God of War: O Kratos επιστρέφει πιο ισχυρός στο PS4 (vid)

Gazzetta team
God of War: O Kratos επιστρέφει πιο ισχυρός στο PS4 (vid)
Αποστολή στο Los Angeles: Παύλος Παπαπαύλου

Η σειρά god of War είναι από τις πιο δημοφιλής στην αγορά των videogames και έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πλέον αγαπημένες για τους κατόχους κονσολών PlayStation. Μετά από μια σχετικά μικρή αναμονή, η Sony φέρνει τον Kratos στο PS4. Το νέο God of War ανακοινώθηκε πέρσι στην έκθεση Ε3 και στη φετινή συνέντευξη Τύπου της ιαπωνικής εταιρείας είχαμε τη δυνατότητα να δούμε ένα νέο video, αλλά και να μάθουμε πως το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018 (εικάζουμε κάπου κοντά στην περίοδο Μαρτίου-Απριλίου). Το νέο God of War θα είναι το όγδοο της σειράς, όγδοο χρονολογικά και sequel του God of War III, ενώ για πρώτη φορά ο τίτλος φεύγει από την ελληνική μυθολογία και «πατάει» στην Νορβηγική.

Πρωταγωνιστής είναι για άλλη μια φορά ο Kratos, ο οποίος αφιερώνει τη ζωή του και στο να μεγαλώσει και να αναθρέψει σύμφωνα με τις αρχές του τον γιο του, τον Atreus. Σε επίπεδο gameplay, το παιχνίδι θα διαφέρει από τα προηγούμενα και η ομάδα ανάπτυξης σημειώνει ότι έκανε αρκετές αλλαγές. Θα υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά από παιχνίδια RPG, όπως archery knowledge points, αλλά και το Spartan Rage, το οποίο θα ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της μάχης και θα ενισχύει τη δύναμη του ήρωα. Οι παίκτες θα μπορούν να μαζεύουν υλικά για crafting, τα οποία μένει να μάθουμε πόσο πολύ θα αλλάζουν τη δράση.

Ο Kratos δεν θα έχει πλέον στη διάθεσή του τα double-chained blades που έχασε στο τέλος του God of War III, αλλά θα χρησιμοποιεί το μαγικό battle axe του που μπορεί να ενισχυθεί με διάφορες δυνατότητες. Πέραν του Kratos, οι παίκτες θα μπορούν να ελέγξουν σε κάποια λίγα σημεία και τον γιο του, κυρίως στην προσπάθεια που θα κάνουν οι δυο τους να εξολοθρεύσουν κάποιον εχθρό.

Όπως δείχνουν όλα, έχουμε έναν ακόμη πολύ σημαντικό λόγο να περιμένουμε να περάσει γρήγορα το 2017.