Το «Orange is the new black» σε βάζει ξανά… μέσα (vid)

Gazzetta team
Το «Orange is the new black» σε βάζει ξανά… μέσα (vid)
Ο πέμπτος κύκλος της πολυσυζητημένης σειράς έρχεται στην COSMOTE TV και σε φυλακίζει για ένα ακόμη καλοκαίρι. Θα το αντέξεις;

Πρωτότυπο όνομα; Τσεκ!

Ενδιαφέροντες χαρακτήρες; Τσεκ!

Τέσσερις σεζόν γεμάτες ιστορίες, διλήμματα και χιούμορ; Τσεκ!

Η πέμπτη σεζόν του «Orange is the new black» έρχεται αποκλειστικά στην COSMOTE TV (COSMOTE CINEMA 4HD) την Κυριακή 18/6 στις 23.00 και εμείς ανυπομονούμε να δούμε και τα 13 επεισόδια της σειράς.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, ανυπομονούμε περισσότερο από ποτέ.

Γιατί πολύ απλά το πρώτο επεισόδιο ξεκινά ακριβώς από το σημείο που μας άφησε το τελευταίο της τέταρτης σεζόν. Ναι, τότε που είχαμε μείνει με ανοιχτό το στόμα - ακριβώς μετά τον θάνατο μιας κρατούμενης (ονόματα δεν λέμε σε περίπτωση που υπάρχουν αρχάριοι).

Η Daya λοιπόν έχει πάρει το όπλο και η δράση ξεκινά ακριβώς από εκεί που έμεινε παγωμένη έναν χρόνο πριν.

Τo τρέιλερ της νέας σεζόν δείχνει τις κρατούμενες να επαναστατούν μετά τον θάνατο της Poussey, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες στις φυλακές.

Και κάπως έτσι, όλα γίνονται πορτοκαλί και αυτό το καλοκαίρι.

Η αλήθεια είναι ότι όσο περνούν τα επεισόδια το Orange is the new black γίνεται όλο και καλύτερο, ενώ μετά το τέλος του 5ου κύκλου (spoiler alert: ναι, έχει θανάτους) το μέλλον της σειράς προμηνύεται διαφορετικό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε με τι καταπιάνεται η σειρά.

Το σκηνικό είναι γνωστό στους περισσότερους.

Γυναικείες φυλακές, κρατούμενες που κουβαλούν το παρελθόν τους, καλοί και κακοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι, κλίκες, έρωτες, μίση, πάθη κ.λπ.

Η Piper Chapman αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει στον κόσμο των συγκρατουμένων της και μας επιτρέπει να μπούμε στο μυαλό της και (γιατί όχι;) να ταυτιστούμε με τις σκέψεις της.

Την πρωταγωνίστρια ξέρεις πια ότι την υποδύεται η Taylor Schilling. Μπήκε στη φυλακή για συμμετοχή σε ένα έγκλημα που διέπραξε στο παρελθόν, για χάρη της σεσημασμένης Alex Vause (Laura Prepon).

Γνωστό για το εύρος των χαρακτήρων που αναδεικνύει - Taylor Schilling (Piper), Kate Mulgrew (Red), Uzo Aduba (Crazy Eyes), Danielle Brooks (Taystee), Laverne Cox (Sophia) και Laura Prepon (Alex) είναι κάποιοι από αυτούς –, το Orange is the new black βάζει στο επίκεντρο γυναίκες κάθε φυλής και ηλικίας.

Φυσικά, δεν μπορούν είναι όλες φίλες μεταξύ τους. Κάθε άλλο θα λέγαμε.

Τώρα για το αν η σειρά απευθύνεται μόνο σε γυναίκες;

Αν δεν έχεις πειστεί ακόμη, μπορείς να ρωτήσεις και τον διπλανό σου.

«Orange is the new black»: COSMOTE CINEMA 4HD, Κυριακή 18/6 (και κάθε Κυριακή) στις 23.00.