Nέα τριλογία «Star Wars» ανακοίνωσε η Disney

Gazzetta team
Nέα τριλογία «Star Wars» ανακοίνωσε η Disney
Ο όμιλος Disney ενθουσίασε τους λάτρεις της κινηματογραφικής σειράς "Star Wars" ανακοινώνοντας αργά χθες Πέμπτη την προετοιμασία μιας "νέας τριλογίας" της διαγαλαξιακής εποποιίας του, μιας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κινηματογράφου τα τελευταία 40 χρόνια, και έκτοτε ένα πολύ προσοδοφόρο franchise.

"Έχουμε άλλες μεγάλες ταινίες "Star Wars" που έχουν ήδη προγραμματιστεί για τα επόμενα χρόνια εκτός από την προβολή το 2019 του 9ου επεισοδίου(της σειράς). Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώσουμε ότι υπογράψαμε συμφωνία με τον Ράιαν Τζόνσον, τον σκηνοθέτη του 'The Last Jedi', ("Οι Τελευταίοι Τζεντάι", του 8ου επεισοδίου) για να αναπτύξουν μια ολοκαίνουργια τριλογία "Star Wars", δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Μπομπ 'Ιγκερ κατά τη διάρκειας τηλεδιάσκεψης, όπου ανακοίνωσε επίσης την έναρξη μιας τηλεοπτικής σειράς "Star Wars".

Ο Ράιαν Τζόνσον "επίσης θα γράψει και θα σκηνοθετήσει το πρώτο επεισόδιο της νέας τριλογίας και θα εισαγάγει νέους χαρακτήρες που καταφθάνουν από μια γωνιά του γαλαξία που η μυθολογία του Πολέμου των 'Αστρων ουδέποτε είχε εξερευνήσει", ανακοίνωσε η LucasFilm, εταιρία του ομίλου Disney.

Το franchise "Star Wars" "ξεπέρασε τις προσδοκίες" από τότε που η Disney αγόρασε την LucasFilm πριν από πέντε χρόνια, παρατήρησε ο Μπομπ Ιγκερ.

Ολόκληρες γενιές ένιωσαν τρόμο μπροστά από τον Darth Vader, τον τρομακτικό "κακό" ντυμένο στα μαύρα, από τότε που άρχισε η κινηματογραφική σειρά, το 1977, με την ταινία "Ο Πόλεμος των Άστρων", ακολούθησε "Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται" (1980) και η "Επιστροφή των Τζεντάι (1983), σε σκηνοθεσία ενός νεαρού σκηνοθέτη, του 33χρονου Τζορτζ Λούκας.

Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, το "Star Wars" έχει γίνει το πιο κερδοφόρο κινηματογραφικό franchise όλων των εποχών και διατίθεται επίσης σε παιχνίδια και κάθε είδους προιόντα. Ο Τζενταϊσμός είναι ακόμη επίσημη θρησκεία σε διάφορες χώρες.

Ο Τζορτζ Λούκας είχε επιστρέψει με μια νέα τριλογία που προβλήθηκε μεταξύ 1999 και 2005, η ιστορία της οποίας τοποθετείται χρονολογικά πριν από τις τρεις πρώτες ταινίες της σειράς και κρίθηκε λιγότερο πετυχημένη σε σχέση με την αρχική.

Νέα φάση το 2012: ο σκηνοθέτης πωλεί το franchise του στον όμιλο Disney αντί 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο όμιλος αποφασίζει να ξεκινήσει ακόμα μια νέα τριλογία: "Η Αφύπνιση της δύναμης" που προβλήθηκε το 2015, έγινε μία από τις τρεις ταινίες της σειράς που εισέπραξε 2 δισεκατομμύρια δολάρια και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία κυρίως στη Βόρεια Αμερική.

Το επόμενο επεισόδιο "Οι Τελευταίοι Τζεντάι" αναμένεται τον Δεκέμβριο και η πλοκή του εκτυλίσσεται ακριβώς έπειτα από αυτήν της ταινίας "Αφύπνιση της Δύναμης". "Όλα είναι στη θέση τους ώστε το επεισόδιο να γίνει μία τερατώδης επιτυχία", δήλωσε πρόσφατα ο Πολ Ντεργκαταμπεντιάν, αναλυτής της εταιρίας comScore.

Οι λάτρεις της σειράς θα μπορέσουν μια τελευταία φορά να θαυμάσουν την ηθοποιό Κάρι Φίσερ, πριγκίπισσα Λέια στην αρχική τριλογία, που πέθανε στα τέλη του 2016: οι σκηνές είχαν γυριστεί πριν από τον θάνατό της.

Το επόμενο 9ο επεισόδιο αναμένεται το 2019.