Το σουβλάκι πλέον τρώγεται με θέα στη θάλασσα! (pics)

Gazzetta team
Το σουβλάκι πλέον τρώγεται με θέα στη θάλασσα! (pics)
Γεύσεις που εκτός από το στομάχι μιλάνε και κατευθείαν στην καρδιά του κάθε κρεατολάτρη! Και όλα αυτά σε ένα μοντέρνο χώρο, με φοβερή θέα στη θάλασσα! Προφανώς μιλάμε για το Σουβlike στην Βουλιαγμένη

Υπάρχει σοβαρός λόγος να πας στο Σουβlike στην Βουλιαγμένη και στο λέμε εμείς, που τόσο καιρό που διαβάζεις Gazzetta, αποκλείεται να μην έχεις καταλάβει ότι σε θέματα που έχουν να κάνουν με το φαγητό, η γνώμη μας μετράει!

Καταρχάς, οι άνθρωποι στο Σουβlike δίνουν μεγάλη έμφαση στην πρωτοτυπία!

Απόλυτη προτίμηση στα νωπά κρέατα πρώτης ποιότητας αλλά και ελληνικής προέλευσης, με τα σωστά τους τα ψησίματα και βέβαια πάντα τα κατάλληλα συνοδευτικά!

Γιατί πολύ απλά, στο Σουβlike, επειδή είναι ειδικοί και ξέρουν ότι όταν τα κεμπάπ βγαίνουν από χέρια αρμένη τεχνίτη και το μοσχαρίσιο κρέας ψήνεται σωστά, η νοστιμιά γίνεται πιο… ανάλαφρη και νηστικός από εκεί δεν πρόκειται να φύγεις ποτέ!

«Ωραία όλα αυτά, μας άνοιξες την όρεξη σε Gazzetta, αλλά πότε είναι η καλύτερη ώρα για να πάω» θα μας πεις πολύ σωστά! Έχουμε και για αυτό απάντηση!

Η καλύτερη ώρα για το Σουβlike είναι βράδυ καθημερινής, στα… καπάκια δηλαδή μετά τη δουλειά!

Γιατί εκείνη την στιγμή της ημέρας, που αυτό που θέλεις περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι να πας μια ωραία βόλτα και να φας κάτι που θα σε στείλει για ύπνο ευτυχισμένο. Και το Σουβlike στην Βουλιαγμένη, στα προσφέρει όλα αυτά και με το παραπάνω. Σημείωσε κάπου επίσης και τα καλοκαιρινά μεσημέρια Σαββατοκύριακου που μετά τις βουτιές, έρχεται η πείνα και επιτάσσει σουβλακοφαγία άνευ όρων!

Τι μας προτείνουν λοιπόν οι ειδικοί στο Σουβlike; Εμείς κάναμε την έρευνά μας και εσύ κράτα σημειώσεις!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Την παραδοσιακή λαδόπιτα Ρόδου, ένα λεπτό ζυμαράκι δηλαδή που πλάθεται με ελαιόλαδο και ψήνεται σε ξυλόφουρνο.

Στο Σουβlike τη σερβίρουν κομμένη σε μικρά κομμάτια σαν τσιπς για βουτιές σε μουσταρδομαγιονέζα, κρέμα φέτας και άλλες χειροποίητες αλοιφές, αλλά αυτό που πραγματικά αξίζει είναι να την απολαύσεις στα τυλιχτά. Αφήνει το κρέας να πρωταγωνιστήσει χωρίς να μπουχτίζει το σύνολο με περιττές λαδίλες και ψωμένια γεύση.

Αλλά και στα κρεατικά όποιο και να είναι το γούστο σου δεν θα απογοητευτείς.

Χοιρινά καλαμάκια από λαιμό και γύρος εξαιρετικής νοστιμιάς, μοσχαρίσια καλαμάκια από κιλότο και κεμπάπ αφράτα με όλα τα αρώματα των ντόπιων κρεάτων και των διαλεχτών κομματιών.

Όμως το καλύτερο; Καλαμάκι κοτόπουλο από μπούτι, τρυφερό και πλούσιο σε γεύση, αποκαθιστά με τον καλύτερο τρόπο τη φήμη του άνοστου που συνήθως το ακολουθεί.

Για πιο hardcore ορέξεις και γερά στομάχια, σταβλίσιες μπριζόλες, χοιρινή και μοσχαρίσια, λουκάνικο με λιαστή ντομάτα και φέτα και μπέργκερ με γύρο που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή των μικρότερων της παρέας.

Στο Σουβlike όμως, όπως έχουμε ήδη σημειώσει πιο πριν, δίνουν μεγάλη σημασία στα συνοδευτικά!

Για το πλάι λοιπόν, οπωσδήποτε φουρνοπατάτα με σος φέτας και γλυκιά πάπρικα, και σαλάτες με φρέσκες τραγανές πρασινάδες, παρμεζάνα αυθεντική και ελαφριές βινεγκρέτ.

Αλλά ούτε στα κρασιά πάνε πίσω!

Μάλιστα, δύσκολα συναντάς σε τέτοιο μαγαζί κατάλογο κρασιών επιμελημένο με τόσο μεράκι όπως η κάβα του Σουβlike.

Το ερυθρό Cabernet Franc (από ασκό) που φτιάχνεται στην Κόρινθο από σαντορινιό οινοποιό, αλλά και το εμφιαλωμένο ημίγλυκο Rosalia του Οινοποιείου Τατάκη από τη Ρόδο είναι μόνο μερικά από όσα διαθέτει.

Όσο για τις τιμές τους, είναι απόλυτα λογικές!

Τι εννοούμε;

Οι σαλάτες και τα ορεκτικά κυμαίνονται από 3 έως 7,50 ευρώ, τα καλαμάκια και τα τυλιχτά από 1,50 έως 2,50 και οι μερίδες, τα μπέργκερ και οι ποικιλίες κρεατικών, ξεκινάνε από 7,50 και φτάνουτν τα 21 ευρώ.

Καλή σου απόλαυση!

Σουβlike, Αγίου Παντελεήμονος 17, Βουλιαγμένη. Τηλ. 210 8963565

2ο κατάστημα: Λεωφ. Ποσειδώνος 10, Βάρκιζα-Βάρη. Τηλ. 210 8974448