Οι 10 καλύτερες σκηνές της 7ης σεζόν του Game of Thrones! (pics)

Gazzetta team
Οι 10 καλύτερες σκηνές της 7ης σεζόν του Game of Thrones! (pics)
Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετήσαμε την 7η σεζόν του Game of Thrones και θυμόμαστε ποιες είναι οι σκηνές που θα μας μείνουν αξέχαστες μέχρι να ξεκινήσει η 8η.

Του Κώστα Σωτηρόπουλου

Είναι άδικο να περιμένουμε ένα χρόνο και βάλε το Game of Thrones κι αυτό να τελειώνει τόσο γρήγορα.

Την απολαύσαμε αποκλειστικά στη Nova ταυτόχρονα μάλιστα με την Αμερική! Και βέβαια, μπορούμε να ξαναδούμε το τελευταίο, επικό, επεισόδιο χωρίς καμία επιπλέον χρέωση στην υπηρεσία Nova On Demand και στο Nova GO!

Τώρα που 7η σεζόν… πάπαλα, κάνουμε μια ανασκόπηση με τις σκηνές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν για τα συναισθήματα που μας δημιούργησαν:

Episode 1

Η εκδίκηση της Άρια

Leave one wolf alive and the sheep are never safe…

Η 7η σεζόν του Game of Thrones ξεκίνησε με ένα φοβερό μακελειό δια χειρός Άρια Στάρκ. Με το πρόσωπο του Γουόλντερ Φρέι, ξεκληρίζει τον οίκο του κι εκδικείται το Red Wedding.

Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερη πρώτη σκηνή.

Episode 3

Η γνωριμία Καλίσι – Τζον Σνόου

Πέραν του προφανές, πως περιμέναμε κάτι τέτοιο από... πάντα, είναι ίσως η πιο αστεία σκηνή στην 7η σεζόν του Game of Thrones!

Όσο η Μισάντεϊ παρουσιάζει την Νταενέρις προλαβαίνεις να πάρεις δύο-τρία τηλέφωνα, να βάλεις μια μπουγάδα και να μαγειρέψεις κάτι γρήγορο. Όσο ο Ντάβος παρουσιάζει τον Τζον Σνόου προλαβαίνεις-δεν προλαβαίνεις να ανοιγοκλείσεις μια φορά τα μάτια σου.

Η Σέρσεϊ στα καλύτερά της

Όταν η Σέρσεϊ παίρνει εκδίκηση, εμείς καθόμαστε κι απολαμβάνουμε.

Έτσι έγινε με την Ελάρια Σαντ σε ένα κελί στο Κινγκς Λάντινγκ. «Μου ‘έφαγες’ την κόρη με δηλητήριο; Ας πρόσεχες. Θα κάνω το ίδιο κι ακόμα χειρότερο. Θα σε αναγκάσω να κοιτάς ενώ πεθαίνει» είναι σαν να λέει η Mad Queen.

Ανατριχιαστικό.

To «αντίο» της Ολένα

Έχουμε δει εκατοντάδες δεκάδες θανάτους στο Game of Thrones, της Ολένα Ταϊρέλ όμως θα μας μείνει όμως αξέχαστος, ακόμα κι αν ουσιαστικά δεν τον είδαμε ποτέ. Η γυναίκα αυτή είχε πάντα τον τρόπο της να κερδίζει τον σεβασμό μας και το έκανε και στο τελευταίο της «αντίο».

Κατάφερε να πληγώσει την Σέρσεϊ, κι ας ήπιε το δηλητήριο που η ίδια έστειλε. Enough said.

Episode 4

Το «ψήσιμο» του στρατού των Λάνιστερ

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ σκηνή της 7ης σεζόν. Από την στιγμή που ο Μπρον καταλαβαίνει πως δέχονται επίθεση, στο βλέμμα του Τζέιμι όταν ακούει την κραυγή του δράκου, στο «Dracarys» της Νταενέρις, στα πλάνα με τον πύρινο όλεθρο που σπέρνει ο Ντρόγκον.

Θα λέγαμε ψέματα αν δεν παραδεχόμασταν πως την έχουμε δει αμέτρητες φορές και θα ακολουθήσουν κι άλλες τόσες. Ε Π Ο Σ.

Episode 6

Η μάχη της λίμνης

Φοβερά πράγματα συνέβησαν «Beyond the Wall».

Από την πολιορκία των Expendables του Γουέστερος από τους White Walkers, μέχρι την δρακομάνα που έφτασε να κάνει save the day, αλλά έπεσε κατευθείαν στην παγίδα του Night King και του χάρισε ένα δράκο. Μια action packed σκηνή, που μας έκοψε την ανάσα και ολοκληρώθηκε ουσιαστικά με τον Βισέριον να αποκτά μπλε μάτι και να μετατρέπεται σε υπερόπλο των νεκρών.

Episode 7

Ντραγκονπιτ

Όλο το καστ του Game of Thrones μαζεύτηκε για μια και μόνο σκηνή, αλλά αυτή άξιζε και με το παραπάνω. Από την μια το Λανιστερέικο, από την άλλη το Team Καλίσι και από την Τρίτη το crew του Τζον Σνόου τα έβαλαν κάτω, μας χάρισαν «φονικά» βλέμματα, «δηλητηριώδεις» ατάκες και δεν συμφώνησαν –ουσιαστικά – σε τίποτα.

Game of Thrones λέγεται η σειρά παιδιά…

Σέρσεϊ vs Τύριον/Τζέιμι

Από τις πιο Game of Thrones σκηνές της 7ης σεζόν. Εκπληκτικές στιχομυθίες, αδρεναλίνη στο ύψος για το τι πρόκειται να δούμε, κοντινά στα γεμάτα μίσος/αγάπη/άγχος πρόσωπα των Λάνιστερ, που αναμετρώνται για μια τελευταία ίσως φορά.

Η δίκη του Μικροδάχτυλου

Γλοιώδης, σιχαμερός, ύπουλος, διπρόσωπος και άξιος «παίκτης» για το Iron Throne. Αυτός ήταν ο Μικροδάχτυλος. Εφόσον δεν κέρδιζε, θα έχανε με κάποιο τρόπο και οι Σταρκ μετά την επανένωσή τους φρόντισαν γι’ αυτό.

Σε μια ανατροπή, που μας συνηθίζει το Game of Thrones, βλέπουμε να «πληρώνει» για όλα τα αμαρτήματά του.

Η πτώση του Τείχους

Προστατεύει τους ανθρώπους εδώ και αιώνες, έχει ύψος πάνω από 200 μέτρα και εκτίνεται για σχεδόν 500 χιλιόμετρα. Ααα είναι και μαγικό. Όλα τα παραπάνω βέβαια μικρή σημασία είχαν για τον δράκο του Night King, που τον γκρέμισε με την μια κι άρχισε την επέκταση του στρατού του. Ουάου.

Δεν χώρεσαν: Η συνομιλία Ολένα-Καλίσι, η νύχτα πάθους Γκριζοσκώληλα-Μισάντεϊ, ο Σαμ να γιατρεύει τον Τζόρα, η ναυμαχία των Γκρεϊτζόι, ο Τζον Σνόου να γίνεται φίλος με τον Ντρόγκον και η αποκάλυψη πως ο Τζον Σνόου λέγεται Έγκον Ταργκάρυεν ενώ βλέπουν ταινία με την Νταενέρις Ταργκάρυεν.

Υ.Γ. Και μην ξεχνάτε, η Nova μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε ξανά το τελευταίο επεισόδιο όσες φορές θέλουμε χωρίς καμία επιπλέον χρέωση στην υπηρεσία Nova On Demand και στο Nova GO!