Game of Thrones: Οι 5 επικρατέστερες θεωρίες «συνωμοσίας» για την 7η σεζόν (pics & vids)

Γιάννης Κονταξής
Game of Thrones: Οι 5 επικρατέστερες θεωρίες «συνωμοσίας» για την 7η σεζόν (pics & vids)
Τζον Σνόου και Ντενέρις. Τζέιμι, Σέρσεϊ και Τίριον Λάνιστερ. Σαμ Τάρλι. Ο Τζον Μόρμοντ και η οστρακιά. Το Gazzetta παρουσιάζει όλα όσα (μάλλον) θα δούμε στην 7η σεζόν.

Από τον Γιάννη Κονταξή

Το Game of Thrones βρίσκεται ήδη στην 7η σεζόν του. Tα πρώτα επεισόδια, που προβάλλονται αποκλειστικά στη NOVA ταυτόχρονα με την Αμερική, κατάφεραν να πιάσουν δυσθεώρητες κορυφές τηλεθέασης και να κάνουν εκατομμύρια κόσμου να παραληρεί με την τεχνική αρτιότητα και την αγωνιώδη πλοκή.

Tο διαδίκτυο δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο από τη σειρά φαινόμενο, που έχει αλλάξει για τα καλά τον τρόπο που «κινείται» ο κόσμος και έχει ήδη κατακλυστεί από διάφορα σενάρια σχετικά με το τι θα δούμε στη συνέχεια.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να μελετήσουμε και να σας παρουσιάσουμε τις 5 πιο ενδιαφέρουσες θεωρίες «συνωμοσίας» που συζητούν όλοι οι fans της σειράς.

5. Ο Σαμ Τάρλι έχει τη λύση για όλα τα προβλήματα

Η στιγμή που ο Σαμ σκοτώνει με το Ντράγκονγκλας έναν Λευκό Οδοιπόρο, θέλοντας να προστατέψει την αγαπημένη του Γκίλι και το παιδί της, είναι ίσως η πιο ηρωική σκηνή όλης της σειράς. Και είναι ηρωική ακριβώς επειδή πραγματώνεται από τον μεγαλύτερο αντι-ήρωα και των 7 σεζόν.

Παράλληλα, αυτή η σκηνή αποτελεί και μια μικρή προοικονομία για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Σαμ και πόσο σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει στη συνέχεια. Εφόσον κατάφερε να «απογαλακτιστεί» από την προστασία του Τζον Σνόου και να κυνηγήσει το όνειρό του να γίνει ένας Μέιστερ, ο Σαμ απολαμβάνει πλέον της εκτίμησης όλων.

Γνωρίζει πώς θεραπεύεις κάποιον που έχει προσβληθεί από οστρακιά, ξέρει τι χρειάζεται για να σκοτώσεις έναν Λευκό Οδοιπόρο, απορροφά συνεχώς γνώσεις για τον κόσμο και όλοι οι οπαδοί της σειράς είναι σίγουροι ότι θα είναι αυτός που θα δώσει τη λύση για την κατασκευή του σπαθιού από βαλεριανό ατσάλι και άρα για τη νίκη των ανθρώπων επί των νεκρών.

4. Η οστρακιά θα χρησιμοποιηθεί ως βιολογικό όπλο

Η πρεμιέρα της 7ης σεζόν μας καλωσόρισε με το χέρι του Τζόρα Μόρμοντ γεμάτο οστρακιά. Όπως ήδη ξέρουμε από την 6η σεζόν, η Ντενέρις τον διέταξε να βρει την γιατρειά για αυτή την ασθένεια και έπειτα να γυρίσει πίσω. Ο Τζόρα έφτασε στην Όλνταουν προκαλώντας μεν φρίκη με την προχωρημένη σήψη του σώματος του, αλλά και ένα πλήθος σεναρίων σχετικά με τη χρησιμότητα αυτής της θανατηφόρας ασθένειας.

Οι θεωρίες για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία μεταδιδόμενη ασθένεια ως αποτελεσματικό όπλο έχουν πληθύνει μεταξύ των οπαδών της σειράς, οι οποίοι θεωρούν πως η οστρακιά θα είναι ίσως η λύση που ψάχνει η Ντενέρις για να επιβληθεί και να κατακτήσει το Γουέστερος.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως η οστρακιά μετατρέπει τους ανθρώπους σε «πέτρα» και έτσι η Ντενέρις μάλλον θα τη χρησιμοποιήσει ως απειλή για να μολύνει το βασίλειο της Σέρσεϊ και να την οδηγήσει σε συνθηκολόγηση και αναίμακτη παράδοση. Άλλα, πιο προχωρημένα σενάρια κάνουν λόγο για εσκεμμένη εξάπλωση της ασθένειας, ώστε οι άνθρωποι «πέτρες» να πολεμήσουν κατά των Λευκών Οδοιπόρων. Αυτή θα ήταν μια μάχη που σίγουρα θα θέλαμε να δούμε.

3. Ο Τίριον Λάνιστερ είναι ένας Ταργκάριεν

Και εκεί που περιμέναμε πως ο Τίριον θα καιγόταν ζωντανός, όταν απελευθέρωσε τους δράκους, αυτός επέζησε. Και αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσουν μια ολόκληρη παραφιλολογία σχετικά με την καταγωγή του, καθώς δεν είναι δυνατόν οι δράκοι να συμπεριφέρθηκαν τόσο φιλικά σε κάποιον άλλον εκτός από την Ντενέρις Ταργκάριεν, τη «Μητέρα των Δράκων».

Έτσι σιγά σιγά, οι θιασώτες του πολύπλευρου σύμπαντος του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν άρχισαν να αναλύουν τα σημάδια από τα βιβλία. Συγκεκριμένα, ο συγγραφέας αφήνει να εννοηθεί πως ο Βασιλιάς Έρις Ταργκάριεν ή αλλιώς «Ο Τρελός Βασιλιάς» είχε σχέση με την Τζοάνα Λάνιστερ, σύζυγο του Τάιγουν Λάνιστερ και μητέρα του Τίριον.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Τίριον ενδεχομένως να είναι γιος του Έρις και για αυτό ο Τάιγουιν να τον μισεί τόσο πολύ, να τον προσβάλει συχνά και να τον θεωρεί το μίασμα της οικογένειας. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αυτό, αλλά για θυμηθείτε τη σκηνή που ο Τίριον σκοτώνει τον Τάιγουιν αμέσως μόλις αυτός του λέει «δεν είσαι γιος μου»...

2. Ο Τζέιμι Λάνιστερ θα σκοτώσει τη Σέρσεϊ Λάνιστερ

Στο εναρκτήριο επεισόδιο της 5ης σεζόν, μεταφερόμαστε πίσω στο χρόνο, όταν η μικρή Σέρσεϊ συνάντησε τη μάγισσα Μάγκι και απαίτησε να μάθει το μέλλον της. Η Μάγκι, αφού δοκίμασε το αίμα της Σέρσεϊ, της είπε ότι θα κάνει τρία παιδιά και θα πεθάνουν και τα τρία. Η προφητεία αυτή έχει εκπληρωθεί: Τζόφρι, Μιρσέλα και Τόμεν είναι ήδη νεκροί.

Ωστόσο, υπάρχει και μία ακόμη προφητεία που αναφέρεται στο βιβλίο και στη σειρά δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Η Μάγκι λέει στη Σέρσεϊ πως θα τη δολοφονήσει ο μικρότερος αδερφός της. Μπορεί να γνωρίζουμε πως ο Τίριον είναι ο πιο μικρός, αλλά και ο Τζέιμι, παρότι είναι ο δίδυμος αδελφός της, γεννήθηκε ελάχιστα λεπτά ύστερα από αυτήν.

Αν μάλιστα αναλογιστούμε αφενός τον τρόμο με τον οποίο την κοίταζε όταν ανέλαβε ξανά την εξουσία του Βασιλείου και αφετέρου πως έχει ορκιστεί να προστατεύει τις μικρές Σταρκ, τότε τίποτα δεν πρέπει να μας φανεί περίεργο. Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως τον Τζέιμι έχει σκοτώσει κι άλλον Βασιλιά στο παρελθόν και για αυτό τον φωνάζουν Kingslayer...

1. Ο Τζον Σνόου θα παντρευτεί την Ντενέρις Ταργκάριεν

62 επεισόδια και ακόμα να γνωριστούν οι δύο πιο δημοφιλείς και αγαπημένοι χαρακτήρες της σειράς. Όμως, όπως ξέρουμε, στην 7η σεζόν που διανύουμε, Τζον και Ντενέρις θα γνωριστούν επιτέλους και όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία γνωρίζουν ήδη τι θα σημάνει αυτή η γνωριμία.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, η Σέρσεϊ θα αναζητήσει στρατιωτική βοήθεια για να αντιμετωπίσει την Ντενέρις και ο Μικροδάχτυλος είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος να της την προσφέρει. Μεθυσμένος για την κατάληψη της εξουσίας, ο Μικροδάχτυλος θα αφήσει την Σάνσα και θα κατευθυνθεί προς το Γουέστερος για να συμμαχήσει με την Σέρσεϊ, να την παντρευτεί και να καθίσει στον Σιδηρούν Θρόνο -αυτό, δηλαδή, που πάντα ήθελε.

Μία τέτοια εξέλιξη θα έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου και για τον Βορρά, καθώς η Σέρσεϊ θα γινόταν οριακά παντοδύναμη με τόσο στρατό. Για αυτό και ο Τζον Σνόου θα επιδιώξει τη βοήθεια της Ντενέρις, η οποία θέλει να βγάλει από τη μέση την Σέρσεϊ. Και όπως έχουμε δει πολλάκις στη σειρά, ένας γάμος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικυρώσεις μια συμμαχία μεταξύ δύο Βασιλείων...

Για όλες τις εξελίξεις μείνετε στη NOVA που φέρνει τα επεισόδια της 7ης σεζόν στην οθόνη μας ταυτόχρονα με την Αμερική.

Όσοι δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τις εξελίξεις, κάντε μια επανάληψη στους προηγούμενους κύκλους χωρίς καμία επιπλέον χρέωση με τη βοήθεια της υπηρεσίας Nova On Demand και του Nova GO.