Στο Καλλιμάρμαρο «έζησε το ελληνικό τραγούδι» (pics & vids)

Gazzetta team
Στο Καλλιμάρμαρο «έζησε το ελληνικό τραγούδι» (pics & vids)
Χιλιάδες Αθηναίοι συνέρευσαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη συναυλία, με οικοδεσπότη τον Διονύση Σαββόπουλου και καλεσμένους πολλούς διάσημους καλλιτέχνες. Δείτε βίντεο από τη συνάντηση του «Νιόνιου» με καθέναν από τους τραγουδιστές επί σκηνής.

Με μαγευτικές μελωδίες που έχουν αφήσει εποχή, και με τη θέρμη και την ευαισθησία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων (τουλάχιστον 60.000 θεατές) που κατέκλυσαν το Παναθηναϊκό Στάδιο, επισφραγίστηκε όχι μόνο το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού, αλλά και μια σπουδαία κοινωνική δράση.

Φωτογραφία του George Psillias.

Με «οικοδεσπότη» το δικό μας «Νιόνιο», το μεγάλο μουσουργό Διονύση Σαββόπουλο, και με τη σύμπραξη σπουδαίων καλλιτεχνών που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην ελληνική μουσική όπως η Μαρία Φαραντούρη, οι χιλιάδες θεατές αφέθηκαν στη μαγεία μιας ιστορικής στιγμής και τραγούδησαν μαζί με τους συντελεστές σημαντικές επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού.



Η συναυλία του Όλοι Μαζί Μπορούμε: «Ζη - το Ελληνικό τραγούδι» με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ευαισθησίας.



Σύμφωνα με εκτιμήσεις,οι δεκάδες χιλιάδες θεατές έδωσαν το παρών προσφέροντας στην είσοδο του σταδίου τουλάχιστον 20 τόνους τροφίμων, και αποδεικνύοντας έτσι τη δύναμη της προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννης Σπανολιός, την Πέμπτη θα δοθεί στη δημοσιότητα ο ακριβής απολογισμός της μοναδικής προσπάθειας.

Φωτογραφία του George Psillias.

Σπουδαίοι καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους και ερμήνευσαν τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου και άλλων μεγάλων Ελλήνων δημιουργών:

Μαρία Φαραντούρη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Βιολέτα Ικαρη, Βασιλική Καρακώστα, Κωστής Μαραβέγιας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης, Κατερίνα Πολέμη, Μελίνα Τανάγρη, Γιώργος και Νίκος Στρατάκης και Γιάννης Χαρούλης.

Φωτογραφία του George Psillias.
Φωτογραφία του George Psillias.

Πηγή: skai.gr