Παρουσίαση: Splatoon 2

Gazzetta team
Παρουσίαση: Splatoon 2
Η Nintendo κατηγορήθηκε ιδιαίτερα για τα παιχνίδια που δεν κυκλοφόρησε στο Wii U ή για την απουσία κάποιων ειδών και έτσι δημιούργησε τη σειρά Splatoon.

Του Παύλου Παπαπαύλου

Το δεύτερο game για το εν λόγω franchise κυκλοφορεί εδώ και μερικές εβδομάδες για το Nintendo Switch και έτσι οι gamers έχουν στη διάθεσή τους μια παραγωγή που μπορεί να τους διασκεδάσει στο έπακρο.

Το game είναι κυρίως online και κρύβει -όπως αναμενόταν για παραγωγή της Nintendo- μεγάλο βάθος και ένα σετ μηχανισμών που εξελίσσεται όσο περνάει η ώρα. Οι αναμετρήσεις είναι έντονες, διασκεδαστικές και ιδιόμορφες και ο παίκτης μπορεί να παίξει χαλαρά αν το επιθυμεί, μπορεί να καταστρώσει σχέδια συνεργασίας, μπορεί να προσεγγίσει τον τίτλο όπως θέλει.

Το Splatoon 2 προσπαθεί και καταφέρνει να εκμεταλλευτεί τη φιλοσοφία του offline multiplayer που τροφοδοτεί η φύση του Switch, προσφέρονται offline multiplayer modes καθώς και ένα ολοκαίνουριο co-op mode, το Salmon Run, το οποίο είναι διαθέσιμο τόσο online όσο και offline.

Φυσικά δεν μιλάμε για κάποιου είδους campaign, αλλά για ένα mode με waves εχθρών που προσπαθούν οι παίκτες να εξοντώσουν μέσα από τη μεταξύ τους συνεργασία. Σε αυτές τις αναμετρήσεις κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα διάφορα mini-bosses που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια κάθε wave και τα οποία απαιτούν διαφορετική προσέγγιση για την εξόντωσή τους.

Από την άλλη, υπάρχει το Hero mode, ένα καθαρόαιμο single-player campaign το οποίο επιστρέφει από τον πρώτο τίτλο σαφώς βελτιωμένο. Είναι περισσότερο προσεγμένο από όσο θα περίμενε κανείς και ξεκινάει με αναμενόμενο τρόπο.

Οι πρώτες πίστες δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα εντυπωσιακό tutorial για το online mode, με τους παίκτες να μαθαίνουν βασικές κινήσεις και να εξοικειώνονται με τα όπλα του τίτλου. Σιγά σιγά όμως, το Hero mode εξελίσσεται σε ένα περίεργο platformer το οποίο αξιοποιεί τους βασικούς μηχανισμούς του τίτλου με τελείως διαφορετικό τρόπο. Αν και η διάρκειά του δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, τόσο η πρόκληση όσο και οι ιδέες χρήσης των μηχανισμών ικανοποιούν και με το παραπάνω, μετατρέποντας το όλο mode σε ισότιμο μέλος του συνόλου και όχι σε φτωχό συγγενή.

Συνολικά, το Splatoon 2 καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Αφήνει πίσω του διάφορα παράδοξα που είχαμε δει στο πρώτο game και εξελίσσεται για να εκμεταλλευτεί τα δεδομένα της νέας κονσόλας της ιαπωνικής εταιρείας. Σίγουρα θα θέλαμε να αλλάξουν αρκετά πράγματα, ειδικά στην προσέγγιση του offline multiplayer, όμως ακόμα και έτσι ο τίτλος αποτελεί μια αξιόλογη online επιλογή.