Παρουσίαση South Park: The Fractured But Whole (vid)

Παύλος Παπαπαύλου
Παρουσίαση South Park: The Fractured But Whole (vid)
Η κλασική παρέα του South Park επιστρέφει σε νέο game από την Ubisoft.

Η σειρά South Park έχει φανατικό κοινό και κάτι τέτοιο δεν γινόταν να μην το εκμεταλλευτεί η Ubisoft. Το πρώτο South Park videogame κατάφερε να αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις και έτσι η σειρά επιστρέφει φέτος στο είδος της αλληλεπιδραστικής ψυχαγωγίας με το South Park: The Fractured But Hole. Ο παίκτης ελέγχει έναν νέο χαρακτήρα (New Kid) που θα συνεργαστεί με όλες τις κλασικές φιγούρες, θα βρει αντικείμενα, θα κάνει crafting και θα οδηγηθεί σε μια σειρά από αποστολές που θα πρέπει να ολοκληρώσει για να προχωρήσει.

Το παιχνίδι είναι κατά βάση ένα turn based RPG, όπου ο παίκτης έχει στη διάθεσή του συγκεκριμένο αριθμό κινήσεων για να τα βάλει με όποιον σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του. Το πεδίο της μάχης είναι χωρισμένο σε πλακίδια πάνω στα οποία μπορεί να πατήσει και για να κάνει επιθέσεις, αλλά και για να αποφύγει τα αντίπαλα πυρά. Όσο δεν παλεύει, ο ήρωας θα κληθεί να περιφέρεται στην πόλη του South Park και να μαζεύει αντικείμενα, όσο μαθαίνει τις δυνάμεις του.

Με αυτό τον τρόπο θα έρθει μπροστά και σε μια μεγάλη γκάμα υπο-αποστολών, οι οποίες λειτουργούν επικουρικά, τόσο σε επίπεδο διάρκειας, όσο και σε επίπεδο ανάπτυξης χαρακτήρα. Για περίπου 15 ώρες που διαρκεί η δράση, οι παίκτες θα έρθουν απέναντι στο κλασικό «κάφρικο» χιούμορ του South Park με όλες τις δυνατότητες επέμβασης στην ιστορία από την πλευρά του πρωταγωνιστή.

Τα διάφορα collectibles λειτουργούν ως ανταμοιβή και φανερώνουν τμήματα της τηλεοπτικής σειράς, ενώ οπτικά οι ενδιαφερόμενοι θα έρθουν σε μοναδικά εφέ και πανέμορφα γραφικά. Το animation έχει την κλασική «κοφτή» λογική του καρτούν, ενώ ακόμη και στις οθόνες φορτώματος θα έρθετε μπροστά σε χιουμοριστικές ατάκες με το βιτριολικό χαρακτήρα του Cartman και των υπολοίπων. Αν ψάχνετε ένα παιχνίδι να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας και να διασκεδάσετε, το South Park: The Fractured But Whole είναι εδώ για εσάς.