Τι καινούργιο θα βρούμε στο νέο «Super Mario Odyssey»; (vid)

Gazzetta team
Τι καινούργιο θα βρούμε στο νέο «Super Mario Odyssey»; (vid)
Ο Super Mario δεν θεωρείται τυχαία το κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο της Nintendo.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει με τον διάσημο πρωταγωνιστή είναι μοναδικά και πλέον έχουμε διαθέσιμη τη νέα περιπέτειά του, το Super Mario Odyssey. Πρόκειται για το πρώτο σημαντικό game με πρωταγωνιστή τον Super Mario στη νέα υβριδική κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας και όπως φαίνεται, πέτυχε διάνα. Στο νέο αυτό game, η ιστορία ακολουθεί το κλασικό μοτίβο: ο Bowser απαγάγει την Peach και ο Mario προσπαθεί να την απελευθερώσει, ταξιδεύοντας μέσα από διάφορους κόσμους.

Μέσα από διάφορες στάσεις που θα κάνει μπορεί να αγοράσει στολές και καπέλα για να ντύνεται ανάλογα με την περίσταση, αλλά το βασικότερο χαρακτηριστικό του Super Mario Odyssey είναι η τρομερά μεγάλη ελευθερία κίνησης που υποστηρίζει. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Όσο ταξιδεύετε, κάθε νέο σημείο χρίζει εξερεύνησης στο μέγιστο βαθμό, καθώς μπορεί να κρύβει νομίσματα, εχθρούς, φεγγάρια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας.

Το βασικότερο χαρακτηριστικό του νέου παιχνιδιού είναι και ο πιο σημαντικός νέος μηχανισμός και ταυτόχρονα έχει υπόσταση. Είναι ο Cappy, το μαγικό καπέλο που έχει πλέον ως σύντροφο ο Mario σε όλο του το ταξίδι. Με τη χρήση του, ο ήρωας μπορεί μεν να εξοντώσει αντιπάλους, αλλά κυρίως να πάρει και τον έλεγχο πολλών χαρακτήρων και αντικειμένων. Αν λοιπόν βρεθείτε μπροστά σε έναν βάτραχο και έχετε να κάνετε ένα μεγάλο άλμα μπροστά σα, μην το σκεφτείτε: χρειάζεται απλά να του πετάξετε το καπέλο, να μπείτε στο σώμα του, να κάνετε το άλμα και στη συνέχεια να επιστρέψετε στην αρχική σας μορφή. Κάτι τέτοιο ισχύει για μικρά ζώα, για τηλεσκόπια (που σας δίνουν οπτική του κάθε επιπέδου από μεγάλο ύψος), μέχρι και δεινόσαυρους!


Αλλά όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν αξία, αν το παιχνίδι δεν διατηρούσε κάποιες σταθερές στα του platforming και παραμένουν εξαιρετικές. Η βασική διαδρομή κάθε επιπέδου είναι ξεκάθαρη και οι κόσμοι έχουν συγκεκριμένα όρια. Ωστόσο, είναι τόσες πολλές οι φορές που θα φύγετε από το κεντρικό μονοπάτι, γιατί πολύ απλά σας «τρώει» να ψάξετε κάθε σπιθαμή του χάρτη. Οι εχθροί παραμένουν ιδιαίτεροι και άλλες φορές θα σας κυνηγούν ή άλλες θα περιπλανώνται ελεύθεροι μέχρι να τους πλησιάσετε. Αν υπάρχει κάτι που ίσως να έβγαζε το χαρακτηρισμό «τέλειο» από το Super Mario Odyssey, αυτό είναι ο σχετικά απλοϊκός σχεδιασμός των boss fights που αργά ή γρήγορα θα καταλάβετε πως να τα τελειώσετε σε λίγα λεπτά. Κατά τα άλλα, έχουμε ένα πανέμορφο παιχνίδι που εκμεταλλεύεται πλήρως τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nintendo Switch, έναν πανέμορφο κόσμο γεμάτο πεδία για εξερεύνηση και πανέμορφα χρώματα, αλλά και ένα σετ μηχανισμών που γίνεται εύκολα κατανοητός από τον κάθε χρήστη.

Το Super Mario Odyssey αποδεικνύεται λίρα 100 για τη Nintendo και σίγουρα ένας από τους βασικότερους λόγους για να αγοράσει κανείς το Nintendo Switch. Αν το σκέφτεστε, βιαστείτε. Αν έχετε ήδη την κονσόλα, μην κάνετε το λάθος και επιλέξετε οποιοδήποτε άλλο game, αν λείπει από τη συλλογή σας!

Διαβάστε ένα αναλυτικό review για το Super Mario Odyssey στο enternity.gr