Γιατί το «Ψάριστον» παίρνει άριστα εδώ και 17 χρόνια (pics)

Gazzetta team
Γιατί το «Ψάριστον» παίρνει άριστα εδώ και 17 χρόνια (pics)
Η αγαπημένη ψαροταβέρνα των οπαδών του καλού φαγητού παίζει με τις πρώτες ύλες και κάνει μαγικούς συνδυασμούς που δίνουν τη γεύση τους (και) στο φετινό καλοκαίρι.

Από την Κατερίνα Καλού

Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Γρυπάρη

«Το μαγαζί δεν είναι restaurant, είναι ψαροταβερνείο».

«Οι βιαστικοί και οι νευρικοί δεν σερβίρονται».

«Ό,τι γράφουν τα περιοδικά για εμάς είναι ψέματα».

Στο «Ψάριστον» υπάρχουν κανόνες. Και η ταμπέλα στην είσοδο το ξεκαθαρίζει.

Γι’ αυτό με το που φτάσει κανείς στην πόρτα της συγκεκριμένης ψαροταβέρνας καταλαβαίνει κατευθείαν ότι ο χώρος έχει (σίγουρα) ταυτότητα και χιούμορ.

Και ότι πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για να γίνει στέκι.

Το «Ψάριστον», φυσικά, δεν χρειάζεται συστάσεις.

Ακόμη και αν κρύβεται σε ένα στενό στο Νέο Ηράκλειο, μετά την επιτυχία και την παραμονή του στην κορυφή επί 17 συναπτά έτη, οι λάτρεις του καλού φαγητού μπορούν να βρουν το μαγαζί του Βασίλη Ακρίβου και με κλειστά μάτια.

Γιατί εδώ οι πρώτες ύλες, οι έξυπνοι συνδυασμοί, η ισορροπία στις γεύσεις και το «σωστό» τηγάνι δίνουν το κάτι παραπάνω σε κάθε πιάτο που θα βρεθεί μπροστά σου.

Πιάνεις, λοιπόν, ένα τραπέζι στον εξωτερικό χώρο κάτω από τις απλωμένες φανέλες ή μια γωνιά στο εσωτερικό δίπλα στην ξανθιά γοργόνα και αρχίζεις να διαβάζεις τον κατάλογο.

Αν είσαι ψαγμένος, ρωτάς και αν έχει κάτι έξτρα στην κουζίνα γιατί η ομάδα πειραματίζεται συχνά με νέες νοστιμιές. Γιατί να μην είσαι ο πρώτος που θα τις δοκιμάσει;

Στα must που θα ζητήσεις – εκτός από τα μαλάκια και τα φανταστικά σασίμι (σολομός ή τόνος) – περιλαμβάνονται ο τόνος sweet chilli, οι γαρίδες με τρούφα που (ναι) τρώγονται ολόκληρες, τα μύδια τα αχνιστά, τα ντοματίνια που αναδεικνύονται από καπαρόφυλλα, ο τάκος με τόνο και ρόκα και η τρούφα της θάλασσας.

Το σίγουρο είναι ότι δεν φεύγει κανείς από εδώ αν δεν πάρει μια γεύση από τα noodles με το χέλι. Η λιαστή ντομάτα και η τρούφα κάνουν και εδώ τη διαφορά.

Ούζο, τσίπουρο ή κρασί αναλαμβάνουν να παίξουν τον δικό τους ρόλο και μάλιστα με επιτυχία.

Για το τέλος υπάρχει το παγωτό πάνω στο οποίο επίσης πειραματίζεται συχνά η ομάδα, που δεν χάνει με τίποτα.

Τι εννοείς ποιος δεν χάνει; Ούτε η ομάδα ούτε το παγωτό.

«Ψάριστον»: Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 2850 746. Ανοιχτά καθημερινά 13.00-01.00.