Μόλις άνοιξε το καλύτερο κοτοπουλάδικο της Αθήνας! (pics)

Gazzetta team
Μόλις άνοιξε το καλύτερο κοτοπουλάδικο της Αθήνας! (pics)
Στο ολοκαίνουργιο Chicken Stories στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής το θεϊκό φαγητό είναι true story.

Από τη Ραφαέλλα Ράλλη

Κάθε Σεπτέμβριο, η ίδια ιστορία.

Γυρνάς από τις διακοπές και ξεκινούν τα resolutions του φθινοπώρου. «Θα προσέχω τη διατροφή μου, θα καθιερώσω το ταπεράκι με το κολατσιό (έτοιμο από το προηγούμενο βράδυ), θα κόψω το έτοιμο φαγητό που είναι χειρότερο κι από τορπίλη στο στομάχι και φυσικά, τις εξόδους aka πειρασμούς».

Εντάξει, όλοι έχουμε δικαίωμα στην ελπίδα. Στην πρώτη εβδομάδα κιόλας, συνειδητοποιείς ότι οι παραπάνω στόχοι στην πράξη δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, ειδικά αν έχουν μαζευτεί ένα σωρό υποχρεώσεις, κατάλοιπο του καλοκαιριού.

Άρα πού καταλήγεις πάλι; Στο «θέλω κάτι γρήγορο, αλλά υγιεινό, για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Και το θέλω σήμερα».

«Δοκίμασε το Chicken Stories τώρα που άνοιξε και θα δεις», είπαν. «Δεν είναι αυτό που νομίζεις», είπαν. Σα διαφήμιση για σαμπουάν μου ακούστηκε και δεν έδωσα καμία σημασία.

Το λιγότερο αστείο, να λες πως θες να προσέξεις τη διατροφή σου και να σου προτείνουν burger και nuggets.

Περνώντας όμως από την πλατεία Αγ. Παρασκευής και επειδή όσο να πεις λατρεύω κοτόπουλο και μια περιέργεια για κάθε τι καινούργιο την έχω, μπήκα να κάνω ποδαρικό (ναι, άνοιξε Τετάρτη 13/9). Αυτή τη στιγμή γράφω χορτάτη δηλαδή.

Πρώτη εντύπωση: Χώρος, τσεκ. Σε υποδέχεται στους τοίχους το σόι του κου Φανούρη, του σταρ κόκκορα. Μοντέρνο, φιλόξενο, άνετο, πεντακάθαρο.

Δεύτερη εντύπωση: Προσωπικό, τσεκ. Χαμογελαστό, εξυπηρετικό και υπομονετικό για κάτι τύπους σαν εμένα που για να αποφασίσουν αν θέλουν burger ή wrap χρειάζεται debate τουλάχιστον.

Τρίτη εντύπωση και τελευταία: Φαγητό, τσεκ. Ετοιμάστηκε ασύλληπτα γρήγορα και ήταν πε-ντα-νό-στι-μο. Τσακίσαμε μια σαλάτα Forest Chicken, ένα Health Brown Cheese Burger, το crispy fillet "The Backyard", ένα Blockbuster Crispy wrap και (γιατί δεν έφταναν όλα τα υπόλοιπα) ένα Story Bucket για «λίγο τσιμπολόγημα μωρέ».

Δεν ξέρω αν έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μόνο φρέσκο ελληνικό κοτόπουλο, πάντως δεν έχει καμία σχέση με το κλασικό φαστφουντάδικο που αν περάσει λίγη ώρα, η φτερούγα ή το burger σπάνε ακόμη και τζάμι.

Μεταξύ μας, η ποιοτική πρώτη ύλη δεν κρύβεται. Ούτε η έλλειψή της. Όλα άλλωστε, παρασκευάζονται επί τόπου, σαν να έχετε βάλει μπρος το barbeque στο σπίτι και παράλληλα μαζεύεται η οικογένεια. Μάλλον αυτό εννοούν με το «It's a Family Affair».

Κι ύστερα βλέπεις αυτό.

«Το να τρώς καλά είναι θεϊκό». Στο Chicken Stories είναι...True story.

Chicken Stories: Ηρώων Πολυτεχνείου 8, Πλατεία Αγ. Παρασκευής. Ώρες λειτουργίας: 11:00 - 01:00

Πηγή: Reader