Γιατί είναι απαραίτητος ο μαραθώνιος «Game of Thrones» πριν βγει η νέα σεζόν (gifs & vids)

Γιατί είναι απαραίτητος ο μαραθώνιος «Game of Thrones» πριν βγει η νέα σεζόν (gifs & vids)
Τα πράγματα είναι απλά: Το «Game of Thrones» επιστρέφει και εμείς πρέπει οπωσδήποτε να (ξανα)δούμε όλα τα επεισόδια.

Από τον Γιάννη Κονταξή

Όταν ο αμερικανός συγγραφέας Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν συνέλαβε την ιδέα για μια εξελισσόμενη σειρά βιβλίων επικής φαντασίας υπό τον τίτλο «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου», σίγουρα δεν πίστευε ότι το 2017, 19 χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου τίτλου, όλος ο κόσμος θα ανυπομονούσε για την επόμενη δημιουργία του.

Υπεύθυνο για αυτή την απέραντη αγάπη εκατομμυρίων ανθρώπων προς το πρόσωπο του ευγενέστατου μυθιστοριογράφου είναι το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο HBO που το 2011 παρουσίαζε το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Game of Thrones». Έκτοτε, τα πράγματα πήγαν κατ' ευχήν και το GoT έγινε μια σειρά-φαινόμενο.

Επτά τα Βασίλεια που μονομαχούν για να κερδίσουν τον «Σιδηρούν Θρόνο».

Επτά οι σεζόν που προβάλλεται η σειρά. Επτά και οι λόγοι που καταθέτει το Gazzetta για να σε πείσει ότι πρέπει να κάνεις μαραθώνιο GoT πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν.

Ναι! Είτε έχεις δει όλα τα επεισόδια είτε όχι.

1. Η σκηνή μάχης που νιώθεις ότι θα πεθάνεις πριν τον πρωταγωνιστή

Βασικά, θα μπορούσαμε να σας δείξουμε αυτή τη σκηνή και να σταματήσουμε εδώ.

Είναι ίσως η αρτιότερη και πιο πιστή περιγραφή ενός ανθρώπου που παλεύει για να σώσει τη ζωή του, ενώ αντικρίζει κατάματα τον θάνατο.

Spoiler Alert για όσους κάνουν τον Μαραθώνιο πρώτη φορά. Μη δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

2. Βραβεία που αξίζουν όσο ένα ολόκληρο Βασίλειο

Το GoT είναι η πιο πετυχημένη σειρά όλων των εποχών! Έχει φανατικούς θαυμαστές ανά τον κόσμο και έχει βραβευτεί συνολικά με 239 βραβεία (σε περισσότερες από 600 υποψηφιότητες), μεταξύ των οποίων και 1 Χρυσή Σφαίρα.

Ο συμπαθέστατος νάνος που ακούει στο όνομα Τίριον Λάνιστερ έχει κερδίσει 7 βραβεία σε σύνολο 40 υποψηφιοτήτων και είναι ο πιο πολυβραβευμένος ηθοποιός της σειράς.

Στις ΗΠΑ, τα επεισόδια της 6ης σεζόν είχαν μ.ό. θεατών περί τα 7,7 εκατομμύρια, δηλαδή 5,2 εκατ. θεατές παραπάνω σε σχέση με την 1η σεζόν!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν για τι τεράστια επιτυχία μιλάμε;

3. Αίμα, Σεξ, Στέμμα

Ο χρυσός κανόνας της επιτυχίας. Οι τρεις λέξεις που μπορούν να συνθέσουν ένα μοναδικό σκηνικό δολοπλοκιών, ίντριγκας, εγωισμού, πάθους, εκδίκησης και μνησικακίας.

Κάθε σεζόν του GoT, ή κάθε επεισόδιό του για να είμαστε ακριβείς, κρύβει τόσες πολλές αλλαγές στρατοπέδων, προδοσίες συμμαχιών, ερωτικές περιπτύξεις άνευ ταμπού και ανατροπές της πλοκής που νιώθεις να σε καταβάλλει μια τεράστιων διαστάσεων αγωνία μέχρι να δεις το επόμενο επεισόδιο.

4. Οι πιο κακιασμένοι χαρακτήρες όλων των εποχών

Έχεις δει το Μπάτμαν και νιώθεις μια μικρή συμπάθεια για τον χαοτικό μηδενισμό του Τζόκερ. Έχεις δει τα Χάρι Πότερ, αλλά δεν γίνεται να θυμώσεις με τον Βόλντεμορτ -ιδίως αν τον παίζει ο Ρέιφ Φάινς. Μέχρι και η Τασσώ Καββαδία και ο Αρτέμης Μάτσας έχουν ερμηνεύσει σχετικά συμπαθείς κακούς.

Και κάπου εδώ έρχεται το GoT και σου προσφέρει χαρακτήρες γεμάτους κ-α-κ-ί-α. Πραγματικά κακούς. Ο Βασιλιάς Τζόφρι, ο Ράμσεϊ Μπόλτον και η Σέρσεϊ Λάνιστερ κερδίζουν επιτυχώς το βραβείο των πιο μισάνθρωπων χαρακτήρων που έχουν περάσει ποτέ από την τηλεόραση.

Φανταστείτε ότι μιλάμε για μια σειρά στην οποία εμφανίζονται τουλάχιστον 25-30 χαρακτήρες γεμάτοι μίσος. Το να καταφέρεις να είσαι μέσα στους 3 «καλύτερους» αποδεικνύει ότι οι δημιουργοί έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στο χτίσιμο του χαρακτήρα, στην επίδειξη του μίσους.

5. Δεν είναι απλώς μια σειρά - τη δεύτερη φορά δείτε και πίσω από τα προφανή

Θα μπορούσε να επιβιώσει ένας δίκαιος βασιλιάς όπως ο Νεντ Σταρκ σε ένα περιβάλλον δολοπλοκιών; Μπορεί μια εν δυνάμει βασίλισσα όπως η Καλίσι να αυτοανακηρυχθεί σε απελευθερώτρια σκλάβων και να έρθει σε σύγκρουση με τον ρόλο της; Εκεί που βασιλεύει το χρήμα και η εκπλήρωση των επιθυμιών με κάθε κόστος, μπορεί να επιβιώσει ο οποιοσδήποτε θέλει να νιώσει λιγάκι πιο άνθρωπος;

Είναι η Πίστη των Επτά, όπως εκφράζεται από τον Υψηλό Σέπτον, η αντίστοιχη οργανωμένη θρησκεία των Επτά Βασιλείων; Δεν εγκρίνει τον τζόγο, κηρύττει κατά των μπάσταρδων και καταδικάζει τη μοιχεία και την ομοφυλοφιλία. Βρίσκεται σε συνεχή κόντρα με τη βασίλισσα Σέρσεϊ για τον έλεγχο του λαού.

Πόσο εύκολα μπορούμε να πούμε πως οι Άγριοι (Wildlings), που ζουν πέρα από το Τείχος και δεν υπακούν σε Βασιλιάδες, ότι είναι το πρότυπο μιας άλλης κοινωνίας; Η ανυπακοή στους Βασιλιάδες και η αρμονική συνύπαρξη δεκάδων διαφορετικών υλών τι μήνυμα περνά σε μια σειρά που η μοναρχία φαντάζει ως η μόνη επιλογή διακυβέρνησης του κόσμου;

Σε μια Ευρώπη-Φρούριο, όπου τα σύνορα κλείνουν για οποιονδήποτε μη-Δυτικό αναζητά ένα καλύτερο αύριο, πώς μπορούμε να εκλάβουμε στο σήμερα το ρόλο της Νυχτερινής Φρουράς, του στρατιωτικού τάγματος που υπερασπίζεται τα βασίλεια των ανθρώπων όχι μόνο από τους Λευκούς Οδοιπόρους (τον κοινό εχθρών όλων), αλλά και από τους Άγριους;

6. Οι «δεύτεροι» χαρακτήρες είναι αυτοί που ουσιαστικά απογειώνουν την πλοκή

Η περίοδος που μια σειρά βασιζόταν (σχεδόν) αποκλειστικά στον πρωταγωνιστή της ή σε μια παρέα πρωταγωνιστών έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Το GoT βοήθησε σε αυτή τη νέα προσέγγιση, καθώς σύστησε στο κοινό ένα καστ δεκάδων χαρακτήρων, ο καθένας από τους οποίους κουβαλά την ιστορία του, το παρελθόν του, το παρόν και το μέλλον του.

Το γεγονός πως 10 Βασιλικοί Οίκοι εποφθαλμιούν τον Θρόνο και παράλληλα στην πλοκή εμπλέκονται ένα σωρό τέρατα, νεκροζώντανοι, απόκληροι και εν δυνάμει εξουσιαστές αρκεί για να γίνει σαφές πως δεν μπορεί μια χούφτα πρωταγωνιστών να σηκώσει όλο αυτό το βάρος.

7. Η 7η σεζόν έχει το πιο επικό τρέιλερ που έχεις δει ποτέ

Ακόμα και αν δεν έχεις δει ποτέ στη ζωή σου GoT, το τρέιλερ της 7ης σεζόν είναι από μόνο του τόσο συναρπαστικό που θα σε κάνει να θες να ξεκινήσεις να δεις και τις 6 σεζόν τη μία μετά την άλλη.

Στην περίπτωση βέβαια που έχεις δει και τις 6 σεζόν, το τρέιλερ της 7ης φτάνει την προσμονή σε τέτοιο επίπεδο που ανάλογη αγωνία πρέπει να έχεις ζήσει μόνο στο βάλτο-αγόρι-μου-τρίποντο του Διαμαντίδη με τη Γαλλία.

Επομένως, μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να υποδεχθείς την 7η σεζόν του GoT: να κάνεις μαραθώνιο προβολών και των 6 προηγούμενων σεζόν είτε για να φρεσκάρεις τη μνήμη σου είτε για να μάθεις τι παίζει με το κάθε Βασίλειο.

H Νova είναι ο απόλυτος προορισμός για το GoT.

Τώρα, μπορείς να απολαύσεις για 1η φορά όλους τους προηγούμενους κύκλους μαζεμένους σε box set στο Nova On demand, όποτε θελήσεις, αλλά και το νέο καταιγιστικό 7ο κύκλο του αποκλειστικά στη Nova και ταυτόχρονα με την Αμερική από την Κυριακή 16 Ιουλίου.

Η επική σειρά θα προβάλλεται και σε prime time ζώνη, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου και κάθε Δευτέρα στις 22:00 στο Novacinema 4HD.

Οι υπηρεσίες Nova On Demand (& Nova GO) θα φιλοξενήσουν για 1η φορά στην Ελλάδα το Box Set της σειράς, που σημαίνει δηλαδή πως θα προβάλλονται από τις υπηρεσίες όλα τα επεισόδια και των 6 προηγούμενων κύκλων της και το κυριότερο: χωρίς καμία χρέωση!

Περισσότερες πληροφορίες για το «Game of Thrones»:

- Ελάτε κι εσείς στην κουβέντα για το GoT στα Hashtags #GoTGR και #GoTS7

- Μάθετε περισσότερα για τον 7ο κύκλο της αγαπημένης σας σειράς στο ειδικό αφιέρωμα του Novaguide.gr

- Κάνετε Follow το επίσημο Facebook Page του Game Of Thrones στην Ελλάδα, για να βλέπετε trailers και αποκλειστικό περιεχόμενο της αγαπημένης σας σειράς.

- Ενημερωθείτε για το Τηλεοπτικό Πρόγραμμα.