Ποια σειρά θα ξεκινήσεις σήμερα; (vids)

Gazzetta team
Ποια σειρά θα ξεκινήσεις σήμερα; (vids)
Οι συντάκτες του Gazzetta γράφουν για τα επεισόδια που γεμίζουν τα βράδια τους αυτή την εποχή.

Τα τελευταία χρόνια οι σειρές έχουν έρθει να πάρουν τη θέση από τις ταινίες.

Περιμένουμε πώς και πώς να βγουν καινούργιες, διαβάζουμε φανατικά για αυτές, ανυπομονούμε για το επόμενο επεισόδιο.

Και φυσικά τα διαλείμματα στο γραφείο έχουν αποκτήσει νέο θέμα συζήτησης: ποια σειρά βλέπει ο καθένας.

Συζητήσεις που μπορούν να κρατήσουν παραπάνω (ελπίζουμε να μη διαβάζει ο διευθυντής) καθώς ως γνωστόν όταν περιγράφεις σε κάποιον τη σειρά που έχεις κολλήσει, δεν σταματάς να μιλάς μέχρι να σου πει «ΟΚ με έπεισες, θα βάλω Nova».

Επιπλέον, τα βραβεία Emmy έχουν αποκτήσει στη συνείδησή μας το κύρος των Όσκαρ και πάρα πολλοί από εμάς τα βλέπουμε live (όπως θα κάνουμε και στις 17 Σεπτεμβρίου που θα τα απολαύσουμε στο FOX Life), καθώς επιθυμούμε σαν τρελοί να βραβευτούν οι αγαπημένες μας σειρές.

Και αφού μιλάμε που μιλάμε όλο για τα παραπάνω στο γραφείο, είπαμε να γράψουμε και για τις σειρές μας: για εκείνες δηλαδή τις επιλογές με τις οποίες έχουμε κολλήσει αυτό το διάστημα και είναι υποψήφιες για βραβείο.

Κάναμε την πράξη, λοιπόν και οι παρακάτω σειρές συγκεντρώνουν συνολικά 61 (!) υποψηφιότητες στα βραβεία Emmy. (Συνολικά οι σειρές της Nova συγκεντρώνουν περισσότερες από 80).

Το καλύτερο; Μέσω της υπηρεσίας Nova On Demand μπορούμε να απολαμβάνουμε πολλές από αυτές (π.χ. Westworld, Silicon Valley και Big Little Lies) όποτε και όπου θέλουμε!

Ξεκινάμε:

O Ευάγγελος Γιαννόπουλος είναι οικοδεσπότης στο «Westworld» - 22 υποψηφιότητες

Πες δυο λόγια για τη σειρά: Στο προσεχές (ζοφερό) μέλλον, ομάδα επιστημόνων δημιουργεί τεχνητούς ανθρώπους και τους βάζει να ζήσουν σε ένα τύπου θεματικό πάρκο αναψυχής με θέμα την Άγρια Δύση, το οποίο και ονομάζεται «Westworld». Τα τεχνητά όντα αυτά ονομάζονται «Οικοδεσπότες» και δεν γνωρίζουν τίποτα για την ψεύτικη ζωή τους. Το Westworld επισκέπτονται οι «Νεοφερμένοι» οι οποίοι είναι πλούσιοι πελάτες με το twist ότι είναι άτρωτοι και έτσι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στο πάρκο χωρίς να έχουν κανέναν φόβο.

Γιατί με κέρδισε: Γιατί το σενάριο βασίζεται σε μια παλαιότερη δημιουργία του μεγάλου Μάικλ Κράιτον, ενός μάστορα του science και medical fiction που μας έχει δώσει μεταξύ άλλων ταινίες όπως το Τζουράσικ Παρκ και τρομερά βιβλία όπως το «Μετά»! Δημιουργός είναι ο Τζόναθαν Νόλαν, ο μικρότερος αδερφός του Κρίστοφερ Νόλαν και επίσης πρωταγωνιστεί ο Άντονι Χόπκινς. Δεν μπορεί να μη σε εξιτάρει.

Αγαπημένη σκηνή: Δύσκολο να αποφύγεις τα spoilers καθώς υπάρχουν συνεχείς ανατροπές δεδομένων στη σειρά, οπότε θα πάμε με κάτι που δεν μας μισήσετε επειδή «σας το χαλάσαμε». Εκεί που o Άντονι Χόπκινς και ο Τζέφρι Ράιτ συζητούν για την ύπαρξη, για το είναι πραγματικότητα, αλλά και για τη συνείδηση! Μιλάμε τώρα κανένα TEDx!

Η άχρηστη πληροφορία: Ο πιλότος του «Westworld» σημείωσε την υψηλότερη τηλεθέαση πρεμιέρας για το ΗΒΟ ξεπερνώντας ακόμα και το πρώτο επεισόδιο του «True Detective»!

Πόσο χρόνο αφιερώνω: Μονορούφι και τα 10 επεισόδια του πρώτου κύκλου, δεν παίζουμε εδώ, έχουμε δουλειά να κάνουμε.

Δεν θα το έβλεπα αν: Καλοί οι Μάικλ Κράιτον, οι Κρίστοφερ Νόλαν και οι Sir Άντονι Χόπκινς, αλλά επειδή κατά βάθος είμαι ρηχός, αν δεν έπαιζε η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ ίσως το σκεφτόμουν 1 ακόμη λεπτό πριν πατήσω το play. Σόρι, αυτός είμαι.

Η Κατερίνα Καλού λέει «Big Little Lies» - 16 υποψηφιότητες

Πες δυο λόγια για τη σειρά: Αφοσιωμένες μητέρες, επιτυχημενοι σύζυγοι, αξιολάτρευτα παιδιά, όμορφα σπίτια. Στην ήσυχη παραθαλάσσια πόλη του Μοντερέι της Καλιφόρνια, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Μια ιστορία που βγάζει στην επιφάνεια φήμες, συγκρούσεις και μυστικά. Ένα σκοτεινά κωμικό δράμα που καταπιάνεται με μια υπόθεση δολοφονίας και τις αντιφάσεις που υπάρχουν πίσω από την αντίληψη της κοινωνίας για τον γάμο, τις σχέσεις, την ανατροφή των παιδιών και τη γυναικεία φιλία. Αυτή είναι με λίγα λόγια η τηλεοπτική μεταφορά του best seller της Λίαν Μοριάρτι.

Γιατί με κέρδισε: Ο τίτλος, το καστ, η πλοκή, το θέμα, η σκηνοθεσία, η τοποθεσία, η γυναικεία ταυτότητα, το σασπένς, οι χαρακτήρες, η τεχνική του flashback, η μουσική... Να γράψω κι άλλα;

Αγαπημένη σκηνή: Δεν μπορώ να διαλέξω ανάμεσα στις ερωτικές σκηνές της Νικόλ Κίντμαν, στα πλάνα που η Σέιλιν Γούντλεϊ τρέχει στην παραλία και αποκαλύπτει το παρελθόν της και στην τελευταία σκηνή του τελευταίου επεισοδίου.

Η άχρηστη πληροφορία: Η σειρά έχει γυριστεί στην California και συγκεκριμένα στις περιοχές: Monterey, Pacific Grove, Pebble Beach και Carmel Highlands.

Πόσο χρόνο αφιερώνω: Μίνι σειρά 7 επεισοδίων. Η αλήθεια είναι ότι την έχω τελειώσει γιατί μου βγήκε πιο γρήγορα από ό,τι υπολόγιζα. Δηλαδή μία που κάθεσαι και πατάς το play, μία που τη βλέπεις.

Δεν θα το έβλεπα αν: Θα το έβλεπα όπως και να είχε, αλλά αφού έμαθα ότι παίζει η Νικόλ Κίντμαν, η Ρις Γουίδερσπουν, η Λόρα Ντερν, η Σέιλιν Γούντλεϊ και η Ζόε Κράβιτζ είχα 5 λόγους παραπάνω.

Ο Κώστας Σωτηρόπουλος δουλεύει στη Silicon Valley - 10 υποψηφιότητες

Πες δύο λόγια για την σειρά: Έχετε ένα geeky φίλο που δεν ξέρετε με τι ασχολείται κι ας τον έχετε ρωτήσει δεκάδες φορές; Ε, με αυτό ακριβώς καταπιάνεται το Silicon Valley!

Πιο συγκεκριμένα ο προγραμματιστής (ναι, αυτό είναι ο φίλος σας) Ρίτσαρντ Χέντριξ βλέπει τη startup επιχείρησή του να περιέχει έναν επανασταστικό αλγόριθμο, πράγμα που τον κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή και του αλλάζει τη ζωή.

Τώρα μην κάνουμε περισσότερα spoilers, δεν υπάρχει λόγος.

Γιατί με κέρδισε: Είναι κωμωδία και είναι καλή! Είναι δύσκολος ο παραπάνω συνδυασμός. Το «Silicon Valley» όμως θα σε κάνει πέρα από το να χαμογελάσεις, να γελάσεις κανονικά! Με έξυπνο χιούμορ, με χοντροκομμένες ατάκες (μπόλικες) και όση δόση καμμενιάς (εντάξει λίγη παραπάνω) χρειάζεται. Δεν είναι για όλους, αλλά αυτοί που θα την καταλάβουν θα την εκτιμήσουν δεόντως!

Αγαπημένη σκηνή: «You' re code gay...». Ο Τι Τζέι Μίλερ «δίνει ρέστα» στο Silicon Valley αλλά ο Μάρτιν Στάρ είναι ο προσωπικός αγαπημένος. Σε όλες τις σκηνές.

Η άχρηστη πληροφορία: Ο ηθοποιός Κρίστοφερ Έβαν Ουέλς που έπαιζε τον δισεκατομμυριούχο Πίτερ Γκρέγκορι στο Silicon Valley έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2013 από καρκίνο στον πνεύμονα. Η παραγωγή αποφάσισε να μην δώσει σε άλλον τον ρόλο του, καθώς ήταν «αναντικατάστατος για τη σειρά».

Πόσο χρόνο αφιερώνω: Επεισόδια του μισαώρου. Αρκετά για να χορτάσετε! Η 4η σεζόν της σειράς τελείωσε και πάμε για την 5η, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για να μας φτάσετε.

Δεν θα το έβλεπα αν: «Θεωρώ ότι το χιούμορ δεν πρέπει να προκαλεί γιατί μπλα μπλα μπλα μπλα...».

Ο Γιάννης Κονταξής παίζει στο «The Night Of» - 10 υποψηφιότητες

Πες δυο λόγια για τη σειρά: Έπειτα από μία νύχτα πάθους με μία άγνωστη πλούσια γυναίκα, ένας Πακιστανο-αμερικανός φοιτητής ξυπνά και τη βρίσκει στο κρεβάτι του μαχαιρωμένη. Παρότι ο ίδιος δεν θυμάται τι έγινε το βράδυ, κατηγορείται για τη δολοφονία της και αναγκάζεται να ζητήσει νομική βοήθεια. Ήδη από το πρώτο επεισόδιο καταλαβαίνεις ότι κάτι σπουδαίο στήνεται εδώ, μακριά από τις συνηθισμένες συνταγές των αστυνομικών σειρών.

Γιατί με κέρδισε: Η σειρά αυτή δεν είναι μία ακόμη αστυνομική σειρά μυστηρίου. Πρόκειται για ένα ψυχογράφημα των πολιτισμικών και πολιτικών διαφορών που κινούν ολόκληρο το αστυνομικό και δικαστικό σύστημα. Μπορεί μέσα από το κάθε επεισόδιο να εξελίσσεται η αστυνομική έρευνα, να βλέπουμε πως κινούνται οι νομικές διαδικασίες, να αντιλαμβανόμαστε πως έχει στηθεί το ποινικό σύστημα, αλλά οι δημιουργοί δεν ξεχνούν να μας δείξουν την καθημερινότητα στο άγριο κολαστήριο του Rikers Island και το πως δομείται ο ρατσισμός μέσα από τα στερεότυπα. Αν σκεφτείτε όλα όσα γίνονται στις ΗΠΑ (και στα μέρη μας, φυσικά) τον τελευταίο χρόνο, θα βρείτε πολλές ομοιότητες με την πραγματικότητα.

Αγαπημένη σκηνή: Ο γράφων τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στον πρωταγωνιστή-δικηγόρο Τζον Τορτούρο. Ως εκ τούτου, το να τον βλέπω να δίνει μια ακόμη υπέροχη και σκοτεινή ερμηνεία είναι από μόνο του απολαυστικό. Σε κάθε σκηνή που εμφανίζεται.

Η άχρηστη πληροφορία: Τη σειρά σκηνοθετεί και υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ Στίβεν Ζάιλιαν. Ποιος είναι ο κύριος; Αρκεί να σας πούμε πως έχει αναμειχθεί στις ταινίες «Η Λίστα του Σίντλερ», «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης», «Το Κορίτσι με το Τατουάζ». Μάλλον, δεν ήταν και τόσο άχρηστη αυτή η πληροφορία... Αντιλαμβάνεστε το σκηνοθετικό μεγαλείο της σειράς.

Πόσο χρόνο αφιερώνω: Το «The Night Of» αποτελείται από μόλις 8 επεισόδια. Μία σεζόν όλη κι όλη.

Δεν θα το έβλεπα αν: ...πίστευα ότι η δικαιοσύνη είναι αμερόληπτη.

Ο Βασίλης Τσίγκας ζει στη «Gotham» - 3 υποψηφιότητες

Πες δύο λόγια για την σειρά: Την ιστορία την ξέρουμε, την έχουμε δει και διαβάσει αμέτρητες φορές, ποτέ όμως από την οπτική γωνία του ντεντέκτιβ Γκόρντον. Αυτός είναι, λοιπόν, ο πρωταγωνιστής και όχι ο πιτσιρικάς Μπρους Γουέιν. Τα πάντα διαδραματίζονται στην γνωστή μας Γκόθαμ και μέσα από τα μάτια του Γκόρντον βλέπουμε να εξελίσσονται όλα όσα στις ταινίες του Μπάτμαν προσπερνούνται σε 2-3 δευτερόλεπτα ως flashbacks.

Γιατί με κέρδισε: Έχει εξαιρετικά origin stories των κακών που έχουμε αγαπήσει στις ιστορίες του Μπάτμαν. Ο πιγκουΐνος, ο Riddler, ο Τζόκερ, η Poison Ivy και πολλοί άλλοι παρουσιάζονται σιγά σιγά στη σειρά ως εγκληματίες που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Γκόρντον και όχι ως οι super villains που απαιτούν την ιδιαίτερη... προσοχή του Μπάτμαν! Εξαιρετικό είναι δε το χτίσιμο της σχέσης του μικρού Μπρους με την πιτσιρίκα Σελίνα Κάιλ (Catwoman).

Αγαπημένη σκηνή: Όταν συνειδητοποιείς ότι βλέπεις να φτιάχνεται μπροστά στα μάτια σου ο Τζόκερ! Εκείνο το χαμόγελο, το παρανοϊκό βλέμμα... Απ' ό,τι φαίνεται, αυτός ο ρόλος βγάζει σε όλους τους ηθοποιούς τον... χειρότερο εαυτό τους!

Η άχρηστη πληροφορία: Ο μοναδικός ρόλος που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου για τη σειρά και δεν βασίζεται στον κόσμο της DC είναι αυτός της Φις Μούνεϊ που ενσαρκώνει η Τζέιντα Πινκέτ-Σμιθ. Θα μπορούσε και να λείπει, βέβαια...

Πόσο χρόνο αφιερώνω: Φέτος θα δούμε την τέταρτη σεζόν για να μάθουμε όλα τα στενάκια της Γκόθαμ!

Δεν θα το έβλεπα αν: Δεν μου άρεσε γενικά η ιστορία του Μπάτμαν – αν και η συγκεκριμένη σειρά είναι ξεκάθαρα περισσότερο αστυνομική, παρά υπερηρωϊκή. Επίσης, αν δεν μου άρεσε η Τζέιντα Πινκέτ-Σμιθ.