Η «Μούμια» και οι ταινίες της εβδομάδας (vids)

Gazzetta team
Η «Μούμια» και οι ταινίες της εβδομάδας (vids)
Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει με ένα φιλμ για την αρχαία αιγυπτιακή κατάρα που αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα (15-21/06).

H Μούμια

Ο Τομ Κρουζ τα βάζει με μια αρχαία αιγυπτιακή κατάρα. Παρότι βρισκόταν για χρόνια θαμμένη μέσα στην έρημο, η μούμια μιας αρχαίας πριγκίπισσας της Αιγύπτου «ξυπνά» και χρησιμοποιεί τις πανίσχυρες δυνάμεις της ώστε να κυριαρχήσει στο σήμερα, σκορπίζοντας γύρω της τον τρόμο.

Αυτοκίνητα 3

Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά απίστευτα γρήγορων αγωνιστικών αυτοκινήτων, ο Κεραυνός Μακουίν, ξαφνικά μένει εκτός του αθλήματος που τόσο αγαπάει. Για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, θα χρειαστεί την βοήθεια της πρόθυμης νεαρής τεχνικού, Κρουζ Ραμίρεζ, που έχει ένα δικό της πλάνο για τη νίκη, την έμπνευση του Ντοκ Χάντσον, αλλά και μερικές εντελώς απροσδόκητες ιδέες. Και θα αποδείξει τελικά ότι ο αριθμός 95 δεν έχει ακόμα ξοφλήσει, καθώς η μεγαλύτερη πίστα αγώνων του Piston θα δοκιμάσει την καρδιά ενός πρωταθλητή.

Όλα Όσα Αγαπήσαμε

Η Gabrielle κατάγεται από ένα μικρό χωριό στην Νότια Γαλλία, σε μία εποχή που το όνειρο της για αληθινή αγάπη λογαριάζεται από σκανδαλώδες έως και παρανοϊκό. Ενάντια στην θέληση της, οι γονείς της, την παντρεύουν με τον José, έναν έντιμο και στοργικό, Ισπανό αγρότη. Όταν την στέλνουν στις Άλπεις για να θεραπευτεί από τις πέτρες που εμφάνισε στα νεφρά, γνωρίζει τον γοητευτικό André, έναν τραυματία βετεράνο του πολέμου της Ινδοκίνας, που αναζωπυρώνει το πάθος που έκρυβε μέσα της. Με αυτόν τον καινούριο έρωτα η Gabrielle λαχταράει να το σκάσει από τον γάμο της που την κρατάει φυλακισμένη. Αυτή την φορά είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει το όνειρο της.

Μικρά Βήματα

Δύο μεγάλες κυρίες του γαλλικού κινηματογράφου συναντιούνται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη: η Κατρίν Ντενέβ και η Κατρίν Φροτ πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Μάρτιν Πρόβοστ. Η Κλαιρ είναι μια χαρισματική μαία, με φυσικό ταλέντο και το πιο απαλό άγγιγμα. Οι μέθοδοι της όμως έρχονται σε αντίθεση με τη μοντέρνα ιατρική. Όντας πιο κοντά στο τέλος της καριέρας της πλέον παρά στην αρχή, αρχίζει να αμφισβητεί τη θέση και τις ικανότητες της. Μια μέρα δέχεται ένα περίεργο τηλεφώνημα, μια φωνή από το παρελθόν. Η Μπεατρίς, η επιπόλαιη και πάντα υπερβολική ερωμένη του πατέρα της έχει κάποια νέα και την πιέζει να βρεθούν, 30 χρόνια μετά το θάνατο του. Αντίθετες με κάθε τρόπο, η συνεσταλμένη Κλαιρ και η απενοχοποιημένη Μπεατρίς θα μάθουν να δέχονται η μία την άλλη και θα επανορθώσουν για τα χαμένα χρόνια.

Είναι Για Το Καλό Σου

Ο χειρότερος εφιάλτης ενός πατέρα είναι η μέρα που συναντά τον φίλο της κόρης του... που φυσικά είναι εντελώς ακατάλληλος και θέλει μόνο ένα πράγμα από το αγαπημένο κοριτσάκι του! Αυτή η μέρα έφτασε για τους τρεις φίλους, τον Αρτούρο, τον Πόλι και τον Τσους. Οι γλυκές τους κορούλες αποφάσισαν να «πετάξουν» το μέλλον τους σε τρεις ανεπρόκοπους! Οι μπαμπάδες όμως έχουν άλλη άποψη. Ο μόνος τρόπος είναι να απαλλαγούν από αυτούς, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, και να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να τους ξεφορτωθούν.

Άλλοθι Για Παντρεμένους

Ο Γκρεγκ έχει ιδρύσει μία εταιρία που ονομάζεται www.allothi-gia-pantremenous, που εφευρίσκει κάθε είδους άλλοθι: από παράνομο ταξιδάκι με την ερωμένη μέχρι τρελές κραιπάλες με τους κολλητούς. Μαζί με τον συνεργάτη του, Ογκουστίν, και τον νέο του υπάλληλο, Μεντί, καταστρώνουν απίστευτα σχέδια και στρατηγικές, ώστε να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Όταν όμως θα γνωρίσει τη Φλο, μία όμορφη ξανθιά που σιχαίνεται τους άντρες που λένε ψέματα, ο Γρεγκ θα δει τη ζωή του να περιπλέκεται, και θα της κρύψει την πραγματική φύση της δουλειάς του. Κατά τη διάρκεια ενός γεύματος για να γνωρίσει τους γονείς της Φλο, ο Γκρεγκ θα αντιληφθεί πως ο πατέρας της είναι ένας από τους πελάτες της εταιρίας του…

Ξα μου

Δραμεντί της Κλειούς Φανουράκη με τον Γιώργο Χωραφά. Ο Τζώνη, ένας Γάλλος που μένει στην Κρήτη χάνει τη δουλειά του, αλλά κοντά στη γη και τη φύση βρίσκει ξανά τις μικρές χαρές της καθημερινότητας, όλα όσα υπάρχουν γύρω μας και εμείς δεν τα βλέπουμε.

Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα

Ο Τόνι Σερβίλο είναι ο Ελία. Ένας επιστήμονας, ψυχίατρος, χωρισμένος εδώ και λίγο καιρό από τη σύζυγό του Τζιοβάνα (Κάρλα Σινιόρις).( Όχι νομικά, γιατί τα διαζύγια κοστίζουν). Μένει μόνος σε ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιεί και ως ιατρείο για τις συνεδρίες με τους ασθενείς του (Για την ακρίβεια μισό διαμέρισμα, αφού έχει χωρίσει απλώς το σπίτι που έμενε με τη γυναίκα του στα δύο, καθώς και οι μετακομίσεις κοστίζουν). Ένα βράδυ η καρδιά του Ελία τού στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα και ο γιατρός συνιστά γυμναστική. Ο Ελία παρότι σιχαίνεται την άσκηση, αποφασίζει να μπει σε πρόγραμμα. Τότε είναι που μπαίνει στη ζωή του η Κλαούντια (Βερόνικα Ετσέγκι), μια personal trainer με κέφι, παρορμητισμό και γοητευτική ελαφρότητα, που θα βαλθεί να του κάνει σωστά γυμνάσια. Εκείνος βάζει το «νους υγιής» κι εκείνη το «εν σώματι υγιεί» και μαζί αρχίζουν να τρέχουν στις περιπέτειες της ζωής και των σχέσεων. Ένα τρέξιμο που θα τους ενώσει με μία απρόσμενη μα τόσο τρυφερή φιλία.

Πηγή: Reader.gr