Το «Μία Πόλη Δίπλα Στη Θάλασσα» είναι είναι μια σπουδή πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις (pics & vid)

Gazzetta team
Το «Μία Πόλη Δίπλα Στη Θάλασσα» είναι είναι μια σπουδή πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις (pics & vid)
Η καλύτερη δραματική ταινία της τελευταίας διετίας κάνει πρεμιέρα αυτή την Κυριακή αποκλειστικά στην COSMOTE TV!

Το «Μία Πόλη Δίπλα Στη Θάλασσα» κατάφερε σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο να αποκτήσει τη στόφα μιας διαχρονικής ταινίας που καταγράφει ουσιαστικά μια ωδή στα ανθρώπινα διλήμματα, τις συναισθηματικές αναταράξεις και τον φόβο μπροστά στις αποφάσεις που σου αλλάζουν τη ζωή.

Η σχεδόν καθολική αποδοχή της, από κοινό και κριτικούς, ως μία από τις καλύτερες δραματικές ταινίες των τελευταίων ετών είναι πλήρως κατανοητή, καθώς, όταν παρακολουθείς την πλοκή, νιώθεις το στομάχι σου να σφίγγεται και να αναρωτιέσαι πώς θα αντιδρούσες εσύ σε μια ανάλογη περίπτωση.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Μετά τον θάνατο του αδελφού του, ένας μοναχικός άντρας (Κέισι Άφλεκ) επιστρέφει στη μικρή πόλη όπου γεννήθηκε για να αναλάβει την κηδεμονία του έφηβου ανιψιού του. Εκεί όμως, τον περιμένει το οδυνηρό παρελθόν του και δυσκολεύεται πολύ να τα καταφέρει.

Ο Κέισι Άφλεκ δίνει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του υποδυόμενος με λιτό και συγκινητικό τρόπο την εσωτερική πάλη ενός ανθρώπου που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, τη θέληση φυγής και τη θέληση να βοηθήσει.

Άξια συμπαραστάτρια και η Μισέλ Ουίλιαμς, που η ερμηνεία της συμπληρώνει ιδανικά σε συναισθηματικές εκρήξεις και μελαγχολικό λυρισμό τον Άφλεκ.

Η σκηνοθεσία του Κένεθ Λόνεργκαν καταφέρνει να αποτυπώσει με απέριττο τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος, ο οποίος βλέπει τη ζωή του να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτης παρουσιάζει μια σφιχτή και δυνατή ταινία που σε καθηλώνει.

Από τις ταινίες με τις περισσότερες διακρίσεις

Η δραματική ταινία του Κένεθ Λόνεργκαν κατάφερε να συγκινήσει και τους κριτικούς βρίσκοντας εύκολα το δρόμο της προς τις σπουδαιότερες τελετές απονομής κινηματογραφικών βραβείων. Συνολικά, προτάθηκε για 17 βραβεία και κέρδισε τα 5 από αυτά!

Στα 89α βραβεία Όσκαρ κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο στις κατηγορίες Α' Ανδρικού Ρόλου (Κέισι Άφλεκ) και Πρωτότυπου Σεναρίου, ενώ έλαβε υποψηφιότητα σε άλλες 4 κατηγορίες [Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Σκηνοθέτη, Β' Ανδρικού Ρόλου (Λούκας Χέτζις) και Β' Γυναικείου Ρόλου (Μισέλ Ουίλιαμς)].

Στις Χρυσές Σφαίρες του 2017 κέρδισε το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία, ενώ έλαβε υποψηφιότητα και σε άλλες 4 κατηγορίες (Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, Καλύτερου Σκηνοθέτη, Β' Γυναικείου Ρόλου και Πρωτότυπου Σεναρίου).

Στα BAFTA του 2017 κέρδισε στις κατηγορίες Α' Ανδρικού Ρόλου και Πρωτότυπου Σεναρίου, ενώ έλαβε άλλες 4 υποψηφιότητες (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Σκηνοθέτη, Β' Γυναικείου Ρόλου και Μοντάζ)

Πού θα τη δείτε

Το «Μία Πόλη Δίπλα Στη Θάλασσα» θα προβληθεί σε Α' Τηλεοπτική Προβολή την Κυριακή (22/10, στις 21:00) από το COSMOTE CINEMA 1HD της COSMOTE TV.