Αυτό είναι το νέο Wolfenstein II: The New Colossus (vid)

Gazzetta team
Αυτό είναι το νέο Wolfenstein II: The New Colossus (vid)
Η σειρά Wolfenstein μετράει αρκετά χρόνια στην αγορά, ωστόσο έκανε την επανεμφάνισή της πριν από 3 χρόνια μετά από διάστημα μεγάλης απουσίας.

Το μεγάλο ερώτημα ήταν για την ομάδα ανάπτυξης MachineGames το κατά πόσο θα μπορούσε να παρουσιάσει το κάτι εξίσου καλό μετά από καιρό και πλέον ήρθε η ώρα για το Wolfenstein II: The New Colossus. Ο William B.J. Blazkowicz επιστρέφει για μία -ακόμη- περιπέτεια, αντιμετωπίζοντας την πολεμική μηχανή των Ναζί κατά μέτωπο. Στο σύμπαν του παιχνιδιού, τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έχουν πάρει διαφορετική τροπή και οι Ναζί έχουν επικρατήσει. Το The New Colossus ξεκινάει αμέσως μετά το τέλος του προηγούμενου παιχνιδιού, με τον ήρωα να είναι σε άσχημη κατάσταση μετά τη μάχη με τον Deathshead.

Η πολεμική μηχανή των Ναζί δεν σταματάει με τίποτα και οι προσπάθειες αντιμετώπισής της επικεντρώνονται σε έναν πυρήνα αντίστασης στις ΗΠΑ. Έτσι λοιπόν, ο παίκτης θα ταξιδέψει σε διάφορα σημεία της Αμερικής, με βασικότερο όπλο τα stealth takedowns που θα σας βοηθήσουν να εξοντώσετε τους εχθρούς έναν προς ένα, χωρία να σας πάρουν χαμπάρι οι υπόλοιποι.

Η δράση είναι συνολικά καταιγιστική και απολαυστική, αφού δεν θα σταματάτε να πατάτε τα πλήκτρα στο χειριστήριό σας. Άκόμη και σε σημεία που θα…βαρεθείτε να χάνετε, θα θέλετε να προσπαθήσετε ξανά και ξανά. Ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά πιο ανεβασμένος σε σχέση με τα προηγούμενα games της σειράς, ενώ οι εχθροί έχουν ανεπτυγμένη τεχνητή νοημοσύνη, έτσι ώστε να προσπαθούν πάντα να αποφύγουν τα πυρά σας και να σας περικυκλώσουν.

Σε κάθε διάλειμμα της μάχης, ο Blazko επιστρέφει στο κεντρικό hub που έχει την ονομασία Evas Hammer και μπορεί να καταστρώσει τα σχέδιά του. Όσον αφορά το gameplay, έχουν μπει μικρές πινελιές που θα κάνουν τη δράση πιο ενδιαφέρουσα. Για παράδειγμα, το νέο σύστημα των perks ενισχύεται από το πόσο ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Ακόμη, τα όπλα έχουν slots αναβάθμισης για να μπορούν να αποφέρουν μεγαλύτερη ζημιά στους αντιπάλους, οπότε δεν θα βαρεθείτε να ψάχνετε τρόπους να τα ενισχύσετε.

Το παιχνίδι διαρκεί περί τις 12-15 ώρες στο βασικό επίπεδο δυσκολίας, ενώ μπορείτε να φανερώσετε και μια σειρά από έξτρα αποστολές μέσα από τα Enigma codes που παίρνετε από τα πτώματα των Nazi Commanders και μέσα από ένα mini game. Τεχνικά, το παιχνίδι τα πηγαίνει εξαιρετικά ακόμη και με πολλούς εχθρούς στην οθόνη και κάτι τέτοιο το είδαμε σε όλες τις εκδόσεις που δοκιμάσαμε. Τέλος, πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στη μουσική επένδυση που καταφέρνει να σας βάλει σε πολεμικό κλίμα από την πρώτη στιγμή.


Διαβάστε περισσότερα για το παιχνίδι στο αναλυτικό του Enternity.gr