας άνθρωπος δεν πρέπει να έχει όρια. Αυτό λέω και στα παιδιά μου αυτό έκανα και εγώ μικρός. Θυμάμαι όταν ήμουν στρατιώτης στην σκοπιά κρατώντας το όπλο μου, έκανα απονομή Όσκαρ μουσικής στον εαυτό μου! Δεν έχω πάρει κάποια Όσκαρ και ούτε ξέρω πότε θα πάρω. Πάντως ποτέ δε σταματάω να κάνω σχέδια και να σκέφτομαι το μέλλον.

-Από πού εμπνέεται ο Γιώργος Θεοφάνους;

Από προσωπικές μου εμπειρίες και αναμνήσεις από ιστορίες που ακούω γύρω μου, από τους φίλους μου, από μια φράση μπορώ να δω στον κινηματογράφο σε μια ταινία ή στην τηλεόραση. Έχω μάτια και αυτιά ανοιχτά γύρω μου.

-Λένε ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα! Πάντως αν κρίνουμε από το πόσο ερωτευμένος είστε εσείς και η γυναίκα σας μετά από τόσα χρόνια γάμου είναι άλλη μία απόδειξη ότι αυτό είναι μύθος. Μιλήστε μας λίγο για τη σχέση σας.

Η σχέση μου είναι όπως όλες οι σχέσεις των ανθρώπων που έχουν οικογένεια, δουλειά, δάνεια, όνειρα, κλπ.

-Κρατάτε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική σας ζωή και καλά κάνετε. Δεν πιστεύετε ότι έχει ξεφύγει όλο αυτό που γίνεται;

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του στο ποσό θέλει να εκθέτει την προσωπική του ζωή.

-Πώς είναι ο Γιώργος Θεοφάνους ως πατέρας και ως σύζυγος;

Αυτή την ερώτηση θα πρέπει μάλλον να την κάνετε στην γυναίκα και τα παιδιά μου.

-Πιστεύετε στον Θεό; Είστε άνθρωπος που θα πάει στην εκκλησία και θα προσευχηθεί;

Πιστεύω πως είναι πολύ κοντά στην εκκλησία και εγώ και οικογένειά μου. Προσπαθούμε να πηγαίνουμε σχεδόν κάθε Κυριακή έχουμε πνευματικό στον οποίο και εγώ και τα παιδιά μου εξομολογούμαστε και κοινωνούμε. Και το κάνουμε με χαρά όχι γιατί πρέπει.

-Θα θέλαμε την άποψή σας για τα πολιτικά τεκταινόμενα! Η κρίση έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα, οι πολιτικοί αλληλοκατηγορούνται μα ο κόσμος είναι αυτός που πληρώνει το… μάρμαρο και μάλιστα ακριβά. Βλέπετε εσείς κάποιο φως στο τούνελ;

Θα πιαστώ από μία φράση που λέει ο Τάκης Ζαχαράτος στις εμφανίσεις που κάνουμε αυτή την περίοδο μαζί. Έχει ο λαός την κυβέρνηση που θέλει ή η κυβέρνηση τον λαό που θέλει να κυβερνά;

-Αν σας δινόταν η ευκαιρία να πιείτε έναν καφέ με τον Αλέξη Τσίπρα ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα του λέγατε;

Θα του έλεγα πολλά. Κυρίως θα στεκόμουν σε θέματα όπως η παιδεία και η εκπαίδευση.

πηγή: allyou.gr