«Ανυπομονώ να δω την ενέργεια των Ελλήνων!»

Θάνος Σαρρής
«Ανυπομονώ να δω την ενέργεια των Ελλήνων!»
Ο Τζος Φραντσέσκι, frontman των You me at Six μιλάει στο gazzetta.gr λίγο πριν τη συναυλία της βρετανικής μπάντας στην Aθήνα και το Piraeus 117 Academy!

Οι You me at Six αποτελούν μια alternative rock μπάντα που δημιουργήθηκε το 2005. Μέσα σε μια πενταετία και με συνεχή δουλειά, σκαρφάλωσε στην 5η θέση των charts. Το 2011 ήρθε το Sinners Never Sleep που έγινε χρυσό. Το συγκρότημα είχε ήδη καταφέρει να καθιερωθεί σε υψηλό επίπεδο και ξεκίνησε σταδιακά να πειραματίζεται με τον ήχο του.

Το 2014 κυκλοφόρησε το Cavalier Youth και φέτος ήρθε μετά από αρκετή αναμονή το Night People, το οποίο οδηγεί την μπάντα σε πιο σκοτεινά και βαριά μονοπάτια. Έχοντας αρκετές περιπέτειες κατά την δημιουργία του και έχοντας ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την επόμενη δουλειά, οι You me at Six έρχονται το Σάββατο (21/10) στην Αθήνα για ένα δυνατό live στο Piraeus 117 Academy. Ο Τζον Φραντσέσκι, frontman της μπάντας, μίλησε στο gazzetta.gr πριν το live τους και ως... γνήσιος οπαδός της Άρσεναλ έκανε κουβέντα και για ποδόσφαιρο.

Αρχικά ήθελα να σε ρωτήσω τι επιρροές έχει μια ροκ μπάντα που ξεκινάει στη μέση των 00ς;

«Πιθανότατα τα τραγούδια με τα οποία μεγαλώσαμε από τους γονείς μας, τις οικογένειές μας. Προερχόμαστε από οικογένειες που αγαπούσαν τη μουσική, Τζαζ, ροκ εν ρολ σε όλο το φάσμα της και άλλα είδη μουσικής. Συλλογικά όλοι μάθαμε να αγαπάμε τη μουσική, να αγαπάμε να βρίσκεται τριγύρω μας και έτσι ξεκινήσαμε να παίζουμε».

Πώς καθορίζετε το στιλ σας και πώς φτάσαμε στο Night People;

«Φτιάξαμε πέντε άλμπουμ, οπότε ήταν φυσιολογικό η μουσική μας οργανικά να εξελιχθεί, να ωριμάσει η μπάντα. Υπήρχαν αλλαγές και νομίζω ότι Night People είναι ένας δίσκος που καθορίζεται από το που ήμασταν όταν τον δημιουργήσαμε, γεωγραφικά, από την μουσική που ακούγαμε και δουλεύαμε εκείνον τον καιρό και από την ενέργειά μας. Προσπαθήσουμε να κάνουμε καλή μουσική και να εξελιχθούμε, να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό θέλουμε να κάνουμε».

Γιατί χρειαζόσασταν 4 χρόνια από το Cavalier Youth και το Night People;

«Λοιπόν, μετά το Cavalier Youth και ξεκινώντας τον Αύγουστο του 2015 περάσαμε ενάμιση χρόνο στο δρόμο και μετά κάναμε διάλειμμα για τρεις μήνες. Και μετά τον Ιανουάριο του 2016 ξεκινήσαμε να δημιουργούμε το Night People. Επομένως κάναμε ένα μικρό διάλειμμα, περάσαμε χρόνο διαφορετικά και απλά ο δίσκος έκανε περισσότερο χρόνο να βγει από ό,τι περιμέναμε, αλλά ήμασταν απασχολημένοι και τώρα είμαστε παρότι είμαστε επίσης περιοδεία έχουμε ξεκινήσει της διεργασίες για να φτιάξουμε νέα μουσική τώρα με την ελπίδα να βγάλουμε νέο δίσκο τον επόμενο χρόνο»,

Είχες πει ότι ψάχνατε κάτι να πείτε στον τελευταίο δίσκο. Τι είναι αυτό;

«Η μουσική λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε κάτι που είπες χθες ίσως να μην έχει την ίδια ερμηνεία σήμερα. Ο τρόπος που νιώθαμε όταν γράφαμε τα τραγούδια το 2016 πιθανότατα είναι τελείως διαφορετικό με τον τρόπο που νιώθω τώρα. Συνεχώς αλλάζουν αυτά, η μουσική είναι περίεργο πράγμα. Νομίζω ότι μέσα στον δίσκο βρίσκονται αυτά που σκεφτόμασταν τότε. Ήταν ένας διαφορετικός δίσκος για εμάς».

Τι να περιμένουμε από τη συναυλία στην Αθήνα;

«Έχω επισκεφτεί μερικές φορές την Ελλάδα, όχι μόνο στην Αθήνα και σε άλλα μέρη, για διακοπές. Είναι ένα ξεχωριστό μέρος και ανυπομονώ να επιστρέψω. Ξέρω ότι οι Έλληνες είναι πολύ παθιασμένοι με τα σπορ, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ! Eπίσης με τον πολιτισμό, την μουσική, το φαγητό, το ποτό. Οπότε ανυπομονώ να βρεθώ γύρω από την ενέργεια αυτή».

Σου αρέσει το ποδόσφαιρο;

«Ναι είμαι οπαδός της Άρσεναλ. Θυμάμαι και έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ που είχε έρθει στον Παναθηναϊκό, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα!»

Πιστεύεις ότι υπάρχουν κοινά μεταξύ του ποδοσφαίρου και του ροκ;

«Συχνά το σκέφτομαι αυτό, αυτή την ενέργεια που υπάρχει ανάμεσα στα σπορ και τη μουσική. Η ιστορία είναι πάνω-κάτω η ίδια, πρέπει να αφιερώσεις τη ζωή σου στην προπόνηση, ή στις πρόβες. Υπάρχουν στιγμές που είσαι στην κορυφή του κόσμου, όπως και στα σπορ επιλέγεις τη θέση που θέλεις να παίξεις και τη μπάντα, σαν να είναι η ομάδα κι φυσικά υπάρχει το στοιχείο του κόσμου, στον αθλητισμό μπορεί να είναι το ίδιο ή περισσότερο παθιασμένος με τη μουσική, υπάρχει κόσμος που του αρέσει η μουσική σου ή η εμφάνισή σου στον αγωνιστικό χώρο και κόσμος που δεν του αρέσει. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες».

Ας τελειώσουμε με ένα ποδοσφαιρικό λοιπόν. Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα;

«Μία από τις δύο του Μάντσεστερ. Δεν ξέρω ποια, αλλά θα πάει εκεί».


Πληροφορίες συναυλίας

Χώρος : PIRAEUS 117 ACADEMY
Πόλη : ΑΘΗΝΑ
Διεύθυνση : Πειραιώς 117
Πόρτες Ανοίγουν : 19:30
Ώρα Έναρξης : 20:55
Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 22 €
Μετά την εξάντληση τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 25 €
Τιμή Ταμείου : 28 €
Σημεία Προπώλησης :
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366
Σε όλα τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ COSMOTE