Ο «Χιονάνθρωπος» και οι ταινίες της εβδομάδας (vids)

Gazzetta team
Ο «Χιονάνθρωπος» και οι ταινίες της εβδομάδας (vids)
Iστορίες που συγκινούν και δίνουν τα δικά τους μηνύματα έρχονται στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα (12-18/10).

Ο Χιονάνθρωπος

Με αφορμή την εξαφάνιση μιας γυναίκας, το αγαπημένο κασκόλ της οποίας βρέθηκε τυλιγμένο γύρω από έναν χιονάνθρωπο, αποκαλύπτεται ένας μεγάλος αριθμός ανεξιχνίαστων υποθέσεων γυναικών που έχουν χαθεί το τελευταίο διάστημα και ο επιθεωρητής Χάρι Χόλε καλείται να ανακαλύψει τον ψυχοπαθή δολοφόνο που κρύβεται πίσω από τις εξαφανίσεις πριν χαθούν κι άλλα θύματα.

Η Άλλη Όψη της Ελπίδας

Ο Κάλεντ από τη Συρία έχει χάσει την οικογένειά του στον πόλεμο και ψάχνει την αδερφή του σε όλη την Ευρώπη. Όταν φτάνει λαθραία στη Φιλανδία βιώνει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, βρίσκει όμως δουλειά στο εστιατόριο του Βίκστρομ, ο οποίος έχει αλλάξει τελείως τη ζωή του ώστε να ακολουθήσει το όνειρό του.

Loving Vincent

Αποτελεί την πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που είναι ζωγραφισμένη εξολοκλήρου στο χέρι. Η Dorota Kobiela και ο Hugh Welchman υπογράφουν τη σκηνοθεσία και το σενάριο, ενώ την παραγωγή ανέλαβαν οι βραβευμένες με Όσκαρ εταιρίες BreakThru Films και Trademark Films. Η ταινία ζωντανεύει τους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ για να αφηγηθούν την ιδιαίτερη ιστορία του. Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι μια ελαιογραφία που ζωγραφίστηκε στο χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο στα τρία στούντιο του «Loving Vincent» στην Πολωνία και την Ελλάδα, για να πάρουν μέρος στην παραγωγή.

Η Μάχη των Φύλων

Ο συγκλονιστικός αγώνας τένις το 1973 ανάμεσα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μπίλι Τζιν Κινγκ (Έμα Στόουν) και τον πρώην Πρωταθλητή και κατά συρροή γυναικά, Μπόμπι Ριγκς (Στιβ Καρέλ) έμεινε στην ιστορία ως η Μάχη των Φύλων κι έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή, οπτικοποιημένα αθλητικά event όλων των εποχών. Ο αγώνας έπιασε τον παλμό της εποχής και πυροδότησε μία παγκόσμια συζήτηση πάνω στο θέμα της ισότητας των φύλων, προωθώντας έτσι το φεμινιστικό κίνημα.

Η Μεγάλη Υπόσχεση

Ο Mάικλ, ένας εξαίρετος σπουδαστής ιατρικής, συναντά την πανέμορφη δασκάλα χορού Άνα, στα τέλη του 1914. Η αρμένικη κληρονομιά τους θα τους φέρει κοντά, αλλά σύντομα εκείνος θα συγκρουστεί με την τωρινή αγάπη της Άνας, έναν Αμερικανό φωτοδημοσιογράφο, που είναι αποφασισμένος να εκθέσει όλη την αλήθεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει, τόσο πιο έντονα οι τρεις τους θα χρειαστεί να τιθασεύσουν τα πάθη τους, προκειμένου να σωθούν.

Under the Sun

Ντοκιμαντέρ με «απαγορευμένο» υλικό για την καθημερινή ζωή στη Βόρεια Κορέα. Η καταγραφή ενός χρόνου από τη ζωή μιας οικογένειας στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ, με φόντο την προετοιμασία της μικρής Ζιν-μι για την καταταγή της στο Κίνημα Νέων της Κορέας την ημέρα του εορτασμού μίας από τις σημαντικότερες εθνικές επετείους της χώρας.

Εκδικητής

Ένα τεταμένο θρίλερ με πρωταγωνιστή τον παγκόσμιου φήμης Τζάκι Τσαν ως έναν ταπεινό ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Chinatown του Λονδίνου. Πεισμωμένος να κυνηγήσει τους Ιρλανδούς αυτονομιστές που ευθύνονται για τον θάνατο της αγαπημένης του κόρης, θα πρέπει να ξεπεράσει τα σωματικά και ηθικά του όρια, προκειμένου να υπερνικήσει τη μυστηριώδη ξένη δύναμη (Πιρς Μπρόσναν) που στέκεται μεταξύ αυτού και της αλήθειας.

Πηγή: Reader.gr