Τι γίνεται το καλοκαίρι στο Gigi; (pics)

Gazzetta team
Τι γίνεται το καλοκαίρι στο Gigi; (pics)
Burger, πίτσα και φανταστικά γλυκά. Βρήκαμε την αυλή που αξίζει να κατασκηνώσεις και φέτος τον Αύγουστο.

Είναι Αύγουστος και έχεις μείνει στην Αθήνα.

Έχουμε τη λύση για να μην αισθάνεσαι ότι περνάς τις καλύτερες μέρες του καλοκαιριού στην πόλη με κακή διάθεση.

Υπάρχει ένα μέρος που εδώ και χρόνια έχει την απαραίτητη δροσιά, ακούει στο όνομα Gigi και βρίσκεται – πού αλλού – στη Δροσιά (see what I did here?).

Πέρα από το κακό χιούμορ της συντακτικής ομάδας του Gazzetta πάντως, να πούμε τα πράγματα όπως έχουν.

Αν προλάβεις ένα τραπέζι στην αυλή του Gigi μετά το απογευματάκι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις τα απαραίτητα για να περάσεις τέλεια: δυνατά burgers, γευστική πίτσα και ελληνική μπίρα σε μια γειτονιά που θυμίζει περισσότερο εξοχή παρά πρωτεύουσα.

Με industrial ύφος στη διακόσμηση και το απαραίτητο χρώμα εκεί που πρέπει, αυτό το μέρος σε πείθει να το κάνεις στέκι με το «καλησπέρα».

Πιάνεις θέση, παρατηρείς τα λαμπάκια που κρέμονται από πάνω σου και φτιάχνουν ακόμη περισσότερο το σκηνικό και ξεκινάς την παραγγελία.

Εδώ είσαι ελεύθερος να παίξεις την μπάλα που θέλεις.

Ξεκινάς με ορεκτικά: Από τις φανταστικές πατάτες με τη φλούδα και τα onion rings μέχρι τις πεντανόστιμες τραγανές κροκέτες με τσένταρ και jalapeños και τα πιροσκάκια, δεν μπορεί να βρεις αυτό που ψάχνεις στον κατάλογο.

Συνεχίζεις με σαλάτα -προτείνουμε τη Summer με τη baby ρόκα, τη βαλεριάνα και φρέσκο μάνγκο για ευνόητους λόγους- και καταλήγεις στο ψητό.

Όχι απαραίτητα στο ψητό δηλαδή, αλλά στο μεγάλο δίλημμα: πίτσα ή μπέργκερ;

Αν πας με την πρώτη επιλογή, θα καταλήξεις στη Gigi με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, λάδι τρούφας, προσούτο και ντοματίνια, ενώ αν θες να παίξεις πιο ήρεμα θα πας στην ιταλική με το προσούτο και στην ελληνική.

Αν από την άλλη πας στο στρατόπεδο με τα burgers, τότε δεν θα φύγεις από εδώ αν δεν δοκιμάσεις το Bull’s eye με το μοσχαρίσιο μπιφτέκι και το chorizo, το Truffle burger με το ragout μαύρης τρούφας και φυσικά το Closed που κλείνει το μπιφτέκι σε χειροποίητη ζύμη.

Για τους πιο αναποφάσιστους υπάρχει και η επιλογή της πίτσας που ακούει στο όνομα burger και έχει πάνω ψιλοκομμένο burger και bacon, ενώ στο κρέας οι προτάσεις είναι: Sirloin Flap (black angus steak με αρωματισμένο ελαιόλαδο και chutney ντοματίνια), Rib Eye καιT-Bone.

Στο τέλος θα δοκιμάσεις και ένα παγωτό (έρχεται από το Mucca) και θα φύγεις για το ξενοδοχείο ήρεμος. Ε, συγγνώμη, για το σπίτι εννοούμε.

Ανοιχτά: Δευτέρα-Πέμπτη: 17.00-00.30, Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή: 12-01.00. Στην περιοχή λειτουργεί και υπηρεσία delivery.

Gigi Burger & Pizza: Στρατηγού Πετρίτη 1, τηλ. 210 8133 326.