Παρουσίαση Hellblade Senua’s Sacrifice

Gazzetta team
Παρουσίαση Hellblade Senua’s Sacrifice
Το Hellblade: Senua’s Sacrifice είναι από τις περιπτώσεις παιχνιδιών που εμφανίζονται από το πουθενά. Πρόκειται για ένα «βαρύ» παιχνίδι που απέχει αρκετά από το εύπεπτο υλικό της σημερινής βιομηχανίας.

Του Παύλου Παπαπαύλου

Ο τίτλος αφηγείται μια δραματική απώλεια της πρωταγωνίστριας Senua, ενώ κάνει και ανατομία στον κόσμο της. Η ομάδα ανάπτυξης συνεργάστηκε με ακαδημαϊκούς της ψυχιατρικής για να αποδώσει μια πάθηση του νου που κάνει την ηρωίδα να υποφέρει και να ολοκληρώσει ένα ταξίδι στις πύλες του Helheim, του Κάτω Κόσμου των Βίκινγκς, για να βρει τον αγαπημένο της, και κάπου εκεί κοντά, και τη δική της λύτρωση.

Ο κόσμος είναι γεμάτος ομίχλη, θάλασσες, γκρεμούς, τύμβους αρχαίων πολεμιστών, όλα στολισμένα με τα κλασικά φίλτρα υπερέκθεσης και κορεσμού που θα τα κάνουν να θυμίζουν ψευδαισθήσεις της πρωταγωνίστριας.

Ο παίκτης αντιλαμβάνεται από την αρχή πως δεν μπορεί να εμπιστεύεται όσα βλέπει και να δίνει σημασία στο παραμικρό. Το περιβάλλον χρήσης είναι άδειο, ενώ οι όποιες ενδείξεις-υποδείξεις εμφανίζονται στο μέσω φωνών στο μυαλό της ηρωίδας. Οι φωνές αυτές έρχονται από κάθε σημείο και προετοιμάζουν τον παίκτη για κάθε επίθεση ή κίνδυνο που παραμονεύει.

Συνολικά, το Hellblade: Senua’s Sacrifice δεν είναι ένα τυπικό game.

Είναι ένα παιχνίδι που θα βάλει τον παίκτη να σκεφτεί, να προβληματιστεί και να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός ψυχωτικού χαρακτήρα. Το level design μπορεί να μην προσφέρει το κάτι καινούριο και το back tracking να παραμένει ζήτημα, ωστόσο όλα τα παραπάνω δεν καταφέρνουν να χαλάσουν τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού. Αν θέλετε να ζήσετε κάτι πραγματικά ξεχωριστό στο PS4 σας, δώστε του την απαραίτητη προσοχή!