Πώς να γίνεις ειδικός στις σειρές!

Gazzetta team
Πώς να γίνεις ειδικός στις σειρές!
Από τις σωστές πηγές κριτικής, μέχρι την πιο άκυρη πληροφορία που πρέπει να γνωρίζεις, αυτός είναι ο οδηγός του Gazzetta για να είσαι ενημερωμένος πάντα και να κρέμονται όλοι στην παρέα από τα χείλη σου.

Σίγουρα έχεις βρεθεί στη θέση του Joe από τα «Φιλαράκια». Μία ή και περισσότερες φορές.

Οι φίλοι σου μιλούν για κάτι που εσύ ειλικρινά δεν έχεις την παραμικρή ιδέα και μένεις να κουνάς το κεφάλι αμήχανα. Ακολουθεί ένα inside joke για το τελευταίο επεισόδιο που όλοι έχουν παρακολουθήσει ταυτόχρονα με την Αμερική το προηγούμενο βράδυ και ενώ σκάνε στα γέλια, εσύ εξακολουθείς να κοιτάς με απορία και να χαμογελάς.

Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος σε αυτό το αστείο. Δεν χρειάζεται να έχεις Όσκαρ σκηνοθεσίας για να έχεις άποψη.

Υπάρχει τρόπος να είσαι μέσα στα πράγματα και μάλιστα να δίνεις και τις σωστές κατευθύνσεις στη συζήτηση.

Ας πάρουμε τη διαδικασία βήμα-βήμα για να φτάσεις μέσα στον επόμενο μήνα να είσαι ο νούμερο 1 ειδικός στις σειρές. Ναι, θα τα καταφέρεις και θα είσαι έτοιμος για την 69η προβολή των βραβείων Emmy που θα προβληθεί στη Nova από το κανάλι FOX Life στις 17/9.

Βήμα 1 – Το σωστό μέσο

Ας είμαστε ειλικρινείς. Τα τελευταία χρόνια οι σειρές μονοπωλούν τις συζητήσεις. Με την υπογραφή μεγάλων σκηνοθετών/ δημιουργών, αλλά και τη συμμετοχή πασίγνωστων ηθοποιών, οι σειρές είναι δικαίως πλέον οι νέες ταινίες.

Και αυτός δεν μπορεί παρά να είναι ένας σοβαρός λόγος για να επενδύσεις σε μια συνδρομητική τηλεόραση – αν δεν έχεις ήδη.

Σκέψου αυτό το καλοκαίρι να είχες και άποψη (εκτός από Game of Thrones) για σειρές που είναι υποψήφιες στα βραβεία Emmy όπως το Westworld, το Big little lies, το Silicon Valley, το Black Sails, το Divorce, το Leftovers.

Θα ήσουν πολύ μπροστά.

Να σημειωθεί βέβαια ότι μπορείς να βρεθείς μπροστά με το Nova On Demand που προβάλλει όλο τον Σεπτέμβριο τις παραπάνω σειρές.

Σκέψου αυτό το καλοκαίρι να είχες και άποψη (εκτός από Game of Thrones) για το Westworld, το Big little lies, το The Night of, το Silicon Valley, το Black Sails, το Divorce, το Blindspot και το Gotham, αλλά και για το Americans, το Homeland, το This is Us, το Modern Family και το How To Get Away With Murder.

Θα ήσουν πολύ μπροστά.

Να σημειωθεί βέβαια ότι μπορείς να βρεθείς μπροστά με το Nova On Demand που προβάλλει όλο τον Σεπτέμβριο τις παραπάνω σειρές.

Βήμα 2 – Η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως

Είδες μερικές σειρές μέσα σε έναν μήνα.

Οκ, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σε στείλουμε στα Emmy για ανταπόκριση.

Αν η μνήμη σου είναι σαν τη δική μας – πώς λέγεται αυτή η ξανθιά στο Game of Thrones με τους δράκους είπαμε; – τότε θα χρειαστείς μια επανάληψη για να μπορείς να πετάς ατάκες, να κάνεις αστεία και να αναλύεις τις σκηνές σαν να τις έχεις ζήσει.

Μπορείς σε πρώτη φάση να δεις πολλές σειρές (ή τους πιλότους), αλλά να διαλέξεις τις δύο αγαπημένες σου για να τις μάθεις απ’ έξω.

Καλό είναι να πατήσεις ξανά το play, να εστιάσεις στον αγαπημένο σου ηθοποιό, στην εξέλιξη του χαρακτήρα του και να φέρνεις τη συζήτηση εκεί ώστε να δείξεις σε όλους ότι δεν είσαι απλώς σχετικός, αλλά ειδικός.

Σε φανταζόμαστε να λες για τη μίνι σειρά των επτά επεισοδίων «Big Little Lies»:

«Η Νικόλ Κίντμαν έχει να ταυτιστεί τόσο με έναν ρόλο από το “Μάτια Ερμητικά Κλειστά”. Η αλήθεια είναι ότι τη βοηθά και η υπόθεση: η Celeste που υποδύεται αρχικά μπερδεύει το πάθος και τη σεξουαλική βία με την αγάπη για να βρει στην πορεία της σειράς το καταφύγιό της στην αγκαλιά της γυναικείας φιλίας».

Εδώ έχουμε σηκωθεί και σε χειροκροτάμε ήδη.

By the way προλαβαίνεις γιατί στο Nova On Demand μπορείς να δεις σειρές που ξεχωρίζουν στα βραβεία και ανάμεσα σε αυτές και το «Big Little Lies».

Βήμα 3 – Πόσα ξέρεις;

Καλές οι κριτικές και τα σενάρια, αλλά κάπως πρέπει να ξεχωρίσεις. Όλοι στις μέρες μας ξέρουν τα βασικά.

Τα trivia και τα νούμερα που περιγράφουν μια σειρά θα σε βοηθήσουν να κάνεις θαύματα.

Εκτός από το ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να διαβάζεις άκυρες πληροφορίες για την αγαπημένη σου σειρά, σίγουρα μπορείς να βρεις πράγματα που θα εντυπωσιάσουν και θα κάνουν τη διαφορά σε μια συζήτηση.

Έχουμε μερικά παραδείγματα παρακάτω από δυνατές σειρές, αλλά ένα google search θα βοηθήσει να μάθεις τα πάντα.

«Homeland»: Το όνομα της Carrie θα ήταν Claire. Η αλλαγή έγινε όταν η Claire Danes αποδέχτηκε τον ρόλο.

«Big Little Lies»: Αυτή είναι η πρώτη τηλεοπτική σειρά της Νικόλ Κίντμαν από το «Bangkok Hilton» (1989).

«How To Get Away With Murder»: Η αίθουσα που διδάσκει η Annalise's στον πιλότο είναι στο Ursinus College της Pennsylvania. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε αντίγραφο στο σετ για να συνεχιστούν τα γυρίσματα.

«Westworld»: Ο Jonathan Nolan ονόμασε το μέρος Sweetwater από τη φάρμα στο «Κάποτε στη Δύση» (1968), που ήταν και το αγαπημένο του γουέστερν.

Ντάξει, εκπληκτικός τουλάχιστον.

Βήμα 4 – Το βραβείο

Η τελετή βραβείων είναι SOS.

Δηλαδή, όσο και αν εσύ βλέπεις σειρές και κρίνεις με το μάτι του τηλεθεατή, η γνώμη σου πάντα θα έχει στην παρέα λιγότερη βαρύτητα από τα βραβεία Emmy.

Ετοιμάσου λοιπόν να δεις ζωντανά την τελετή των βραβείων Emmy στις 17/9 στο FOX Life στη Nova και πάρε χαρτί και μολύβι.

Μάθε απ' έξω όλες τις λεπτομέρειες όπως τις φαρμακερές ατάκες του παρουσιαστή, εστίασε στα ρούχα των πρωταγωνιστών, βγάλε τα δικά σου στατιστικά (π.χ. το Westworld έχει 22 υποψηφιότητες) και βρες και την ατάκα από τον λόγο του νικητή που σε κέρδισε.

Βήμα 5 - Συνέχισε έτσι!

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Κάνε τη λίστα σου με τις βραβευμένες και πολυσυζητημένες σειρές που θες να δεις και βάλε χρονοδιάγραμμα για να τις δεις όλες.

Διάλεξε το τρέιλερ που σου κάνει κλικ και ξεκίνα. Καλή τύχη!

Westworld

Big little lies

Silicon Valley

The Night of

Black Sails

Blindspot

Divorce

The Leftovers

Και μην ξεχνάς : Με Nova On Demand μπορείς να δεις σειρές για βραβεία όποτε εσύ θέλεις.