Game of Thrones S07E02: Πειρατές του Ουέστερος (pics)

Gazzetta team
Game of Thrones S07E02: Πειρατές του Ουέστερος (pics)
SPOILER ALERT! Γεμάτο δράση το Episode 2 της 7ης σεζόν του Game of Thrones κι εδώ είμαστε πάλι να το σχολιάσουμε.

Από τον Κώστα Σωτηρόπουλο

SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT!

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών, «ζέσταμα» για συνάντηση Καλίσι-Σνόου, κάτι σαν σεξ από Άσπιλο και Μισάντεϊ, Σέρσεϊ για όλες τις δουλειές, Σαμ για τις σιχαμερές δουλειές και μπόλικο… από Πειρατές του Ουέστερος είχε αυτό το επεισόδιο του Game of Thrones.

Πάμε να τα δούμε όλα πιο αναλυτικά:

«You’re a dragon. Be a dragon…»

Το επεισόδιο ξεκινά με την Καλίσι να ζητά την πλήρη υποταγή του Βάρυς τον οποίον δεν εμπιστεύεται. Αυτά παθαίνει κανείς όταν κάνει πολύ παρέα με τον Μικροδάχτυλο. Τελικά ο Βάρυς την πείθει για τις προθέσεις του και τότε κάνει την εμφάνισή της η Μελισάνδρη, που μας προετοιμάζει για την συνάντηση που περιμέναμε από τότε που ήταν κατακαλόκαιρο στο Ουέστερος.

Η Καλίσι θα συναντήσει τον Τζον Σνόου!

Στην συνέχεια βλέπουμε όλο το crew να σχεδιάζει το πλάνο μάχης για να πάρουν το Κινγκς Λάντινγκ. Ο καθένας λέει τα δικά του, αλλά φυσικά την απόφαση παίρνει ̶η̶ ̶Ν̶τ̶α̶ε̶ν̶έ̶ρ̶ι̶ς̶ ο Τίριον. Όπως θα δούμε στην συνέχεια δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή...

Γι' αυτό μας προετοιμάζει η σοφή γιαγιά Ολένα, που συμβουλεύει τους Μητέρα των Δράκων να μην ακούει κανέναν παρά μόνο το δρακοένστικό της.

Να θέλεις, να θέλει και να μην μπορείς

Ααα ρε δόλιε Άσπιλε τι σου έμελλε να πάθεις. Ο Γκριζοσκώληκας ρίχνει την Mισάντεϊ στο κρεβάτι, αλλά έλα που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα σε όλο αυτό...

Κάπως τα βόλεψαν τελικά.

Η Σέρσεϊ έχει λύση ΚΑΙ για τους δράκους

Μεταξύ μας της αξίζει ο Iron Throne. Βλέπει πάντα μπροστά και κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει εκεί. Μερικές φορές ξεφεύγει, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.

Αφού ζητήσει λοιπόν την βοήθεια μερικών αρχόντων της περιφέρειας του Κινγκς Λάντινγκ, ανάμεσά τους και του πατέρα του Σαμ, μας δείχνει τι σχεδιάζει για να εξοντώσει τους δράκους ο ψυχάκιας που έχει για μέιστερ.

Well played.

Η «αποτρίχωση» του Σερ Τζόρα

Τι άλλο να κάνει αυτός ο άνθρωπος για την Καλίσι;

Ο Σερ Τζόρα με την βοήθεια του ασυμβίβαστου Σαμ, που αγνοεί ό,τι και να του πουν στο Σίταντελ, προσπαθεί να απαλλαγεί από το δέρμα του, που το σκοτώνει αργά και σταθερά.

Η πιο αηδιαστική «αποτρίχωση» που έχουμε δει ποτέ μας, που γίνεται ακόμα χειρότερη όταν συνδέεται με την επόμενη σκηνή και πιο συγκεκριμένα με μια σουπίτσα.

Arya is going home!

Κι εκεί που κάθεται, απολαμβάνει την πίτα της και σχεδιάζει την δολοφονία της Σέρσεϊ…

(παρένθεση γι’ αυτή την ατακάρα)

… μαθαίνει από τον Hot Pie (που την λιγουρεύεται παρεπιπτόντως) πως ο Τζον Σνόου έχει γίνει ο Βασιλιάς του Βορρά! Όπως όλα δείχνουν η Άρια επιστρέφει σπίτι.

Στη διαδρομή προς το Γουίντερφελ, πέφτει πάνω σε μια αγέλη λύκων της οποίας ηγείται η Ναϊμίρια. «That’s not you» θα της πει, όπως είχε πει η ίδια στην 1η σεζόν στον Νεντ «that’s not me».

Αγύριστο κεφάλι σαν την Άρια η Ναϊμίρια, της κάνει νάζια πιθανότατα που την παράτησε πριν τέσσερις σεζόν. Λογικά στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει οριστική επανένωση.

Τζον Σνόου κατέβα για δήμαρχος

Μακράν ο πιο popular χαρακτήρας των 7 Βασιλείων ο Τζον Σνόου, δεν προλαβαίνει τα κοράκια, που φέρνουν το ένα μήνυμα μετά το άλλο. Τελευταίο αυτό του κολλητού Σαμ, που του αποκαλύπτει πόσο δρακόγυαλο υπάρχει στο Ντράγκονστοουν.

Ο Βασιλιάς του Βορρά αλλάζει αμέσως άποψη και παρά τις αντιδράσεις των άλλων αρχόντων, αποφασίζει να πάει να βρει την Καλίσι. Η Σάνσα έχει τις περισσότερες αντιρρήσεις, μέχρι που μαθαίνει βέβαια πως μπορεί να το παίξει Βασίλισσα για λίγα επεισόδια.

Και θα το κάνει παρέα με τον Μικροδάχτυλο...

Μιας και λέμε για Μικροδάχτυλο, να σημειώσουμε τα τρομερά κοινά της σκηνής που ο Τζον τον πιάνει από το λαιμό, πράγμα που είχε κάνει στην 1η σεζόν και ο Νεντ!

Μια φορά Ρικ, για πάντα Ρικ

Ο στόλος της Γιάρα και του Θιον Γκρεϊτζόι λοιπόν σαλπάρει για το Κινγκλς Λαντινγκ μαζί με την Eλάρια και τις κόρες της.

Έλα όμως που ο Έουρον τους κάνει ντου, διαλύει τον στόλο της, σκοτώνει δύο από τις κόρες της Ελάρα, παίρνει την ίδια και την Τυέν για «δώρα» στην Σέρσεϊ, κόβει τις γλώσσες του πληρώματος(i need silence...) και τελικά πιάνει την Γιάρα.

Βλέποντας όλα τα παραπάνω ο Θίον μετατρέπεται ξανά σε Ρικ και πηδάει από το καράβι. Ο Ράμσεϊ πέθανε οι ιδέες του ζουν ακόμα!

Και κάπως έτσι, η Καλίσι χάνει ένα τεράστιο μέρος του στρατού της, που έκανε 7 σεζόν για να αποκτήσει, μέσα σε μόλις ένα επεισόδιο!

Τα επόμενα επεισόδια έρχονται κάθε Κυριακή στη NOVA ταυτόχρονα με την Αμερική.

Να σας θυμίσουμε επίσης ότι μπορείτε να δείτε όλους τους προηγούμενους κύκλους χωρίς καμία επιπλέον χρέωση στην υπηρεσία Nova On Demand και στο Nova GO!