Game of Thrones S07E05: Η μεγαλύτερη αποκάλυψη στην ιστορία της σειράς! (pics)

Βασίλης Τσίγκας
Game of Thrones S07E05: Η μεγαλύτερη αποκάλυψη στην ιστορία της σειράς! (pics)
SPOILER ALERT: Έξι σεζόν μετά, επιτέλους μάθαμε, έστω και ανεπίσημα, πόσο σημαντικός είναι ο Τζον ο Σνόου!

Από τον Βασίλη Τσίγκα

SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT!

Θα ξεκινήσουμε με την αποκάλυψη και όχι με τη σειρά που είδαμε τα όσα είδαμε στο πέμπτο επεισόδιο της έκτης σεζόν του Game of Thrones! Κι αυτό γιατί είναι πράγματι τιτανοτεράστιων διαστάσεων και ουσιαστικά αλλάζει όλα όσα ξέραμε για το ποιος πρέπει να ανέβει σ’ αυτόν τον ρημαδιασμένο θρόνο!

Κάπου προς το τέλος του επεισοδίου, λοιπόν, σε μια ανύποπτη στιγμή, ο Σαμ και η Γκίλι κάνουν κάτι αγγαρείες στο Ολντάουν και διαβάζοντας κάτι αρχαίους πάπυρους, η Γκίλι μας αποκαλύπτει ότι ο Ρέγκαρ ο Ταργκάριεν είχε χωρίσει με την σύζυγό του και είχε ξαναπαντρευτεί την Λιάνα την Σταρκ! Αυτό σημαίνει ότι ο Τζον ο Σνόου είναι ο επίσημος γιος του πρίγκιπα του θρόνου, άρα και ο legit διάδοχος του θρόνου, αντί για την Νταϊνέρις!!!

‘Ολο αυτό βέβαια πέρασε τελείως στο ντούκου, γιατί ο Σαμ ήταν φρικαρισμένος με το ότι δεν του δίνει κανένας σημασία εκεί πέρα και αποφασίζει τελικά να πάρει τα μπογαλάκια του, τη Γκίλι, τον Σαμ Jr και κάποια βιβλία και να φύγει από το Ολντάουν!

Το όλο είμαι-Ταργκάριεν-και-δεν-το-ξέρω θέμα με τον Σνόου ψιλοεπιβεβαιώθηκε και νωρίτερα βέβαια, όταν η Νταϊνέρις επέστρεψε στο Ντραγκονστόουν, όπου την περίμενε ο King in the North. Εκεί, η Ντάνι προσγείωσε τον Ντρόγκον μπροστά στον Σνόου κι ενώ περίμενε να το παίξει μεγάλη καγκουροδρακομάνα, ο Ντρόγκον μόνο στην πλάτη του δεν γύρισε για να του χαϊδέψει την κοιλίτσα ο Σνόου!

Υποτίθεται εδώ ότι ο δράκος αναγνώρισε ότι και ο Σνόου είναι Ταργκάριεν (ότι ρέει μέσα του αίμα δράκου ντε), με την Νταϊνέρις να είναι καβάλα στον δράκο και να μην πιστεύει τα μάτια της! Ήταν πράγματι πολύ όμορφη σκηνή και για μία ακόμη φορά πρέπει να πούμε ότι τα γραφικά στο Game of Thrones έχουν ξεφύγει τελείως και πάρα πολύ άνετα συναγωνίζονται κινηματογραφικές παραγωγές υψίστου επιπέδου!

Αχ Ντάνι, θα τρελαθώ Ντάνι!
Ας πάμε, όμως, σιγά σιγά στα του επεισοδίου, το οποίο ξεκίνησε ακριβώς εκεί που μας άφησε το προηγούμενο: με το μακροβούτι του Τζέιμι, μετά την πλήρως αποτυχημένη προσπάθεια να σκοτώσει την Νταϊνέρις, μπροστά στον Ντρόγκον. Προσπερνώντας το γεγονός ότι ο Μπρον με τον Τζέιμι πρέπει να έκαναν, φορώντας πανοπλίες, μακροβούτι 2 χιλιομέτρων για να αποφύγουν την Νταϊνέρις, ο Μπρον κάνει στον Τζέιμι την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: «Καλά αγόρι μου, είσαι ηλίθιος;», με τον Τζέιμι να συνειδητοποιεί ότι πρέπει να προειδοποιήσει την Σέρσεϊ.

Στο καμμένο μέτωπο, η Νταϊνέρις (ο Ντρόγκον εν τω μεταξύ φαίνεται ότι είναι μια χαρά, παρά το ακόντιο που έφαγε) έχει μαζέψει όλους όσους επιβίωσαν και προφανώς τους ζητά να πέσουν στα γόνατα για να μην τους κάψει. Οι δύο Τάρλυ δεν… πολυψήνονται (ταντάαα), ο Τίριον παρακαλάει την δρακομάνα να μην τους κάνει BBQ, όμως αυτή δεν ακούει κουβέντα και πετάει ένα ακόμα Ντρακάρυς για να γουστάρουμε!

Σε συνέχεια αυτής της σκηνής, ο Τίριον είναι στην αίθουσα του θρόνου στο Ντραγκονστόουν μαζί με τον Βάρις (πλέον έχουμε χάσει τελείως τις έννοιες του χωροχρόνου και των αποστάσεων στη σειρά) και συζητούν-προβληματίζονται ότι η Ντάνι μπορεί και να το χάνει λίγο.

Έ-Έ-Έρχονται!
Στο Γουίντερφελ, ο Μπραν μέσω κορακίων, ταξιδεύει πέρα από το τείχος και βλέπει ένα ατελείωτο στρατό από ζόμπια να κατευθύνεται προς το ανατολικό παρατήριο. Άμεσα στέλνει κοράκια παντού για να ενημερώσει.

Στο μέτωπο Άρια-Σάνσα-Μικροδάχτυλος, η Άρια παρακολουθεί τον Μπέιλις παντού στο κάστρο, αυτός προφανώς το έχει καταλάβει και στην κύρια σκηνή, κρύβει ένα γράμμα στο στρώμα του κρεβατιού του, η Άρια το βρίσκει, το διαβάζει, το παίρνει μαζί της και ο Μικροδάχτυλος μόνο που δεν κάνει κωλοτούμπες, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός του.

Το γράμμα είναι της Σάνσα και μάλλον το είχε στείλει ενώ ήταν υπό της ομηρία της Σέρσεϊ προς τον Ρομπ. Τώρα, γιατί ο Μπέιλις το έκρυψε και τί ακριβώς θα γίνει εκεί πέρα, θα το δούμε στην πορεία. Πάντως, η δυναμική είναι περίεργη στο Γουίντερφελ, γιατί οι άρχοντες του Βορρά τα έχουν πάρει λίγο με τον Σνόου που σηκώθηκε κι έφυγε και η Σάνσα δεν σκοτώνεται να τον υπερασπιστεί, όπως της τόνισε και η Άρια.

Το πιο κουλό σχέδιο
Πάμε πάλι Ντραγκονστόουν, όπου έφτασε τα νέα από Μπραν. Ο Σνόου αποφασίζει ότι θα φύγει και μέσα στην κουβέντα, αποφασίζουν όλοι να βάλουν κάτω ένα σχέδιο, πιο ηλίθιο και από ηλίθιο. Προσέξτε: ο Σνόου θα πάει με τον Τζόρα Μόρμοντ (α ναι, αυτός επέστρεψε όλο χαρά στην υπηρεσία της Ντάνι) πέρα από το τείχος για να πιάσουν έναν White Walker, ούτως ώστε να τον πάνε στην Σέρσεϊ, για να πιστέψει αυτή ότι υπάρχουν ζόμπια, ώστε να συνθηκολογήσει με την Νταϊνέρις, ώστε να ενώσουν τους στρατούς τους εναντίον του Night King!

Μιλάμε, πιο σχέδιο από τα Lidl, δεν μπορούσαν να σκεφτούν, αλλά φαίνεται ότι θα το ακολουθήσουν! Φοβερά πράγματα…

Μωρό μου, περιμένω παιδί!
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, ο Τίριον έφυγε με τον Κρεμμυδοιππότη προς Κινγκς Λάντινγκ, για να συναντήσει τον Τζέιμι, ώστε να του πει το σχέδιο, για να έχουν μία πιθανότητα να συναντήσουν την Σέρσεϊ, αν κι εφόσον πιάσουν ένα White Walker. Με τη βοήθεια του Μπρον, γίνεται η συνάντηση στα δρακομπουντρούμια του Κινγκς Λάντινγκ, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Στο μεταξύ, ο Ντάβος κόβει βόλτες στο Κινγκς Λάντινγκ και ανακαλύπτει τον Τζέντρι (βρε καλώς τον), ο οποίος είναι πιο έτοιμος να πολεμήσει ζόμπια και από τον τύπο στο Last of Us! Ο Τζέντρι, αντί για σπαθί, έχει ένα υπερζόρικο σφυράκι, το οποίο και κουβάλησε μαζί του, φεύγοντας με τον Τίριον και τον Ντάβος!

Ο Τζέιμι, αφού άκουσε τον Τίριον, πήγε προς Σέρσεϊ μεριά για να της πει τα νέα, αυτή τα ήξερε πάνω κάτω και του πετάει κι ένα «είμαι έγκυος», το οποίο αν θέλουμε πιστεύουμε, αλλά αρκεί για να κάνει πουρέ τον εγκέφαλο του Τζέιμι.

Το Suicide Squad του Γουέστερος!
Το επεισόδιο τελείωσε με το ανατολικό παρατήριο, στο οποίο έφτασε ο Τζον ο Σνόου, με τον Τζέντρι, τον Τζόρα Μόρμοντ και τον Ντάβος. Εκεί βρήκε τον Τόρμουντ, αλλά και όλο το παρεάκι της Αδελφότητας χωρίς Banners με τον Hound!

Μιλάμε για ένα τρελό παρεάκι ανθρώπων, που δεν χωνεύει ο ένας τον άλλον, αλλά όλοι έχουν ένα κοινό σκοπό: να παλέψουν τους White Walkers! Πολύ εύκολα έβλεπα ολόκληρο επεισόδιο με αυτούς τους τύπους να περπατάνε μέσα στα χιόνια και να τη λένε ο ένας στον άλλον!

Για όλες τις εξελίξεις μείνετε στη Nova που φέρνει τα επεισόδια της 7ης σεζόν στην οθόνη μας ταυτόχρονα με την Αμερική.

Όσοι επιθυμείτε, κάντε και μια επανάληψη στους προηγούμενους κύκλους χωρίς επιπλέον χρέωση με τη βοήθεια της υπηρεσίας Nova On Demand και του Nova GO.