Παρουσίαση Assassin’s Creed: Origins

Παύλος Παπαπαύλου
Παρουσίαση Assassin’s Creed: Origins
Ταξίδι στην Αρχαία Αίγυπτο με το νέο παιχνίδι της Ubisoft.

Αν ψάξει κανείς να βρει μία από τις πιο εμπορικές σειρές videogames του σήμερα, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που θα του έρθει στο μυαλό είναι το Assassin’s Creed. Η νέα περιπέτεια της κλασικής σειράς action adventure της Ubisoft κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες και ταξιδεύει τους παίκτες PS4, Xbox One και PC στην Αρχαία Αίγυπτο και στα γεγονότα που ακολουθούν αυτά του Assassin’s Creed Syndicate.

Για άλλη μια φορά, στο επίκεντρο των γεγονότων βρίσκεται η κόντρα της Αδελφότητας των Ασασίνων και της σέκτας Order of the Ancients, η οποία και θέλει να καταλάβει την περιοχή της Αιγύπτου. Ο παίκτης συμμετέχει για άλλη μια φορά από κάμερα τρίτου προσώπου και πρέπει να ολοκληρώσει συγκεκριμένες αποστολές του κεντρικού story, να μαζέψει πόντους εμπειρίας και να «ξεκλειδώσει» νέες κινήσεις και ικανότητες. Πλέον, το παιχνίδι προσφέρει και αρκετές υπο-αποστολές με ξεχωριστούς στόχους και πολλά αντικείμενα που μπορείτε να προσθέσετε στο οπλοστάσιό σας.

Η κίνηση στον τεράστιο χάρτη γίνεται με άλογα και καμήλες, ενώ υπάρχει και περιεχόμενο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και τις απέραντες ερήμους. Βοηθός του πρωταγωνιστή είναι ο αετός Senu, ο οποίος και μπορεί να σταλεί σε συγκεκριμένο σημείο, να εξερευνήσει μια περιοχή και να δώσει στον ήρωα μια καλύτερη εικόνα για το τι τον περιμένει. Μεγάλες αλλαγές έρχονται και στο κομμάτι της μάχης, αφού πλέον το νέο σύστημα animation επιτρέπει καλύτερο αποτέλεσμα στο συνδυασμό των κινήσεων και πιο εντυπωσιακά τελειώματα των εχθρών.

Ενδιαφέρουσα είναι και η δυνατότητα πολλαπλών επιλογών σε μια αποστολή με τα διάφορα όπλα που έχει στα χέρια του ο χρήστης. Για παράδειγμα, αν είστε μέσα σε ένα χωράφι και είναι γεμάτο εχθρούς μπορείτε είτε να το αδειάσετε σκοτώνοντάς τους έναν προς έναν, είτε να τους ενημερώσετε ότι βρίσκεστε τριγύρω και να ετοιμαστείτε για μάχη με πολλά άτομα ταυτόχρονα, είτε και να βάλετε φωτιά στο χωράφι και να την αφήσετε να λύσει αυτή το πρόβλημα.

Αν τώρα, θέλετε να δυναμώσετε ακόμη περισσότερο τον χαρακτήρα σας, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στις μάχες του Arena Mode. Εκεί, θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε μια σειρά από εχθρούς, με τη νίκη να σας προσφέρει σημαντικά δώρα και αναβαθμίσεις για τον εξοπλισμό σας. Το σημαντικότερο όμως είναι πως οι πόντοι εμπειρίας που κερδίζετε μπορούν να μοιραστούν σε διάφορους τομείς που εν τέλει καθορίζουν το στιλ μάχης που θέλετε να ακολουθήσετε. Το Assassin’s Creed Origins δικαιώνει την Ubisoft σε πολλά επίπεδα και εν τέλει προσφέρει ένα «γεμάτο» game με πολύ περιεχόμενο για όποιον θέλει να το εξερευνήσει.