10 λόγοι που το Eurotrip είναι μια επική ταινία! (pics & vids)

Gazzetta team
10 λόγοι που το Eurotrip είναι μια επική ταινία! (pics & vids)
Αν πιστεύεις ότι το Eurotrip, που έρχεται στην COSMOTE TV, είναι ακόμα μια «χαζοαμερικάνικη» σεξοκωμωδία με κολεγιόπαιδα που αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.

13 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που το Eurotrip έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες παγκοσμίως και ακολούθησε την πορεία των περισσότερων ταινιών που έγιναν cult και αποτελούν ακόμα αντικείμενο συζήτησης: πήγε άπατο στα ταμεία!

Το κινηματογραφικό κοινό το (μακρινό) 2004 δεν συγκινήθηκε καθόλου από τις περιπέτειες 4 εφήβων που αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη γηραιά ήπειρο για να γνωρίσει από κοντά ένας από αυτούς μια Γερμανίδα που συνομιλούν στο Internet και δεν πάτησε το πόδι του στις αίθουσες.

Και ενώ θα περίμενε κανείς η ταινία μετά την εισπρακτική αποτυχία της (κόστισε 25 εκατομμύρια δολάρια και έφερε στα ταμεία λίγο πάνω από 20 εκατ), να περάσει στη λήθη, συνέβη ακριβώς το αντίθετο!

Το Eurotrip (COSMOTE CINEMA 2HD, Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 22:00) απέδειξε ότι δεν ήταν μια ακόμα «χαζοεφηβική αμερικανία» όπως η πλειονότητα των ταινιών που λόγω μόδας γυρίζονταν τότε, αλλά πήγε εξαιρετικά στις ενοικιάσεις στα videoclub (ναι, συγγνώμη, αν είσαι γεννημένος μετά το 1995, videoclub ήταν κάτι που νοίκιαζες ταινίες και τις έβλεπες στο σπίτι σου), στο... Internet και ασφαλώς μετέπειτα στις τηλεοπτικές προβολές.

Ατάκες και σκηνές της ταινίας ακόμα και σήμερα, 13 χρόνια μετά, αποτελούν αντικείμενο συζήτησης και... memes και βέβαια κάθε φορά που προβάλλεται στην τηλεόραση κάνει πολύ καλά νούμερα.

Και για αυτή την επιτυχία της, ξεχωρίσαμε 10 λόγους:

1) Οι συντελεστές του Eurotrip δεν είναι «τυχαίοι».

Tην ταινία έχει σκηνοθετήσει ο Jeff Schaffer και έχει γράψει ο Alec Berg, οι άνθρωποι που έχουν... εμπλακεί με 2 από τις έξυπνες κωμικές σειρές όλων των εποχών: το Seinfeld και το Curb Your Enthusiasm. Και βέβαια μεταξύ άλλων, έχουν κάνει και τα Dictator και Bruno, του (Sacha Baron Cohen).

2) Η επική εμφάνιση του Mat Damon!

Ο αγνώριστος και κάτοχος Όσκαρ (μην ξεχνιόμαστε) Mat Damon κάνει ένα cameo που έμελλε να γίνει ιστορικό! Το “Scotty Doesn’t Know” είναι μια αξέχαστη στιγμή όπου ο punk Mat Damon γνωστοποιεί στον Scotie εν μέσω... headbanging ότι κάθε Κυριακή στο βαν του, κάνει σεξ με την κοπέλα του!

3) Για αυτή την τρομερή ατάκα

Εμπνευσμένη προφανώς από το hit "The Roof is on fire" των Rock Master Scott & the Dynamic Three που το sample του μετά δανείστηκαν 100άδες συγκροτήματα όπως για παράδειγμα οι Bloodhound Gang.

4) Για τη σκηνή που μπλέκουν με άγγλους χούλιγκανς

Κάποια στιγμή ο Scottie και ο Cooper «πετυχαίνουν» τους χούλιγκανς της Manchester United, όπου με αρχηγό τον Vinnie Jones, ταξιδεύουν για ένα εκτός έδρας ματς!

Και ακολουθεί αυτή η σκηνή, αποτυπώνοντας με τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο την τρέλα και των Άγγλων όταν ακολουθούν τις ομάδες τους ή την εθνική τους σε άλλες χώρες!

5) Μας δείχνει την εικόνα που έχουν (ή μάλλον καλύτερα είχαν τότε) οι Αμερικανοί για την Ευρώπη!

Πορνεία στην Ολλανδία, χούλιγκανς στην Αγγλία, Λατίνοι «εραστές» στην Ιταλία, γυμνιστές στην Γαλλία και ναζιστές στην Γερμανία! Πάνω κάτω δηλαδή την ιδέα που έχουν όλοι ίσως έχουν για τους συγκεκριμένους λαούς, πριν ταξιδέψουν και τους γνωρίσουν από κοντά!

6) Για αυτό το αστείο για τις πρώην κομμουνιστικές χώρες

Κάποια στιγμή οι 4 τους αντί για το Βερολίνο βρίσκονται στη Σλοβακία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της, Μπρατισλάβα. Εκεί, αφού περνούν μέσα από ερείπια όπου συναντούν μεταξύ άλλων και ένα σκυλί να κρατάει με το στόμα του ένα κομμένο χέρι (!), βρίσκουν επιτέλους κάποιον να μιλήσουν. Και μόλις εκείνος ακούει ότι είναι Αμερικανοί, τους ρίχνει και την ατάκα: «αγαπάμε τους Αμερικανούς, έχουν φοβερές σειρές! Ειδικά οι "Σκληροί του Μαϊάμι" είναι η καλύτερη νέα σειρά». H εν λόγω σειρά βέβαια παίζονταν στην αμερικανική τηλεόραση την δεκαετία του '80 και με αυτόν τον τρόπο, ήθελαν να δείξουν το πόσο... πίσω ήταν οι κομμουνιστικές χώρες.

7) Για το "the girls never came"

Χαζή, προκλητική, αλλά τόσο αστεία ατάκα που συνοψίζει απόλυτα τον τρόπο σκέψης των εφήβων που μαθαίνουν για το σεξ μέσα από τις πορνοταινίες ή σεξοκωμωδίες.

8) Κάποια στιγμή ο Scottie παλεύει με ένα... ρομπότ

Οι 4 τους βρίσκονται στη Γαλλία και κάποιος μίμος του δρόμου κάνει το ρομπότ!

Ο Scottie λοιπόν μιμούμενος τον Bruce Lee, τα βάζει μαζί του! Από τις πιο αστείες σκηνές.

9) "This Isn't Where I Parked My Car!"

Σε ελεύθερη μετάφραση: «νομίζω δεν έχω παρκάρει εδώ»!

Μια ατάκα που ο Cooper χρησιμοποιεί κάμποσες φορές στην ταινία όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση και θέλει να φύγει το συντομότερο δυνατό ή όταν θέλει να δικαιολογήσει μια χαζομάρα. Όπως στη σκηνή αυτή που «σκάει» στο τζακούζι όπου μια κοπέλα κάνει μπάνιο γυμνόστηθη.

10) H σκηνή με το παιδάκι - Χίτλερ

Ναι το ξέρουμε, κάναμε αναφορά μετά... gifακίου μάλιστα για τη σκηνή αυτή πιο πριν στο κείμενο, αλλά συγχωρέσατε μας, είναι τόσο ΕΠΟΣ που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε το απόσπασμα! Ο Scottie και ο Cooper βρίσκουν το σπίτι της Mieke στο Βερολινο και πηγαίνουν να την συναντήσουν. Ο Scottie συνομιλεί με τον πατέρα της και ο Cooper που ψιλοβαριέται ασχολείται με τον ετεροθαλή αδερφό της, Heinrich. Ο μικρός λοιπόν που παίζει με τους μαρκαδόρους του, ξαφνικά ζωγραφίζει το μουστάκι του Χίλτερ, χαιρετά ναζιστικά και αρχίζει να κάνει παρέλαση! Κανείς άλλος δεν τον παρατηρεί παρά μόνο ο Cooper που τρελαίνεται!

Όσο... ακραία και αν είναι αυτή η σκηνή, οι Γερμανοί πάντως, που λαό με χιούμορ δεν τους λες, την θεωρούν υπερβολικά αστεία και cult!

Το εξαιρετικό Eurotrip, θα έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε στο COSMOTE CINEMA 2HD, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 22:00 στη ζώνη Summer Time της COSMOTE TV!

Ό,τι καλύτερο.